Het aanvragen van een ESTA-formulier voor Amerika. Hoe werkt dit?
Logo-VanVerre-Reizen

Het aanvragen van een ESTA-formulier voor Amerika. Hoe werkt dit?

Redactie, Van Verre Algemeen 14-10-2020

Het voordeel van reizen naar Amerika is dat je geen visum nodig hebt. Je hoeft alleen een ESTA-formulier (Amerika) of ETA-formulier (Canada) in te vullen. Bezoek je tijdens uw rondreis Noord-Amerika beide bestemmingen? Dan heb je ook beide documenten nodig. Ook als je bij de Niagara Falls staat en de watervallen van de andere kant wil bekijken. Zelfs dan heb je dan een reisdocument nodig, al is het maar voor een bezoekje van een half uur.

 

ESTA-formulier voor een rondreis door Amerika

Met een ESTA-formulier kun je tot 90 dagen in Amerika blijven. Wil je langer blijven? Dan dien je een visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade.

 

Maar hoe gaat het aanvragen van een ESTA-formulier in zijn werk? Misschien heb je wel eens van kennissen vernomen dat het best lastig kan zijn. Er zijn dan ook behoorlijk wat stappen die je moet doorlopen. Als je de juiste documenten bij de hand hebt en er even 10 minuten voor uittrekt, is het zo aangevraagd. Hou er rekening mee dat je voor het volledige reisgezelschap een ESTA aanvraagt. Dit is dus ook van belang voor kinderen en baby’s.

 

Het aanvragen doe je via de website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta. Het is de officiële website en daardoor in het Engels. Als je de voorkeur geeft aan een Nederlandstalige website kun je eens kijken bij https://e-visums.nl/usa.

 

Je vult hier je persoonlijke gegevens in, paspoortgegevens, Social Media accounts, bedrijfsgegevens (ook als je geen eigen baas bent), je reisplan en beantwoordt een aantal vragen of je al eerder de Verenigde Staten hebt bezocht en of je een crimineel verleden hebt. Als alles ingevuld is, doe je de betaling met je creditcard en word je aanvraag binnen een week in behandeling genomen. Je krijgt binnen een week via de mail een akkoord met een digitaal ESTA-formulier. Deze blijft 2 jaar geldig. Ideaal als je op korte termijn nog eens naar Amerika wilt afreizen.

      

 

Kosten ESTA-formulier

Het aanvragen van een ESTA-formulier kost je rond de 21 Amerikaanse Dollar per persoon, dit is ongeveer 19 EUR.

Doe je de aanvraag via een Nederlandse bemiddelaar, dan lopen de kosten op tot ongeveer 30 EUR per persoon.

 

Nog een paar tips

  • Bij het invullen van het paspoortnummer moet goed gekeken worden of er een cijfer of een letter staat. De letter O wordt nooit gebruikt in het paspoortnummer. In dit geval is het altijd het cijfer 0.
  • Moet je nog een nieuw paspoort aanvragen? Doe dit dan op tijd. Je nieuwe paspoort moet gebruikt worden met de aanvraag van het ESTA-formulier.
  • Ben je getrouwd en heb je de naam van je partner aangenomen? Vul dan alleen de geboortenaam in op de ESTA-aanvraag, ook als je getrouwde naam wel in het paspoort vermeld staat.

 

Nu ben je helemaal klaar voor je rondreis door Amerika of Canada! Wil je meer informatie over het invullen van het formulier? Vraag onze Amerika-specialist naar advies of neem contact met ons op.

 

Redactie,
Van Verre