terug naar het overzicht

Rondreis Krugerpark, Zulu en Drakensbergen

Reis langs uitgestrekte theevelden en fruitgaarden naar het wildrijke Krugerpark, waar een fenomenale dierenwereld wacht om door u gespot te worden. Lekker op uw gemak, want u bent hier maar liefst drie dagen. Na alle safari’s even tijd voor wat anders: ervaar een stukje roerige geschiedenis in de Battlefields met sporen van historische veldslagen en de Boerenoorlogen.

Fijn om daarna te genieten van frisse berglucht, kristalheldere beekjes en groene valleien in de machtige Natalse Drakensbergen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Brede baobabbomen in Tzaneen
Camera bij de hand, spot wild!
Slenter over kleine marktjes
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Prijsindicatie: vanaf € 1190,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Krugerpark, Zulu en Drakensbergen

Dag 1             Johannesburg

Dag 2             Johannesburg

Dag 3             Tzaneen

Dag 4             Tzaneen

Dag 5             Krugerpark

Dag 6             Krugerpark

 

 

 

Dag 7             Krugerpark

Dag 8             Hazyview

Dag 9             Hazyview

Dag 10           Ezulwini Vallei, Swaziland

Dag 11           Mkuze

Dag 12           Mkuze

Dag 13           Dundee

Dag 14           Dundee

Dag 15           Drakensbergen

Dag 16           Drakensbergen

Dag 17           Johannesburg

100% maat werk

Dag 1 Johannesburg

U wordt bij de luchthaven van Johannesburg opgehaald en in ongeveer een uur naar uw hotel in Johannesburg gebracht (transfer).

 

Informatie Johannesburg:

Johannesburg, of Joburg, ligt in de provincie Gauteng, dat ‘gouden plek’ betekent. De bedrijvige commerciële stad heeft zijn oorsprong te danken aan de goudkoorts. Toen er in 1886 goud werd gevonden, groeide de stad binnen enkele jaren uit tot de grootste van Zuid-Afrika. Gold Reef City is een themapark dat met musea, muzikanten, Afrikaanse dansers, authentieke winkels en bars en diverse achtbanen en attracties zoals een rit door een goudmijn (er wordt zelfs goud gegoten) een goudzoekersdorpje reconstrueert.

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief transfer

Dag 2 Johannesburg

Johannesburg Nelson Mandela Square (11) Zuid-Afrika-Johannesburg-lokalemarkt(10) Johannesburg Soweto Nelson Mandela House Museum (11)

Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land, en maakt de periode van rassensegregatie pijnlijk voelbaar. Bovendien is Mandela’s huis te bewonderen in de zwarte buitenwijk Soweto (South Western Township), de grootste township van Zuid-Afrika. 

 

Overnachting in Johannesburg

Inclusief: ontbijt

Een dag in Pretoria
Johannesburg

Een dag in Pretoria

Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika: een ideale dagtrip vanuit Johannesburg. De stad die...

Fietsen in Soweto township
Johannesburg

Fietsen in Soweto township

Soweto (South Western Township) is een begrip in Zuid-Afrika dat je simpelweg eens moet ervaren. Het is de...

Artistieke wandeling door Jo'burg
Johannesburg

Artistieke wandeling door Jo'burg

Wist u dat er een fantastisch scala aan publieke kunstwerken is te bewonderen in het stadshart van...

Dag 3 Johannesburg – Tzaneen

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Zuid-Afrika. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U neemt deze ochtend bij uw hotel uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van Avis neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen. Daarna bent u het gewend, hoor.

 

Vandaag rijdt u ongeveer 450 km deels over tolwegen, een rit van zo’n 6 à 7 uur, inclusief hier en daar een pauze onderweg. Zorg dat vroeg vertrekt en dat u voldoende contant geld bij u heeft voor de diverse tolpoortjes onderweg. Het grootste deel van de dag rijdt u over de N1 snelweg dwars door Pretoria naar Polokwane (voorheen St. Pietersburg) en maakt de hectiek van de grote stad plaats voor de enigszins eentonige glooiende vlaktes van het laagland. Pas als u bij Polokwane de snelweg verlaat en de provinciale weg naar Tzaneen neemt, komen de eerste bergen in zicht en wordt de omgeving een stuk interessanter. De mooiste route is over de imposante Magoebaskloof: aan weerzijden van de weg torenen de metershoge naaldbomen van het dichtbeboste Woodbush Woudreservaat. Als het zonnig en helder weer is, stop dan even bij het uitzichtpunt waar u zich kunt vergapen aan het panorama van diepe ravijnen en steile bergwanden. Even heerlijk een frisse neus halen en de benen strekken. Daarna is het nog maar een kippeneindje naar Tzaneen.

 

Informatie Tzaneen:

Tzaneen is de een na grootste stad in de Limpopo provincie en zit vol bedrijvigheid. Er wonen vooral boeren. Dat is te begrijpen als je bedenkt dat dit stadje het centrum is van de fruitteelt. De omgeving wordt vrolijk gekleurd door fruitgaarden van mango’s, citrusvruchten en avocado’s. Overal langs de weg ziet u stalletjes, kraampjes en houten kisten met fruit. Stap eens uit de auto en koop wat rijpe avocado's of frisse citroenen. Een zak van zo'n 20 stuks is voor u een habbekrats, maar de verkopers zijn er maar wat blij mee.

 

Overnachting in Tzaneen.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Tzaneen

Limpopo Mapungubwe NP baobab (12) Limpopo Tzaneen(12)

Een dagje uitrusten van de lange rit van gisteren en op uw gemak de groene omgeving van Tzaneen verkennen. Op de achtergrond prijken de Noordelijke Drakensbergen en in het vlakbij gelegen Modjadji Cycad Forest ontdekt u een woud van mysterieuze Varenpalmen en brede baobabbomen.

 

Overnachting in Tzaneen.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Tzaneen - Krugerpark

En rustige reisdag, ongeveer 200 km, afhankelijk waar u in het Kruger Nationale Park verblijft. U laat de bosrijke omgeving achter u en volgt de R71 provinciale weg naar Phalaborwa. Na een half uurtje passeert u het dorpje Gravelotte en ziet u aan uw rechterzijde de hekken van het Selati Wildreservaat. Rijd niet te snel, want de overwegend zwarte bevolking loopt gewoon langs de kant van de weg en ook groepjes kinderen in schooluniform wandelen in de berm van school naar huis. Staan daar nou koeien op de weg? Jazeker, de gewoonste zaak van de wereld. U bent tenslotte in Afrika. Bij de Phalaborwa toegangspoort parkeert u uw auto en loopt u even naar het loket waar de parkwachter uw gegevens controleert en u het entreegeld voor het Krugerpark betaalt. Snel terug naar de auto en als de slagboom voor u open gaat, ligt het omvangrijke Krugerpark aan uw voeten. Een pijl met km's naar uw restcamp is duidelijk aangegeven bij kruispunten in het park, dus verdwalen is er niet bij. Ongetwijfeld spot u onderweg al uw eerste wilde dieren waaronder impala's, giraffen, kudu's en zebra's. Neem rustig uw tijd om naar de dieren te kijken en geniet van de prachtige natuur. Zorg alleen wel dat u tijdig in uw restcamp arriveert voordat de poorten sluiten.

 

Informatie Krugerpark:

Het Kruger National Park is wereldberoemd. Dit gerenommeerde wildreservaat is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en in oppervlakte maar liefst de helft van Nederland! Maak hier geen snel bezoekje van – het Krugerpark verdient minstens twee of meer dagen in uw reis. President Paul Kruger verbood in 1898 de jacht in het gebied tussen de Sabie- en Crocodile river. Gelukkig maar, anders was het Krugerpark dat in 1927 voor publiek werd geopend, een stuk leger geweest. Inmiddels telt het wildrijke park ongekend veel diersoorten.

 

Overnachting in het Krugerpark

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Krugerpark

Giraffen hebben altijd iets liefs over zich, Zuid-Afrika shutterstock_256089859(12)

Het Kruger National Park is zo groot, dat u wel een flinke geluksvogel moet zijn om in één dag alle dieren op uw verlanglijstje te zien. In vier dagen rijdt u op uw gemak het hele park door, van zuid naar noord, en profiteert u van schone, comfortabele restcamps om te overnachten. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. Dit gebied is het meest vruchtbaar, er loopt veel wild rond de Lower Sabie Road. Skukuza is een van de grootste restcamps, compleet met supermarkt, winkels en een toeristeninformatiecentrum. De Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen is ideaal voor een pauze. In het centrale parkgedeelte houden leeuwen zich het liefst schuil vanwege alle antilopen die daar leven. Bovendien vindt u hier prachtige restcamps, zoals Letaba met comfortabele chalets en eenvoudige rondavels en een legendarische zonsondergang vanaf het terras. Ook Olifants is populair – dit restcamp ligt op een heuvel en kijkt uit over de Olifantsrivier. Meer naar het noorden liggen Shingwedzi en Mopani, prettige restcamps met zwembaden en talloze vogels.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Krugerpark

Het Kruger National Park verbindt alle restcamps, drinkplaatsen en uitkijkplekken door een uitstekend wegennet, maar het blijft een ongerept natuurpark. Naast dieren zijn er ook talrijke inheemse boomsoorten, zoals de baobab, marula en mopane. Die prachtige vegetatie in de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat moeilijker. Beste tijd om wilde dieren te spotten is in de kale, droge winter (juli tot september). Dan verzamelen de beesten zich vaak rond een drinkplaats en is de vegetatie schaarser. Parkwachten (rangers) kunnen u natuurlijk makkelijker op de flora en fauna wijzen: safariritten en wandeltochten worden dan ook dagelijks georganiseerd in de grote restcamps.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Krugerpark - Hazyview

Notenverkopers bij Graskop, Zuid-Afrika Het mijnstadje Pelgrim's rest langs de Panoramaroute in Zuid-Afrika Panoramaroute Mac Mac Falls(10)

U rijdt ongeveer 100 tot 250 km, zo’n 3 à 5 uur rijden, afhankelijk van de ligging van uw restcamp of safari lodge in het Krugerpark en natuurlijk hoeveel dieren u onderweg ziet. Geen haast vandaag. Ga op in het ritme van het wildpark en wacht geduldig tot die kudde olifanten de weg is overgestoken. Observeer of het een lieve lust is en vergeet vooral niet volop te genieten van de prachtige natuur voordat u het Krugerpark verlaat. De meest centrale poort is Paul Kruger, op ruim een half uurtje van Hazyview. Numbi en Phabeni liggen ook dichtbij en zijn ideaal als uw restcamp zich in het zuidelijke deel van het Kruger Nationaal Park bevindt.

 

Informatie Hazyview:

Hazyview is een bedrijvig plaatsje aan de Sabierivier. Ooit is die rivier door de lokale stam van de Shangaan uluSaba genoemd: gevreesde rivier. Vroeger woonden er namelijk behoorlijk wat krokodillen in dit water. Het is een ideale grond voor tropisch fruit, zoals mango’s en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving van Hazyview. Probeer lokaal fruit of verse groenten op een kleine markt met vriendelijke verkopers. Slenter een middag door de straten van Hazyview, langs de leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Hazyview

Deze dag ervaart u een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika; de Panoramaroute. Door de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga rijdt u naar het pittoreske Graskop. Een bijzondere plek voor een stop is het oude goudzoekersstadje Pilgrim’s Rest, een nationaal monument en historisch erfgoed. Het is een klein stukje omrijden en eigenlijk best toeristisch, maar wat een leuke plek om het verleden te herleven! Direct na Graskop ligt de toegangsweg naar God’s Window. Bij dit uitzichtpunt kijkt u de gapende diepte van het ravijn in en reikt bij helder weer de horizon zo ver als Mozambique. Wat verder op de route moet u zeker even de benen strekken voor een wandeling naar de kolkgaten van Bourke’s Potholes. Op de parkeerplaats verkoopt de lokale bevolking allerlei snuisterijen en souvenirs. De zigzagweg voert u verder naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De snel stromende rivier heeft een kunstwerk aan natuur uitgeslepen: zo zijn er door de jaren heen spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan.

 

Hazyview heeft zijn naam te danken aan een mysterieuze nevel die door de zomerhitte over de stad kan kruipen. Daar merkt u echter niets van als u de Sabie Valley Coffee-plantage bezoekt (10 minuten rijden). U kan hier een rondleiding krijgen door de fabriek en van echt versgemalen koffie genieten. Ruikt u het al? Iets voorbij de koffieplantage halen wijnliefhebbers hun hart op in The Wind Mill Wine Shop. U kunt immers niet op Zuid-Afrika reis gaan zonder de beroemde lokale wijnen te proeven en het uitzicht op de vallei is fenomenaal. U kunt ook als Tarzan door de bossen slingeren: Hazyview heeft de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau. De nabijgelegen Shangana Cultural Village is een openluchtmuseum waar u de authentieke Zuid-Afrikaanse stammencultuur ervaart, als Chief Soshangana u op pad neemt in de wereld van rituelen en stamtradities. Waar wacht u eigenlijk nog op?

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Wonderlijke Panoramaroute
Hazyview

Wonderlijke Panoramaroute

Mpumalanga is één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika. U wordt betoverd door de Panoramaroute: een...

Een dag in koninklijk Swaziland
Hazyview

Een dag in koninklijk Swaziland

Swaziland is één van de weinige absolute monarchieën in Afrika: een markant landje dat wordt geregeerd door...

Dag 10 Hazyview- Ezulwini Vallei, Swaziland

Kinderen in Swaziland Kindjes in Swaziland

Rekent u op ongeveer 4 tot 8 uur rijden naar de Ezulwini Vallei. U kunt kiezen. Of u reist via Witrivier naar Malelane, een mooie rit van zo’n anderhalf uur langs fruitplantages en akkervelden. Of, als u maar geen genoeg krijgt van het speuren naar wilde dieren, u rijdt door het Krugerpark. Trek voor deze rit ongeveer 3 tot 4 uur uit. Niet eens vanwege de snelheidsbeperking van 40 km p/u, maar vooral omdat u niet weet hoeveel wilde dieren uw pad kruisen en hoe lang u ze observeert. Het zou zomaar kunnen zijn dat een jachtluipaard of olifant de weg oversteekt. Hoe mooi is dat? Zorg dat u in elk geval rond het middaguur bij de Malelane poort het park weer verlaat. U bent vlakbij buurland Swaziland. De Swazi zijn een arm, maar vriendelijk volk dat u met een brede glimlach en open armen in hun unieke landje verwelkomt. Het begon ooit met de Nguni-stam. In de 18e eeuw trokken zij onder leiding van hun koning Ngwane III weg uit het rumoerige Maputo in Mozambique, op zoek naar een vrediger oord. Onderweg botsten zij op Zoeloes die hen niet zonder slag of stoot door hun land wilden laten – dus besloten de Nguni zich noordelijk van het Zoeloegebied te vestigen: in Swaziland. Het markante koninkrijk is vernoemd naar koning Mswati II, die het land in de negentiende eeuw heeft verenigd tot wat het nu is. Bij Jeppes Reef passeert u de grens en na de nodige grensformaliteiten rijdt u op uw gemak via Piggs Peak en Mbabane naar de vruchtbare Ezulwini vallei. Als de tijd het toelaat, breng dan onderweg een bezoek aan de glasfabriek in Nwenya. In de grote loods fabriceren in paarse werkkleding gestoken glasblazers, vakkundig de mooiste glascreaties.

 

Informatie Ezulwini Vallei:

De Ezulwini Valley ligt ingesloten tussen de bergen Lugogo en Mdzimba en is één van de trekpleisters van Swaziland. In Zuid-Afrika was gokken tijdens de Apartheid illegaal en Swaziland speelde daar handig op in door de Zuid-Afrikanen een toevluchtsoord te bieden: de Ezulwini Valley was een bruisende hotspot met casino’s, hotels en een ruim aanbod aan vermaak. Inmiddels heeft het dynamische nachtleven plaatsgemaakt voor een vriendelijke vakantiesfeer: de schilderachtige vallei is een prettige reisbestemming. U kunt in de Ezulwini Valley genieten van heerlijke gerechten in lokale restaurants, souvenirs inslaan in winkels en sfeervolle kraampjes met authentieke curiosa.

 

Overnachting in de Ezulwini Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Ezulwini Vallei, Swaziland – Mkuze

Vandaag verruilt u Swaziland weer voor Zuid-Afrika. Een relaxte rit van ruim 250 km. U bent zo’n 4 uur onderweg. Vlakbij Manzini passeert u een populaire spot: de fabriek van Swazi Candles, waar de unieke kleurrijke Swazi-kaarsen worden vervaardigd, deels nog met de hand. Wat een vakmanschap. Knap als u hier niet een van die bijzondere kaarscreaties als souvenir mee naar huis brengt. Vanaf Big Bend rijdt u door een wat droog en troosteloos landschap naar de spiksplinternieuwe Lavumisa grenspost. Als de nodige grensformaliteiten achter de rug zijn, bent u weer terug op Zuid-Afrikaanse bodem. In de verte ziet u de groene heuvels van het Pongola Wildreservaat liggen. Nog een klein half uur naar Mkuze.

 

Informatie Mkuze:

Mkuze is zoals veel plaatsen aan de N2 niet meer dan een hoofdstraat met daaraan wat winkels, restaurants, een supermarkt, bank, autogarage en tankstation. Daarachter liggen lukraak verspreid straatjes met huizen, een school en andere lage gebouwen. Er valt niet zo heel veel te beleven, maar eigenlijk is dat meteen ook wel weer de charme van Mkuze. Op ongeveer een kwartiertje rijden ligt Mkuze Game Reserve, een intiem wildreservaat waar u in open jeeps groot en klein wild kunt spotten. Bijzonder is de bergtop Ghost Mountain; volgens lokale verhalen spookt het er. Als u de bewoners mag geloven, worden ze ’s nachts opgeschrikt door mysterieuze lichten en vreemde geluiden. Beter dat u overdag de berg opgaat en een lokale township bezoekt; dat is veel leuker.

 

Overnachting in Mkuze.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Mkuze

Buffels in de prachtige natuur van Zuid-Afrika shutterstock_232343800(12)

Een dagje uitrusten. Lekker ontspannen aan het zwembad van uw hotel.

 

Tip:

Ga op safari in het Hluhluwe-Imfolozi Wildreservaat.

Hluhluwe-Imfolozi (spreek uit als ‘sloesloewie’) werd opgericht in 1895, toen er niet meer dan vijftig witte neushoorns op de wereld bestonden. Door bescherming van de gebieden Hluhluwe en Umfolozi groeide de populatie, de neushoorns werden vanaf 1960 binnen het Operation Rhino-project uitgezet naar andere parken. Inmiddels leven er ongeveer 1500 witte neushoorns in het park en wel 8000 in heel Afrika. Dit is een unieke kans om het magnifieke dier in het wild te zien! Hluhluwe-Imfolozi heeft savanne, grasland, beboste heuvels en weelderige, groene vegetatie. De open steppe-gebieden met hier en daar een acaciaboom maken dit een geliefde plek om naar wild te speuren - het reservaat is een belangrijke rivaal van het Kruger Park. Het Hluhluwe-Imfolozi Park is bovendien de enige plek in de provincie KwaZulu-Natal waar de Big Five te vinden zijn. Hier loopt ook zo’n beetje het hele wildleven van Zuid-Afrika rond. Zo zijn er zebra’s, olifanten, buffels, gnoes, luipaarden en leeuwen, maar ook nyala’s, impala’s, giraffen, bosbokken, hyena’s en koedoes.

 

Overnachting in Mkuze.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Mkuze – Dundee

Met de safaribelevenissen nog vers in het geheugen, reist u dwars door het onbekende deel van Zululand naar de Battlefields. De doorgaande route gaat via Pongola en Vryheid, een rit van zo’n 280 km, ongeveer 4 uur rijden. Zin in een ongerepte bergpas? U wordt op uw wenken bediend: bij mooi weer is de Rooirantnek Pass (507m) op weg naar Magudu een mooie uitdaging. Trekt u ongeveer een uur extra rijtijd uit. Bij regen adviseren we om de bergpas links te laten liggen. De onverharde grindweg wordt dan door gladheid en modder op sommige plekken haast onbegaanbaar.

 

Informatie Dundee:

Dundee is een sukkelend mijnbouwstadje, ongeveer halverwege Johannesburg en de badplaats Durban. Het is gelegen in een vallei van de Biggarsberg en heeft zijn naam te danken aan een Schotse pionier: het rotsige berglandschap met zijn glooiende heuvels deed hem denken aan thuis en zijn geboorteplaats Dundee. Na de vondst van steenkool eind 19e eeuw ging het hard. Dundee ontwikkelde zich in rap tempo tot een welvarende stad met lucratieve mijnbouw. Vandaag de dag is landbouw de belangrijkste bron van inkomsten en herinneren slechts een aantal historische gebouwen, het interessante Talana Hill museum en wat fabrieken aan die hoogtijdagen.

 

Overnachting in Dundee.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Dundee

Een plek waar veel gevochten is, battlefields in Kwa Zulu Natal, Zuid-Afrika Zulu in Zululand (11)

De regio rondom Dundee is doorspekt met geschiedenis. Van de heroïsche trek met grote Voortrekkersmannen als Piet Retief en Andries Pretorius tot de bloederige oorlogen tussen Boeren, Britse kolonisten en heldhaftige Zulu. De Battlefield route voert langs plekken waar deze historische veldslagen hebben plaatsgevonden. Bij Bloedrivier herdenkt een ‘lager’ (kring) van 64 levensgrote bronzen ossenwagens de gesneuvelden tijdens de ‘Slag bij Bloedrivier’ in 1838, toen nog geen 500 Boeren het moesten opnemen tegen 10.000 Zulu-krijgers. De blanke kolonisten wonnen dankzij hun vuurwapens en het bloed van zo’n 3000 Zulu’s vloeide rijkelijk in de rivier. De slag van Isandlwana (1879) tussen de Britten en Zulu werd gewonnen door de Zulu, waarbij 20.000 krijgers onder leiding van stamhoofd Cetshwayo nagenoeg het hele regiment van 1400 soldaten afslachtten. Tijdens de tweede Boerenoorlog (1899-1902) vonden hier de veldslagen bij Spionskop en Elandslaagte plaats.

 

Overnachting in Dundee.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Dundee - Drakensbergen

Via Ladysmith belandt u in een regio waar frisse berglucht, kristalheldere wateren en torenhoge bergen domineren. De Natalse Drakensbergen liggen op ongeveer anderhalf uur rijden ten zuidwesten van Dundee en verkregen hun naam door de karakteristieke, grillige toppen van het rotsgebergte; als een drakenrug. In dit imposante berggebied wedijveren bergtoppen, San-rotstekeningen, watervallen, rotspoeltjes en heetwaterbronnen om uw aandacht. Wandelaars halen hun hart op; in de Drakensbergen zijn prachtige wandel- en trektochten uitgestippeld, van een paar uur tot enkele dagen. Moeder Natuur verwent u met bloemenweiden, bergbeekjes, mistige bossen, diepe kloven en groene, afgelegen valleien. Met enig geluk ziet u zwervende antilopen, jakhalzen en bavianen. Boven u cirkelen roofvogels en aaseters, hun blik gericht op nietsvermoedend prooi op de bergplateaus. Afhankelijk van waar u overnacht in dit natuurgebied, reist u vandaag ongeveer 150 km.

 

Informatie Drakensbergen:

De Drakensbergen in KwaZulu-Natal is de hoogste bergketen van Zuid-Afrika (er bestaat een gelijknamig berggebied op de Panoramaroute nabij Johannesburg, welke iets lager en minder imposant is dan die van Natal). Hier verrijst de Injasuti, de hoogste berg van het land; het Amfitheater, een indrukwekkende klif van vijf kilometer lang en de Sanipas, de hoogste bergpas van Zuid-Afrika nabij de grens met Lesotho.

 

Overnachting in de Drakensbergen.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Drakensbergen

Geweldig berggebied, Drakensbergen, Zuid-Afrika

De Drakensbergen zijn wereldberoemd door hun rotstekeningen van de San, ofwel de Bosjesmannen. Er zijn 550 plaatsen in de grotten bekend waar zij hun kunst hebben vereeuwigd. De rotsschilderingen zijn niet alleen relevant, omdat ze zo oud zijn, maar ook omdat in deze tekeningen voor het eerst kleur en dimensie werd gebruikt. De Main Caves herbergen de grootste collectie. Ook in natuurlijk opzicht zijn de Drakensbergen een paradijs. Het herbergt talloze roofvogels, waaronder de lammergier en zwarte arend. Enkele van de dieren die u hier tegen het lijf kunt lopen, zijn grazende elanden, zebra's, wildebeest en blesbok. Plantenliefhebbers genieten hier van honderden plantensoorten, die vooral bij Giant’s Castle te zien zijn. Een grote trekpleister in het gebergte zijn de Tugela Falls, een adembenemende reeks watervallen, waarvan de hoogste van het land (183 meter). In dit landschap waar frisse berglucht regeert, kunt u paardrijden, mountainbiken, vissen, klimmen, golfen en forelvissen.

 

Overnachting in de Drakensbergen.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 17 Vertrek Drakensbergen

Met de Drakensbergen en de majestueuze Maluti als decor, rijdt u langs de Sterkfontein Dam en het gelijknamige stuwmeer naar Harrismith. In dit aangename stadje uit 1849 kunt u even de benen strekken in de goed onderhouden botanische tuin. Daarna zoeft u over de N3 snelweg naar Johannesburg. Een schier eindeloze weg door een ontspannen plattelandsregio met prachtige graslanden, maïs- en zonnebloemvelden en gigantische boerderijen waar koeien en schapen een rustig leven leiden. Ooit waren blanke Boeren overtuigd hier het beloofde land voor onafhankelijkheid van de Britten te hebben gevonden. Een stad in de toenmalige Boerenrepubliek Oranje Vrijstaat werd daarom vernoemd naar Bethlehem. U rijdt vandaag ongeveer 400 km, een rit van zo’n 4 tot 5 uur.

 

U rijdt naar de luchthaven van Johannesburg waar u uw huurauto bij Avis inlevert.

 

Inclusief ontbijt, autohuur

 

Einde van een prachtige reis!

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën