Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Het aanvragen van een ESTA-formulier voor Amerika. Hoe gaat het in zijn werk?
New-York-Amerika

Het aanvragen van een ESTA-formulier voor Amerika. Hoe gaat het in zijn werk?

Lara Huisenga Algemeen 14-10-2020

Het voordeel van reizen naar Amerika is dat u geen visum nodig heeft. U hoeft alleen een ESTA-formulier (Amerika) of ETA-formulier (Canada) in te vullen. Bezoekt u tijdens uw rondreis Noord-Amerika beide bestemmingen? Dan heeft u beide documenten nodig. Ook als u bij de Niagara Falls staat en de watervallen van de andere kant wilt bekijken. Zelfs dan heeft u een reisdocument nodig, al is het maar voor een bezoekje van een half uur.

 

ESTA-formulier voor een rondreis door Amerika

Met een ESTA-formulier kunt u tot 90 dagen in Amerika blijven. Wilt u langer blijven? Dan dient u een visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade.

 

Maar hoe gaat het aanvragen van een ESTA-formulier in zijn werk. Misschien heeft u wel eens van kennissen vernomen dat het best lastig kan zijn. Er zijn dan ook behoorlijk wat stappen die u moet doorlopen. Als u de juiste documenten bij de hand heeft en er even 10 minuten voor uittrekt, is het zo aangevraagd. Houdt u er rekening mee dat u voor het volledige reisgezelschap een ESTA aanvraagt. Dit is dus ook van belang voor kinderen en baby’s.

 

Het aanvragen doet u via de website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta. Het is de officiële website en daardoor in het Engels. Als u de voorkeur geeft aan een Nederlandstalige website kunt u eens kijken bij https://e-visums.nl/usa.

 

U vult hier uw persoonlijke gegevens in, paspoortgegevens, Social Media accounts, bedrijfsgegevens (ook als u geen eigen baas bent), uw reisplan en beantwoordt een aantal vragen of u al eerder de Verenigde Staten heeft bezocht en of u een crimineel verleden heeft. Als alles ingevuld is, doet u de betaling met uw creditcard en wordt uw aanvraag binnen een week in behandeling genomen. U krijgt binnen een week via de mail een akkoord met een digitaal ESTA-formulier. Deze blijft 2 jaar geldig. Ideaal als u op korte termijn nog eens naar Amerika wilt afreizen.

 

Kosten ESTA-formulier

Het aanvragen van een ESTA-formulier kost u rond de 15 Amerikaanse Dollar, ongeveer 13 EUR.

Doet u de aanvraag via een Nederlandse bemiddelaar, dan lopen de kosten op tot ongeveer 30 EUR per persoon.

 

Nog een paar tips

  • Bij het invullen van het paspoortnummer moet goed gekeken worden of er een cijfer of een letter staat. De letter O wordt nooit gebruikt in het paspoortnummer. In dit geval is het altijd een cijfer 0.
  • Moet u nog een nieuw paspoort aanvragen? Doe dit dan op tijd. Uw nieuwe paspoort moet gebruikt worden met de aanvraag van het ESTA-formulier.
  • Bent u getrouwd en heeft u de naam van uw partner aangenomen? Vul dan alleen de geboortenaam in op de ESTA-aanvraag, ook als uw getrouwde naam wel in het paspoort vermeld staat.

 

Wilt u meer informatie over het invullen van het formulier? Vraag onze Amerika-specialist naar advies of neem contact met ons op.