Maun

Toerisme in Maun

Maun is dé toeristenstad van Botswana. Hoe kan het ook anders? Maun ligt om de hoek bij de Okavango Delta, het Moremi Wildlife Reserve en Chobe National Park.

 

Historisch en modern Maun

Maun is één van de plaatsen tijdens uw reis waar u helemaal niets tekort zal komen. Winkelcentra en supermarkten leveren alles wat u nodig heeft, restaurants, autoverhuurbedrijven en hotels staan tot uw beschikking. Het is toch maar de vijfde grootste stad van Botswana, die een aantal decennia geleden nog maar weinig voorstelde. Ooit was Maun de hoofdstad van de Batawana, een inheems volk. In traditionele dorpjes rondom Maun zult u nog steeds Herero-vrouwen tegenkomen, herkenbaar door hun kleurrijke, lange jurken en pofmouwtjes. Inmiddels is het gebied door vele reizigers ontdekt en schoten moderne gebouwen als paddenstoelen uit de grond. Het contrast met de simpele rondavels in de buitenwijken is bijzonder. Maun heeft moderne winkelcentra, handwerk- en souvenirwinkels, naast gezellige kraampjes of veeverkopers op straat.

 

Nhabe Museum, Thamalakane River & Maun Game Reserve bij Maun

Hoewel de meeste reizigers Maun gebruiken als toegangspoort naar nabijgelegen natuurgebieden, is het een leuk plaatsje om te bezoeken. Zo vindt u vast een origineel souvenir in het Nhabe Museum, waar lokale kunst wordt tentoongesteld, of bij het iets duurdere African Art and Images nabij het vliegveld. U drinkt een lekker drankje in de openluchtbar bij het zwembad van het mooie Riley’s Hotel (live jazz op zondagmiddag), of u ontbijt in het wereldse café French Connection. De Thamalakane Rivier is een geweldig decor voor een wandeling of een kanotochtje – paardrijders zullen er bovendien een onvergetelijke rit kunnen maken. Wandelen kunt u echter ook in het Maun Game Reserve, waar u de kans heeft om wildebeest, impala, zebra of giraffe te zien. De Crocodile Farm is interessant voor avontuurlijke reizigers die niet bang zijn van grote reptielen en ligt twaalf kilometer van Maun. 

 

Moremi Game Reserve, Chobe National Park & Okavango Delta bij Maun

Maun is dé plaats voor een safari of trektocht door de natuur. Het Moremi Wildlife Reserve is één van die beroemde reservaten in Botswana. Onder begeleiding van een ranger of juist helemaal zelf rijdt u over de savanne of door de moeraslanden van dit prachtige wildpark, waar leeuwen, buffels, olifanten, zebra’s en giraffes leven. In het Chobe National Park wordt u verbluft door talloze kuddes olifanten en op een boottocht komt u misschien wel nijlpaarden of krokodillen tegen. De Okavango Delta verkent u te voet of in de traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam), maar de schoonheid van het unieke gebied met moeraslanden, rivieren en beekjes ziet u misschien nog het beste vanuit de lucht. Op het vliegveld van Maun vertrekken dagelijks kleine vliegtuigjes om de reizigers de mooiste gebieden van Botswana te laten zien.

 

Bekijk voorbeelden van onze rondreizen naar Bostwana.

Tijdens deze rondreis en bouwstenen reist u naar Maun
Botswana-Kalahari-Wildreservaat3
Voorbeeldreis Botswana

Rondreis Botswana per auto: Woestijn en Waterland safari

Noord-Namibië: Kavango Wildreservaat, vogels > Caprivi > Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten > Makgadikgadi Pans, zoutpannen > Okavango Delta, safari's op het water> Kalahari, bosjesmannen > Maun, einde reis

 

Afrika-nijlpaard-2
Voorbeeldreis Botswana

Bouwsteen Botswana: Okavango Delta

Noorden, Botswana

 

Stap aan boord van een vliegtuigje naar de Okavango Delta, een wirwar van waterwegen met nijlpaarden en krokodillen > geniet van kleurrijke vogels en veel wild > Maun is eindpunt.

Moremi-Wildlife-Reserve30
Voorbeeldreis Botswana

Bouwsteen Botswana: Centraal Kalahari safari

Noorden, Botswana

 

Met klein vliegtuig naar de Kalahari, wandel met bosjesman en leer meer over hun gewoontes en tradities, slapen op een mooie plek > eindpunt is Maun.