Zuid-Afrika 3 weken

Chantal en Rens vertellen dat ze nog nooit eerder in Afrika waren geweest voordat ze hun rondreis door Zuid-Afrika maakten. Waarom ze voor Zuid-Afrika kozen? Ze zijn allebei gek op beesten en waar kun je beter op zoek naar de Big Five dan in Zuid-Afrika? De keus was dus snel gemaakt. Het bleef alleen niet bij de Big Five, ze zagen zelfs de Magnificent 7. Hun geluk kon niet op! 

 

Hun Zuid-Afrika 3 weken rondreis startte in Pilanesberg National Park. Vanuit daar reisden ze door naar Tzaneen, het Kruger National Park, Sabi Sands Wildreservaat naar Mlilwane Wildlife Sanctuary. De rondreis sluiten ze af in St. Lucia. 

Klant-Chantal-zuid-afrika-safari-zebra

Hoogtepunten Zuid-Afrika 3 weken

Chantal en Rens vertellen vol enthousiasme dat ze vooral de privé wildreservaten, zoals Guernsey Private Nature Reserve en Sabi Sands, erg leuk vonden. "Samen met een ranger gingen we op safari en mochten we ook van de zand- en bushwegen af. Het is er iets minder toeristisch en je hebt wat meer de ruimte. In de accommodaties waar we verbleven was er wat meer aandacht voor de bezoekers en ook de safarigidsen hebben wat meer aandacht en tijd voor je."

Zuid-Afrika-Tree-House_1_630334

Slapen in een boomhut

Een bijzondere overnachtig was in de boomhut in het Guernsey Private Nature Reserve. Deze boomhutten zijn gemaakt van hout, bamboe, riet en touw, waardoor ze geen belemmering voor hun natuurlijke habitat vormen. De boomtakken en bladeren lopen dwars door de slaap- en badkamer heen. En ondanks dat ze er bijna geen wilde dieren zagen, maakte de omgeving veel goed. "We zagen wel meteen bij aankomst een giraf blaadjes van onze hunboomhut eten. Dat is toch bijzonder om zo binnen te komen."

Badende-buffels-in-Kruger-National-Park

Badende olifanten en buffels

Wat ook erg leuk was tijdens hun Zuid-Afrika 3 weken rondreis: "We hebben badende olifanten gezien. We dachten dat het een moeder, een tante en een baby olifant was", vertelt Chantal. "Ze waren met zijn drieën heerlijk aan het baden in de modder. Ook zagen we in het Kruger National Park, toen we zelf rondreden, een kudde van 300 buffels in het water. Ze waren ook lekker aan het badderen en doen. We waren heel dichtbij!"

Chantal-en-Rens-in-Zuid-Afrika(2)

Geen vraag was te veel voor de gids

In het Krugerpark verbleven Rens en Chantal in Satara Restcamp, waarvandaan ze verschillende gamedrives hebben gedaan. "We hadden daar een hele leuke gids. Hij wist veel en enthousiast te vertellen, over de natuur en de dieren", vertelt Rens. "Ook kon hij alle sporen aanwijzen. En je kon echt álles aan hem vragen. Dat vond hij het leukste wat er was."

Zuid-Afrika-zonsondergang

Alles was goed geregeld

"Van te voren wisten we heel goed welke plekken in Zuid-Afrika we precies wilden bezoeken", vertellen Rens en Chantal. "Wendy kwam met goede alternatieve opties als bijvoorbeeld een accommodatie toch vol zat. Ze dacht goed met ons mee en het contact verliep soepel. We hebben tijdens onze 3-weekse Zuid-Afrika reis geen contact op hoeven nemen met Van Verre. Alles was goed geregeld en we konden naar alle plekken toe waar we naartoe wilden."

Sani-Pass---Sani-Valley-Nature-Lodge-10

Wil jij ook op safari in Zuid-Afrika?

Laat jouw droomreis naar Zuid-Afrika werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.