Onze Peru specialist: Irene
Het-uitzichtpunt-van-Los-Andes

Peru reizen, uw privé-reis op maat

Wie naar Peru op vakantie gaat, kiest voor een rondreis boordevol afwisseling. Een bezoek aan de incastad Machu Picchu is al een reden opzich om naar Peru af te reizen, maar er is zoveel meer! Het landschap is ruig, de bergen van de Andes met hun besneeuwde toppen imponeren. In het zuidoosten van Peru ligt het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Helderblauw water bezaaid met natuurlijke- en drijvende eilanden gemaakt van riet. Met onze Peru bouwstenen kiest u een aantal regio’s en bij onze Peru rondreizen ziet u complete voorbeelden. Of u nou vier weken of twee weken op reis wilt, een reis naar Peru biedt veel mogelijkheden. Een privé-reis naar Peru is goed te combineren met Bolivia.

Rondreizen Peru

Bouwstenen Peru

Waarom uw Peru reis door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Peru. Dat betekent: vrijheid! De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Peru reis op maat van Van Verre biedt u een andere kijk op Peru. Alle Peru reizen kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Reizen op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsreizen
  • Privéreizen Peru
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
  • Ook de onbekende gebieden
Architectuur-in-de-stad-Cuzco(13)

Peru reizen op maat

Peru reizen zijn reizen waarbij u verschillende werelden ontdekt. De natuur imponeert. Het Andesgebergte doorkruist Peru en besneeuwde bergtoppen domineren het landschap. Vulkanen zijn er ook. De jungle van de Amazone bekijkt u vanaf een boot of vanuit een lodge. Bergen beklimmen, meerdaagse hikes, zoals de bekende Incatrail, raften, mountainbiken, ziplinen, sandboarden en sandbuggy rijden bieden tal van mogelijkheden voor de avontuurlijke rondreis op maat.

Peru reizen informatie

Peru ligt in Zuid-Amerika. Er zijn mooi gerestaureerde gebouwen, maar ook op de culinaire wereldkaart heeft Lima een plekje veroverd. Wat is leuker om met deze keuken kennis te maken dan een kookcursus te volgen? Een reis door Peru betekent een reis door de Andes, over hoogvlaktes, langs vulkanen, door woestijnen en zandduinen, naar het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Een reis waarbij u de oude Inca-cultuur leert kennen, natuurlijk bij de Machu Picchu, maar er zijn ook talloze minder bekende overblijfselen.

Een reis naar Peru is eveneens een reis langs de overblijfselen van de Spaanse koloniale overheersers. In steden als Arequipa en Cuzco ziet u kathedralen en gerestaureerde herenhuizen in felle kleuren. U reist door Peru met een auto met chauffeur, met transfers in auto’s en minibusjes en sommige trajecten legt u af in een luxe lijnbus. Reizen door zowel het noorden als het zuiden van Peru is een ware belevenis. Waar u ook voor kiest, een vakantie in Peru is een fantastische ervaring.

 

Meer informatie Peru.

Peru-Local-met-lama_1_384359

Bouwstenen Peru

Lees over de mogelijkheden voor bekende bezienswaardigheden in onze bouwstenen. Cuzco met de Heilige Vallei en de Machu Picchu. Vanaf Lima kunt u een omweg maken langs Paracas met de Islas Ballestas, Huacachina met enorme zandduinen en Nazca met de kilometerslange, geheimzinnige lijnen. Als u Peru nog beter wilt leren kennen, kijk dan eens bij de mogelijkheden voor een reis naar de jungle van Peru. De Amazone in het noorden verkent u vanuit een lodge of vanaf een klein cruiseschip.

Tips voor reizen naar Peru

Een hele leuke ervaring is een meerdaagse treinreis met de luxe Belmond trein tussen Cuzco en Arequipa. De trein rijdt langs de highlights van Peru en over de hoogvlaktes van de Andes. Bij het Titicacameer slaapt u bij de lokale bevolking op een eiland. In Huacachina kunt u kamperen in de zandduinen.

 

Behalve de bekende Incatrail, zijn er veel andere hikes. Van een dag tot meerdere dagen en in verschillende gebieden.
Het onbekende noorden van Peru herbergt vele schatten uit precolumbiaanse culturen.

Peru is niet de beste strandbestemming, maar als u een aantal dagen uit wilt rusten aan een tropisch zandstrand met palmbomen, kies dan voor Mancora. U reist door Zuid-Amerika. Waarom een reis naar Peru niet combineren met een ander hoogtepunt van Zuid-Amerika? Er zijn gunstige vluchten van Lima naar Foz de Iguacu, waar één van de grootste watervallen (eigenlijk zijn het er bijna 300!) ter wereld te zien is. Combineer een reis naar Peru met de Iguacu watervallen en maak uw reis nog gedenkwaardiger.

Bekijk de video van Peru in 3 minuten!

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom

Nicaragua-Ometepe-Irene1(2)
Irene Dijkstra
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Contact met Irene