Onze Thailand specialist: Natalie
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Nicole

Vakantie Thailand

Het land van de glimlach, maar ook het land met vele gezichten; Thailand! Zo ontdekt u per fiets de gezellige straten van Bangkok, snuift u cultuur op, logeert u bij de warme, gastvrije bevolking, spot u wild in de jungle en eindigt u uw vakantie Thailand op een bounty-eiland. Een privé vakantie die naar uw eigen wensen aan te passen is. Neem een kijkje in ons uitgebreide aanbod rondreizen Thailand en laat u inspireren. Een combinatie van beleving, interactie met de locals en het ontdekken van de onbekende plekken van dit prachtige land staan bij ons centraal! Wij geven u een herinnering om nooit te vergeten.

Rondreizen Thailand

Bouwstenen Thailand

Waarom met Van Verre op vakantie naar Thailand?

Onze reizen zijn privé vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Thailand. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer u wilt, maak op uw gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. Slaap in sfeervolle en bijzondere hotels. Alle Thailand vakanties kunnen we aanpassen aan uw wensen.

 

  • Privé vakanties op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Kleinschalige hotels en lodges
  • Kwaliteitsvakanties
  • Veilig en vertrouwd op vakantie
Thailand-Karen-Bergstam_1_371899

Vakantie naar Thailand

Een afwisselend en bergachtig land: Thailand! Tijdens uw vakantie door Thailand zult u langs diverse landschappen komen en veel culturele hoogtepunten ontdekken. Het noorden van Thailand is bergachtig, het centrale laagland wordt doorkruist door rivieren. Bangkok ligt langs de oevers van de Chao Phraya. Thailand telt ook vele nationale parken, zoals het tropische, groenrijke Khao Sok. Voor de kust in het zuiden van Thailand liggen talrijke bounty-eilanden.

Thailand vakantie informatie

Letterlijk vertaald betekent Thailand “het land van de vrije mensen”. Als één van de weinige landen in Zuidoost-Azië is Thailand nooit een kolonie geweest. Hierdoor heeft het de eigen cultuur goed weten te behouden. Over de Thaise bevolking wordt ook wel gezegd dat het de meest vriendelijke en beleefde mensen zijn. Ze zijn oprecht en ze steken er veel moeite in om het jou naar de zin te maken.

 

In Thailand hangt meer dan 90% van de bevolking het Boeddhisme aan. Dat zie je ook terug in alle tempels en pagodes en de bijzondere tradities.

Ook is het koningshuis in Thailand van grote betekenis, de bevolking is zeer respectvol naar de koning toe en kritiek op het koningshuis wordt absoluut niet getolereerd. Kijk dus niet raar op als je tijdens jouw vakantie in Thailand afbeeldingen van de Thaise koning voorbij ziet komen of het Thaise volkslied op de radio hoort.

 

Thailand-Koh-Samui-Schommelen

Beste reistijd in Thailand

Wat is het heerlijk vertoeven in Thailand. Het is het hele jaar door warm, zo tussen de 28˚ en 30˚ C. In de noordelijke bergen kan het koeler zijn. De regentijd is tussen mei en oktober (aan de zuidoostkust, tussen september en december, hoewel in het zuiden nauwelijks seizoenverschillen zijn waar te nemen). In deze periode valt er in de namiddag doorgaans een verfrissende regenbui. U zult merken dat er ook in de droge periode niet altijd een strakblauwe lucht is; de temperatuur blijft prettig. 

thailand-lachendemevrouw2(10)

Bouwstenen vakantie Thailand

Stel uw eigen reis samen door middel van onze bouwstenen. Onze Thailand bouwstenen kunt u aan elkaar koppelen of toevoegen aan onze voorbeeldreizen. Reis bijvoorbeeld naar onontdekt Zuid-Thailand en vaar over het meer vol lotusbloemen,  maak een dag het plattelandsleven mee en leer meer over de rijstteelt of ontdek de rijke historie van de koningssteden Ayutthaya en Sukkothai. Hier kun je veel eeuwenoude tempels en bijzondere boeddha’s bewonderen.

 

Tips voor jouw vakantie naar Thailand

Video drijvende markt Thailand

Een bezoek aan de drijvende markt bij Bangkok is echt een aanrader tijdens uw vakantie Thailand. De traditionele verkoop vindt plaats vanuit kleine bootjes. U vindt er zeker een leuk souvenir!

 

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Contact met Natalie
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Contact met Evelyn
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking
Contact met Wendy