terug naar het overzicht

Bouwsteen Karoo en safari in Addo

Tijdens deze rondreis rijdt u echt off road. Onverharde grindwegen, hobbelige zandspaden en verlaten vlaktes. Durft u het aan? De reis begint in het ‘Juweel van de Karoo’, het historische stadje Graaff-Reinet. Breng een bezoek aan de Valley of Desolution en maak u klaar om op safari te gaan. De naam zegt het al; in Addo Elephant National Park komt u oog in oog te staan met olifanten, maar ook ander wild.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek een township
Victoriaanse huizen in Cradock
Op safari in Addo
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 510,- per persoon
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Karoo en safari in Addo

Dag 1  Graaff-Reinet
Dag 2  Graaff-Reinet
Dag 3  Cradock

Dag 4  Addo Elephant National Park
Dag 5  Addo Elephant National Park
Dag 6  Vertrek Addo Elephant National Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Graaff-Reinet

Zuid-Afrika-Graaff-Reinet-Kim 3cde754c-b76c-4441-81ed-9d3f42bc1cbf

Graaff-Reinet, ook wel het 'Juweel van de Karoo' genoemd, dankzij de vele nationale monumenten die hier te zien zijn. Het sfeervolle stadje is maar wat trots op zijn vele bezienswaardigheden. De brede straten, omringd door groene bomen en kleurrijke tuinen worden geflankeerd door talrijke historische huizen. Meer dan 240 van die woningen zijn uitgeroepen tot nationaal monument! Reis terug in de tijd wanneer u door de Kaaps-Hollandse straten wandelt, bezoek de Nederlands hervormde kerk en het Reinet House, wat een trekpleister is in de interessante Pastoriestraat.

 

Overnachting in Graaf-Reinet.

Inclusief huurauto

Dag 2 Graaff-Reinet

Bezoek vandaag de bijzondere vulkanische rotsformaties in de Valley of Desolation. Laat u overrompelen door de panoramische vergezichten over de Camdeboo. Graaff-Reinet is daarnaast bekend om het nabije Afrikaner dorpje Nieu Bethesda. Kunstenares Helen Martins heeft haar Owl House met talloze betonnen beelden ooit helemaal gedecoreerd met stukjes glas, een bijzonder uitstapje! Dat geldt ook voor het township Umasizakhe: Robert Sobukwe, bekend door zijn demonstraties tegen het Apartheidsbeleid, komt hier vandaan. Zijn huis is inmiddels een nationaal monument.

 

Overnachting in Graaff-Reinet.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Graaff-Reinet - Cradock

ca. 140 km / 1,5 uur

Zuid-Afrika-Karoo-Cradock_2 Zuid-Afrika algemeen mensen(10) Karoo Owl House (11)

Op nog geen twee uur rijden ligt Cradock. Gelegen onder de brandende zon en de heldere, felblauwe lucht van de Karoo. Cradock is een historische rustplaats tussen Port Elizabeth en Johannesburg. Een klein dorp waar genoeg te doen is. De Groote Kerk stamt uit 1867 en de gerestaureerde historische huisjes van het Tuishuise Hotel zijn ingericht als kolonistenwoningen. Schrijfster en gelijkheidsstrijder Olive Schreiner (1855-1920) schreef in haar roman 'The Story of an African Farm' over de ontberingen in deze droge regio. Ze wordt herinnerd in haar geboortehuis en ligt samen met haar gezin begraven op de Buffelskop Peak, even buiten het stadje. Ook vindt u in de omgeving het Mountain Zebra National Park en kunt u ontspannen in de zwavelbaden van Cradock Spa. De rust en ruimte van de Karoo is volmaakt eindeloos.

 

Overnachting in Cradock.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Cradock – Addo Elephant Nationaal Park

ca. 200 km / 2,5 uur

Heeft u zin om op safari te gaan? U reist af naar Addo Elephant Nationaal Park. Hier leven meer dan 600 olifanten. Tijdens uw bezoek aan dit park zult u zien dat de olifanten in het park iets anders zijn dan in de rest van Zuid-Afrika, zo hebben ze geen (de vrouwtjes) of kleine slagtanden en zijn hun oren wat ronder en kleiner dan normaal. U komt deze dikhuiden gegarandeerd tegen. In droge periodes verzamelen ze zich bij een waterpoel nabij de hoofdingang van het park en kunt u op het terras bij het restaurant genieten van het onvergetelijke uitzicht op de kudde. Addo Elephant National Park biedt begeleide ritten aan, maar u kunt ook zelfstandig door het park rijden of wandelen over de vrij intensieve, maar mooie Alexandria Trail. Uw bezoek vult u in zoals u het zelf wilt.

 

Overnachting in Addo Elephant National Park

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 5 Addo Elephant Nationaal Park

Addo-Elephant-Park-Zebra-1

Het olifantenpark is nog steeds aan het uitbreiden, al huizen hier inmiddels al talloze dieren. Omdat het park vandaag de dag tot aan de kust reikt, kunt u hier de Big 7 spotten. Dat betekent dat ook haaien en walvissen zijn toegevoegd aan de traditionele Big 5: leeuwen, buffels, neushoorns, luipaarden en natuurlijk olifanten. Reis eens naar een uitkijkpunt zoals het Kadouw of Zuurkop Lookout en rijd regelrecht op de dieren af! Het park heeft lage en middelhoge begroeiing, waaronder veel dichte doornstruiken.

 

Houd de grond ook in de gaten, want hier woont de inheemse loopmestkever, die maar al te graag met uitwerpselen van andere dieren rondloopt. Een grappig gezicht, want de bolvormige mesthoop is vaak vele malen groter dan het beestje zelf en toch weerhoudt het de kever er niet van om de droge mestbol met zijn achterpootjes vooruit te duwen. Het Addo Elephant National Park blijft een wonderlijk safaripark.

 

Overnachting in Addo Elephant National Park

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Vertrek Addo Elephant National Park

ca. 70 km / 1 uur

U rijdt door naar Port Elizabeth waar u uw huurauto inlevert. Liever nog langer in Zuid-Afrika blijven? Reis door naar Kaapstad. U komt over de Tuinroute, langs wijnlanden en bezoekt in bruisend Kaapstad de Tafelberg en het indrukwekkende Robbeneiland.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen