terug naar het overzicht

Rondreis Ontdek Sumatra en bounty-eiland Redang

Wilt u Sumatra ontdekken en daarna een paar dagen bijkomen van alle indrukken op een heerlijk bounty-eiland? Dan is deze rondreis door Sumatra, gecombineerd met een aantal dagen op het heerlijke eiland Redang, de ideale reis voor u. Tijdens deze reis verdiept u zich in de Batak-cultuur, bezoekt u de orang oetans in Bukit Lawang en stapt u de metropool Kuala Lumpur binnen. Volop genieten!

Wat maakt deze reis bijzonder
Orang Oetans in de jungle
Authentiek en onontdekt Sumatra
Zon, zee en wit strand op Redang
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 1850,- per persoon
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag Ontdek Sumatra en bounty-eiland Redang

Sumatra

Dag 1    Aankomst Medan

Dag 2    Bukit Lawang

Dag 3    Bukit Lawang

Dag 4    Brastagi

Dag 5    Tobameer, het eiland Samosir

Dag 6    Tobameer, het eiland Samosir

Dag 7    Sipirok

Dag 8    Bukittinggi

Dag 9    Bukittinggi

Dag 10  Harau

West-Maleisië

Dag 11  Kuala Lumpur

Dag 12  Kuala Lumpur

Dag 13  Redang

Dag 14  Redang

Dag 15  Redang

Dag 16  Redang

Dag 17  Vertrek Redang

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Medan

Indonesie-Sumatra-Medan-paleis_1_294010

Welkom op Sumatra! U wordt op de luchthaven van Medan opgehaald en in ongeveer 1,5 tot 2 uur naar uw hotel in Medan gebracht. 

 

Informatie Medan:

In het oude centrum staan nog veel koloniale gebouwen. Een aanrader is een bezoek aan de Tjon A Fie Mansion. Dit prachtige koloniale gebouw was van een Chinese zakenman en is nu een museum. De inrichting is een combinatie van Chinese, Maleisische en westerse stijlen. In een buitenwijk van Medan staat een bijzondere kerk; deze katholieke kerk ziet eruit als een Indiase hindoetempel.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Bukit Lawang

Via een hobbelende weg wordt u naar Bukit Lawang gebracht. Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier in het Gunung Leuser National Park. Een spectaculair junglegebied en één van de weinige plekken in Azië waar u orang-oetans in het wild kunt spotten. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum; de apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, werden hier voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Maakt u vanmiddag of morgenochtend een trekking door de jungle. U dient hiervoor goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. Er is ook een gemakkelijkere eco-trail, in ongeveer twee uur loopt u langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 3 Bukit Lawang

Sumatra-Bukit-Lawang-Ecolodge-1 Indonesie-Sumatra-orang-oetan8 Indonesie-Sumatra-Bukit-Lawang-lisanne_1_466719

U maakt kennis met uw gids die u zal begeleiden tijdens de trekking door het Gunung Leuser National Park. De ontmoeting met de orang-oetans is indrukwekkend. Tijdens uw tocht door het nationale park ervaart u de prachtige flora en fauna. Voor de trekking dient u goed ter been te zijn en een redelijke conditie te hebben; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. U ontdekt het tropisch regenwoud en het wild in hun natuurlijke omgeving. De trekking duurt ongeveer 3 uur. De trekking is inclusief de begeleiding door een lokale gids en entreegelden.


Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt en jungle trekking van 3 uur

Dag 4 Bukit Lawang - Brastagi

U rijdt eerst een stuk terug via dezelfde weg en vervolgens betreedt u het gebied waar de Batak leven. Onderweg richting Brastagi zit u typische Batak-woningen met puntdaken en diverse vulkanen.

 

Brastagi hooggelegen bergdorp ligt midden in het Batakgebied. Kenmerkend voor dit gebied zijn de traditionele huizen met opvallende zadeldaken. De vulkanen Sibayak en Sinabung domineren het landschap. Een aanrader is een bezoek aan de kleurrijke markt waar veel fruit en bloemen worden verkocht. Brengt u ook een bezoek aan de grote boeddhistische tempel Lumbini die net buiten Brastagi is gelegen.

 

Overnachting in Brastagi.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Brastagi – Tobameer, het eiland Samosir

Sumatra-Tobameer-Batakhuizen-1

U zet uw reis voort door het Batakgebied richting het immense Tobameer. Inclusief allerlei leuke stops in Batakdorpen bent u vandaag ongeveer 5,5 uur onderweg. U vaart per ferry over naar het eiland Samosir in het mooie vulkanische Tobameer. Het Tobameer is het diepste kratermeer ter wereld. Van oorsprong leefden hier de Bataks, een krijgslustig volk dat niet terugdeinsde voor kannibalisme. Tegenwoordig gaat het er een stuk vrediger aan toe op het eiland. Verspreid over het eiland staan nog authentieke huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. De Bataks zijn ook zeer muzikaal en zingen de leukste en vrolijkste liedjes. Informeer of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is.

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, eventueel veerboot Prapat- Samosir

Dag 6 Tobameer, het eiland Samosir

Er is genoeg te zien op het eiland, dus ga er zeker op uit. Vanuit het hotel kunt u naar de Batak-dorpen in de omgeving wandelen, maar uw chauffeur kan u ook begeleiden. Of huur een brommertje, fiets, gemotoriseerde betjak of boot om de bezienswaardigheden te bezoeken. Wij vinden het ook een aanrader om een kano te huren, het water is rustig en u komt op plekken waar niemand anders komt.

 

Verspreid over het landschap ziet u mooie graven, die 'huisjes voor altijd' worden genoemd. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. U bezoekt het dorp Tomok met de graftombe van koning Sidabutar. In het dorp Ambarita leert u van een gids over de geschiedenis van de Bataks en het kannibalisme. 

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Tobameer, het eiland Samosir – Sipirok

Sumatra-Sipirok-Rijstvelden_1_405885 Indonesie-Sumatra-Sipirok-Bukittinggi-vrouw_2_203173 Sumatra-Sipirok-Bukittinggi-1

Met de boot vaart u terug naar het vasteland. Vanaf Prapat rijdt u zuidwaarts met allerlei leuke stops onderweg. Misschien wel de leukste van deze dag; een bezoek aan de Sipoholon-hotsprings! Niet om zelf een duik te nemen, maar bijzonder is het zien van deze hotsprings. Uit het niets komen de verschillende kleuren van de springs u tegemoet. Na circa 8 uur rijden arriveert u in Sipirok.

 

Sipirok is een overnachtingsplaats tussen het Tobameer en Bukittinggi. De plaats ligt in een bergachtige omgeving met groene heuvels en kloven. Sipirok staat bekend om de salak die op de hellingen van Gunung Lubukraya wordt geteeld. Salak wordt ook wel slangenvrucht genoemd, vanwege de schubbige slangenhuidachtige schil. Probeer het zeker uit!

 

Overnachting in Sipirok.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerboot Samosir- Prapat

Dag 8 Sipirok - Bukittinggi

U vertrekt bijtijds voor een lange, maar boeiende tocht door de ruige natuur van de Sumatraanse hooglanden. U reist af naar Bukittinggi, ook wel de culturele hoofdstad van de Minangkabau, een bijzondere bevolkingsgroep met kleurrijke traditionele kleding en huizen met opmerkelijke puntdaken. 's Avonds is er regelmatig een Minangkabause dansvoorstelling. De stad ligt in een prachtige omgeving met kratermeren, omgeven door groene landschappen. U ziet in de stad nog vele kleurrijke koetsjes. In het centrum staat de Sumatraanse Big Ben (Jam Gadang) en het Fort de Kock. Het gebied staat bekend om de smakelijke Minangkabau-gerechten. Wij hebben heerlijke rendang (rundvleesgerecht) gegeten in restaurant Turret. Een absolute aanrader!

 

Overnachting in Bukittinggi.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Bukittinggi

Indonesie-Sumatra-bukittinggi-dokar Sumatra-Bukittinggi-Local_1_393839

U start de dag met een bezoek aan de Ngarai Sianok, beter bekend als het Karbouwengat. In het ochtendlicht heeft u een adembenemend uitzicht op de Singgalang-vulkaan in de verte, terwijl de mistflarden nog door de kloof zweven. Hier zijn diverse wandelmogelijkheden.

 

Vervolgens rijdt u naar het hooggelegen kratermeer van Maninjau. In een rustig tempo rijdt u via de weg-met-de-44-bochten (elke bocht is genummerd) met prachtige vergezichten. Vanaf het uitzichtpunt kijkt u uit over het (meestal) helderblauwe meer en de omliggende groene heuvels. Maak een rondrit, ga wandelen of maak een boottochtje op het meer. In de middag rijdt u terug naar Bukittinggi.

 

Overnachting in Bukittinggi.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Bukittinggi - Harau Vallei

U rijdt in ongeveer 1,5 uur naar de Harau Vallei. Hoe dichter u bij de Harauvallei in de buurt komt, hoe mooier en groener de omgeving wordt. U rijdt langs steile rotswanden en uitgestrekte rijstvelden.

 

Tussen de steile rotswanden ligt het vredige natuurreservaat. Naast de weelderige natuur ziet u hier ook veel rijstvelden. Tijdens een wandeling door het gebied ziet u de boeren aan het werk op hun velden en de locals zijn druk in de weer met hun dagelijkse bezigheden. Er leven in dit gebied diverse apensoorten, waaronder de zwarte gibbon, maar u ziet hier ook vele vogels en vlinders.

 

Overnachting in de Harau Vallei.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur 

Dag 11 Harau Vallei - Kuala Lumpur

malaysia-4012302_1920 Maleisië-West-Maleisië-Kuala-Lumpur-Twin-Tower-Night4_2 indonesie-sumatra-harau-vallei-spelende-kinderen

Vanaf de Harau Vallei is het ongeveer 4 uur rijden naar de luchthaven van Padang. Hier stapt u op het vliegtuig naar Kuala Lumpur.

 

De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Erg leuk is Chinatown; u kunt hier erg gezellig en lekker eten. Het park in het centrum van Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Naast de ronddraaiende KL Menara Tower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve; een klein stukje jungle middenin de stad met een canopy-walk (hangbruggen hoog tussen de boomtoppen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad, zoals het paleis, Chinatown, de prachtige vogeltuin en de Engels-historische gebouwen. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in de Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, vlucht en transfer

Dag 12 Kuala Lumpur

Deze dag is ter vrije besteding. Wij bieden een aantal leuke excursies aan in Kuala Lumpur. Bekijkt u eens onderstaande twee tips.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht

Proef het echte Maleisië! Eet zoals de lokale bevolking dat doet en proef heerlijke Indische, Chinese en...

Dag 13 Kuala Lumpur - Redang

U vliegt naar Redang, één van de meest ontwikkelde eilanden voor de oostkust van West-Maleisië. Redang is verreweg het grootste eiland van de groep van negen eilanden waartoe het behoort,en die samen een beschermd zee reservaat vormen. De onderwaterwereld rondom Redang is dan ook werkelijk adembenemend. U kunt hier uitzonderlijk goed duiken en snorkelen. De resorts op Redang bevinden zich allen aan de kust; u kunt zo het prachtige helderwitte zandstrand oplopen. Het langste strand van Redang is Long Beach. Hier bevinden zich dan ook veel resorts en is het vrij druk. Maar er zijn ook meer afgesloten baaien waar u de rust kunt opzoeken. Het binnenland van Redang is bedekt met weelderige jungle. Er zijn diverse jungle tracks uitgezet die prima zelfstandig te doen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld jungle tracks naar Kampung Air; het grootste dorp van Redang. Hier kunt u in een van de eenvoudige restaurantjes heerlijk vers gevangen vis eten.

 

Overnachting op Redang.

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, bootovertocht

Dag 14 t/m 16 Redang

PulauRedang-palmbeach20 Redang-onderwaterwereld-3_1_379491

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van de prachtige onderwaterwereld en witte stranden.

 

Overnachtingen op Redang.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Vertrek Redang

Vandaag neemt u afscheid van Redang en wordt u naar de luchthaven van Kuala Terengganu gebracht. Vliegt u terug naar huis of wilt u nog een aantal dagen verlengen? Het is uw reis. Wij horen graag uw wensen.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen