terug naar het overzicht

Rondreis Betovering in de Bush

Een korte reis waarin Zuid-Afrika haar overweldigende dierenwereld prijsgeeft. U rijdt kriskras door het wildrijke Krugerpark, waar u drie dagen verblijft zodat u op uw gemak groot en klein wild kunt spotten. Heeft u uw verrekijker in de aanslag? Na het Krugerpark is het de beurt aan de wildreservaten Timbavati en Makalali. Hier speurt u tijdens sensationele gamedrives samen met een ranger naar leeuwen, olifanten, giraffen, buffels, zebra’s en ander wild. Dwars door de bush als het zo uitkomt. Terwijl u geniet van een gin-tonic kondigt de ondergaande Afrikaanse zon de nacht aan en zet u uw safari voort onder een verlichte hemel van duizenden fonkelende sterren.

Wat maakt deze reis bijzonder
Nelson Mandela's geboortestad
De Panoramaroute
Spot wild in het Krugerpark
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Prijsindicatie: vanaf € 1665,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Betovering in de Bush

Dag 1        Johannesburg
Dag 2        Johannesburg
Dag 3        Hazyview
Dag 4        Hazyview


Dag 5        Krugerpark
Dag 6        Krugerpark
Dag 7        Krugerpark
Dag 8        Timbavati Wildreservaat

Dag 9        Makalali Wildreservaat
Dag 10      Dullstroom
Dag 11      Johannesburg

100% maat werk

Dag 1 Johannesburg

U wordt bij de luchthaven van Johannesburg opgehaald en in ongeveer een uur naar uw hotel in Johannesburg gebracht (transfer).

 

Informatie Johannesburg:
Johannesburg, of Joburg, ligt in de provincie Gauteng, dat ‘gouden plek’ betekent. De bedrijvige commerciële stad ademt, is vitaal, staat bol van levenslust en heeft zijn bestaan te danken aan de goudkoorts. Toen er in 1886 goud werd gevonden, groeide de stad binnen enkele jaren uit tot de grootste van Zuid-Afrika.

 

Overnachting in Johannesburg.
Inclusief transfer

Dag 2 Johannesburg

Dansende mensen in Johannesburg - Zuid-Afrika Het Uniegebouw in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria In oktober kleurt de stad paars van de jacarandabomen die in bloei staan, Pretoria, Zuid-Afrika

Johannesburg loopt over van de boetiekjes en restaurants. Wat dat betreft kunt u het artistieke Maboneng Precinct niet overslaan. Straatkunst, een traditionele medicijnmarkt en exposities zijn de ingrediënten van deze wijk. In Melrose, Rosebank en Sandton verdwaalt u bijna in de moderne shoppingmalls met talloze winkels en in Melville komt u heerlijk tot rust in een van de lounge- of cocktailbars. Snuif cultuur in het Aziatische Chinatown of bezoek het multiculturele Market Theatre Complex – Johannesburg is het gevarieerde Zuid-Afrika met al zijn contrasten in het klein.

U kunt vandaag ook benutten voor een bezoek aan Pretoria. Met de moderne Gautrain is dat een fluitje van een cent. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en bekend om zijn romantische, paarse gloed van karakteristieke jacarandabomen. Het is bovenal een stad met geschiedenis. In de jaren dertig van de negentiende eeuw trokken blanke boeren naar dit gebied, vastberaden aan de Britse macht te ontsnappen en na hun Grote Trek een nieuwe republiek te stichten. Andries Pretorius hoorde tot de leiders van de Voortrekkers en onafhankelijkheid was even een feit, totdat hun Boerenrepublieken door de Britten werden geannexeerd.

 

Overnachting in Johannesburg.
Inclusief ontbijt

Een dag in Pretoria
Johannesburg

Een dag in Pretoria

Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika: een ideale dagtrip vanuit Johannesburg. De stad die...

Fietsen in Soweto township
Johannesburg

Fietsen in Soweto township

Soweto (South Western Township) is een begrip in Zuid-Afrika dat je simpelweg eens moet ervaren. Het is de...

Dag 3 Johannesburg – Hazyview

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Zuid-Afrika. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.
U neemt deze ochtend bij uw hotel uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van Avis neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen. Daarna bent u het gewend, hoor.

Vandaag rijdt u ruim 400 km deels over tolwegen, een rit van zo’n 6 à 7 uur, inclusief hier en daar een pauze onderweg. Zorg dat u voldoende contant geld bij u heeft voor de diverse tolpoortjes onderweg. Langzaamaan maakt de hectiek van de grote stad plaats voor lage vlaktes die uiteindelijk in de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga vloeien. De snelste route naar Hazyview is via de Schoemanskloof naar Nelspruit (Mbombela) en dan langs het Krugerpark via Witrivier omhoog, maar die gaat grotendeels over de snelweg. Een veel mooiere route loopt dwars door het groene hart van Mpumalanga. Kronkelende provinciale wegen leiden u langs de schilderachtige dorpen Dullstroom, Lydenburg (Mashishing) en Sabie en brengen u over de imposante Long Tom bergpas uiteindelijk in Hazyview. Rijd niet te snel want de overwegend zwarte bevolking loopt gewoon langs de kant van de weg en ook groepjes kinderen in schooluniform wandelen in de berm van school naar huis. Staan daar nou koeien op de weg? Jazeker, de gewoonste zaak van de wereld. U bent tenslotte in Afrika.

Informatie Hazyview:
Hazyview is een bedrijvig plaatsje aan de Sabierivier. Ooit is die rivier door de lokale stam van de Shangaan uluSaba genoemd: gevreesde rivier. Vroeger woonden er namelijk behoorlijk wat krokodillen in dit water. Het is een ideale grond voor tropisch fruit zoals mango’s en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving van Hazyview. Probeer lokaal fruit of verse groenten op een kleine markt met vriendelijke verkopers. Slenter een middag door de straten van Hazyview, langs de leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

Overnachting in Hazyview.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Hazyview

Panoramaroute Graskop cultuur mensen souvenirs(12) De Robbers Pas langs de panoramaroute, Zuid-Afrika

Deze dag ervaart u een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika; de Panoramaroute. Door de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga rijdt u naar het pittoreske Graskop. Een bijzondere plek voor een stop is het oude goudzoekersstadje Pilgrim’s Rest, een nationaal monument en historisch erfgoed. Het is een klein stukje omrijden en eigenlijk best toeristisch maar wat een leuke plek om het verleden te herleven! Direct na Graskop ligt de toegangsweg naar God’s Window. Bij dit uitzichtpunt kijkt u de gapende diepte van het ravijn in, en reikt bij helder weer de horizon zo ver als Mozambique. Wat verder op de route moet u zeker even de benen strekken voor een wandeling naar de kolkgaten van Bourke’s Potholes. Op de parkeerplaats verkoopt de lokale bevolking allerlei snuisterijen en souvenirs. De zigzagweg voert u verder naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De snel stromende rivier heeft een kunstwerk aan natuur uitgeslepen: zo zijn er door de jaren heen spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan

Hazyview heeft zijn naam te danken aan een mysterieuze nevel die door de zomerhitte over de stad kan kruipen. Daar merkt u echter niets van als u de Sabie Valley Coffee-plantage bezoekt (10 minuten rijden). U kan hier een rondleiding krijgen door de fabriek en van echt versgemalen koffie genieten. Ruikt u het al? Iets voorbij de koffieplantage halen wijnliefhebbers hun hart op in The Wind Mill Wine Shop. U kunt immers niet op Zuid-Afrika reis gaan zonder de beroemde lokale wijnen te proeven en het uitzicht op de vallei is fenomenaal. U kunt ook als Tarzan door de bossen slingeren: Hazyview heeft de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau. De nabijgelegen Shangana Cultural Village is een openluchtmuseum waar u de authentieke Zuid-Afrikaanse stammencultuur ervaart, als Chief Soshangana u op pad neemt in de wereld van rituelen en stamtradities. Waar wacht u eigenlijk nog op?

Overnachting in Hazyview.
Inclusief ontbijt, huurauto

Wonderlijke Panoramaroute
Hazyview

Wonderlijke Panoramaroute

Mpumalanga is één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika. U wordt betoverd door de Panoramaroute: een...

Een avond bij de Shangaan
Hazyview

Een avond bij de Shangaan

Een avond bij de Shangaan is een onovertroffen culturele beleving in een authentieke wereld van muziek, dans...

Dag 5 Hazyview - Krugerpark

U rijdt ongeveer 100 tot 250 km, zo’n 3 à 5 uur rijden, afhankelijk van de ligging van uw restcamp of safari lodge in het Krugerpark en natuurlijk hoeveel dieren u onderweg ziet. De meest centrale toegangspoort is Paul Kruger op ruim een half uurtje van Hazyview. Numbi en Phabeni liggen dichterbij en zijn ideaal als uw restcamp zich in het zuidelijke deel van het Kruger Nationaal Park bevindt. Bij de entreepoort parkeert u even uw auto en loopt u naar de balie. Hier checkt de parkwachter nog even uw gegevens en betaalt u het parkgeld. Snel terug naar de auto en als de slagboom voor u open gaat, ligt het omvangrijke Krugerpark aan uw voeten. Een pijl met km's naar uw restcamp of safari lodge is duidelijk aangegeven bij kruispunten in het park, dus verdwalen is er niet bij, hoor. Ongetwijfeld spot u onderweg al uw eerste wilde dieren waaronder impala's, giraffen, kudu's en zebra's. U heeft alle tijd om vandaag de dieren op uw gemak te observeren en te genieten van de prachtige natuur. Zorg alleen wel dat u tijdig in uw restcamp of bij uw lodge arriveert voordat de poorten sluiten en het donker wordt.

Informatie Krugerpark:
Het Kruger National Park is wereldberoemd. Dit gerenommeerde wildreservaat is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en in oppervlakte maar liefst de helft van Nederland! Maak hier geen snel bezoekje van – het Krugerpark verdient minstens twee of meer dagen in uw reis.

 

Overnachting in het Krugerpark

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Krugerpark

Deze neushoorns rusten lekker uit bij het water, Zuid-Afrika, Wildreservaat Prachtige leeuw in Zuid-Afrika

Het Kruger National Park is zo groot, dat u wel een flinke geluksvogel moet zijn om in één dag alle dieren op uw verlanglijstje te zien. In vier dagen rijdt u op uw gemak het hele park door, van zuid naar noord, en profiteert u van schone, comfortabele restcamps om te overnachten. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. Dit gebied is het meest vruchtbaar, er loopt veel wild rond de Lower Sabie Road. Skukuza is een van de grootste restcamps, compleet met supermarkt, winkels en een toeristeninformatiecentrum. De Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen is ideaal voor een pauze. In het centrale parkgedeelte houden leeuwen zich het liefst schuil vanwege alle antilopen die daar leven. Bovendien vindt u hier prachtige restcamps zoals Letaba met comfortabele chalets en eenvoudige rondavels en een legendarische zonsondergang vanaf het terras. Ook Olifants is populair – dit restcamp ligt op een heuvel en kijkt uit over de Olifantsrivier. Meer naar het noorden liggen Shingwedzi en Mopani, prettige restcamps met zwembaden en talloze vogels.

Overnachting in het Krugerpark.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Krugerpark

Het Kruger National Park verbindt alle restcamps, drinkplaatsen en uitkijkplekken door een uitstekend wegennet, maar het blijft een ongerept natuurpark. Naast dieren zijn er ook talrijke inheemse boomsoorten, zoals de baobab, marula en mopane. Die prachtige vegetatie in de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat moeilijker. Beste tijd om wilde dieren te spotten is in de kale, droge winter (juli tot september). Dan verzamelen de beesten zich vaak rond een drinkplaats en is de vegetatie schaarser. Parkwachten (rangers) kunnen u natuurlijk makkelijker op de flora en fauna wijzen: safariritten en wandeltochten worden dan ook dagelijks georganiseerd in de grote restcamps.

Overnachting in het Krugerpark.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Krugerpark – Timbavati Wildreservaat

Het prachtige Timbavati wildreservaat grenst direct aan het Krugerpark, maar kan alleen met een kleine omweg bereikt worden. U kan het Krugerpark bij zowel de Orpen als Phalaborwa poort verlaten en dan simpelweg de borden volgen naar Timbavati. Bij de Timbavati toegangspoort checkt men uw gegevens en daarna hobbelt u over de onverharde zandpaden van het wildreservaat naar uw lodge. Onderweg ziet u ongetwijfeld weer dieren. Zorg dat u rond het middaguur bij uw safari lodge arriveert. U bent dan ruim op tijd voor de lunch en de gamedrive.

Informatie Timbavati Wildreservaat:
In Zuid-Afrika kunt u in een groot aantal wildparken oog in oog staan met een leeuw, maar op slechts een handjevol plekken, waaronder het Timbavati Private Nature Reserve, ziet u de witte leeuw! Deze zeldzame dieren hebben een uniek gen waardoor hun vacht wit kleurt. Ze leven alleen nog maar in Timbavati in het wild. Het park grenst aan het centrale gedeelte van het Krugerpark en er zijn geen hekken tussen de twee wildreservaten, zodat de dieren zelf hun leefwereld kunnen kiezen. Behalve leeuwen leeft hier veel ander wild waaronder luipaarden, neushoorns, buffels, olifanten en ruim driehonderdzestig vogelsoorten. Wandel onder begeleiding de wilde natuur door en sta op gelijke hoogte met de vierpoters van deze Afrikaanse savanne of rijd tijdens een gamedrive door de duisternis om het nachtleven in de wildernis te ontdekken. De bosgeluiden en de aanblik op de fonkelende ogen van schuwe nachtdieren is onvergetelijk.

Overnachting in het Timbavati Wildreservaat.
Inclusief ontbijt, lunch, diner en gamedrive, huurauto

Dag 9 Timbavati Wildreservaat – Makalali Wildreservaat

Een Kudu in Zuid-Afrika Een giraffen familie in Zuid-Afrika Jachtluipaarden drinken water bij de poel in Zuid-Afrika

Naar het Makalali Wildreservaat is maar 150 km, zo’n 3 tot 4 uur rijden, afhankelijk waar u in het Timbavati Wildreservaat verblijft. Dat komt goed uit, want u heeft wellicht vanmorgen vroeg al een enerverende safari gemaakt. Na het ontbijt verlaat u het wildreservaat over dezelfde onverharde weg als u gekomen bent. Eenmaal op de grote weg, zet u koers naar Hoedspruit en Phalaborwa. Bij Mica ziet u al de borden naar het Makalali Wildreservaat. Probeer ook hier rond de middag bij de toegangspoort te zijn, zodat u tijdig in uw safari lodge arriveert voor de lunch en de gamedrive.

Informatie Makalali Wildreservaat:
Treed binnen in een wereld waar wilde dieren, imponerende natuur en inheemse cultuur samenkomen. Makalali is een wildreservaat  waar meer dan duizend dieren leven, waaronder de leeuw, neushoorn, luipaard, hyena’s en de olifant. U krijgt alle tijd om de dieren te observeren en u één te voelen met de wetten van de natuur. Het wildreservaat doet zijn naam eer aan: makalali betekent namelijk ‘rust’.


Overnachting in het Makalali Wildreservaat.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, 2x gamedrive, huurauto

Dag 10 Makalali Wildreservaat - Dullstroom

Vanmorgen vroeg heeft u ongetwijfeld de dag weer zien ontwaken tijdens een ochtendsafari in het wildreservaat. Mijmer nog even over uw safaribelevenissen bij het ontbijt. Eenmaal buiten de poorten van Makalali, reist u door de Strijdom Tunnel en over de imposante Abel Erasmus bergpas weer terug naar de provincie Mpumalanga. Een leuke stop op uw route is Ohrigstad of Lydenburg (Mashishing). U rijdt ongeveer 240 km en u bent ruim 4 uur onderweg.

Informatie Dullstroom:
Hengelaars en liefhebbers van forelvis kunnen hun hart ophalen in het slaperige Dullstroom. Dit dorp in de bosrijke provincie Mpumalanga is hèt centrum van de forelvangst. In de heldere rivieren en blauwe meren krioelt het van vis. Dat trekt op haar beurt weer veel vogels aan, waarbij de purperreiger en blauwe kraanvogel graag geziene gasten zijn. Camera in de aanslag zou ik zeggen. Vooral in het weekend wordt Dullstroom uit zijn slaap gerukt als inwoners uit omliggende plaatsen de stadse hectiek ontvluchten. In de hoofdstraat bruist het leven op gezellige terrasjes, in cafés, restaurants en winkels. Loop eens binnen bij Wild ’n Woody, Delagoa of Bo-peep, waar mooie Afrikaanse hebbedingen lonken om gekocht te worden. Vanuit Dullstroom kunt u echt prachtige wandelingen en paardrijdtochten maken; er zijn mooie routes uitgestippeld met een duidelijke bordjes die de weg wijzen, zodat iedereen optimaal kan genieten van de schitterende natuur.

Overnachting in Dullstroom.
Inclusief ontbijt, gamedrive, huurauto

Dag 11 Dullstroom – Johannesburg

U rijdt naar de luchthaven van Johannesburg waar u uw huurauto bij Avis inlevert.

Inclusief ontbijt, huurauto


Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.