Kaapstad

Het veelzijdige en sfeervolle Kaapstad

Kaapstad is de oudste stad van het continent Afrika en niet alleen geliefd als beginpunt voor een rondreis Zuid-Afrika, maar ook als stedentrip. Ondanks dat Kaapstad op 12 uur vliegen van Nederland ligt, is er geen tijdsverschil.

 

Kaapstad wordt weleens de mooiste stad ter wereld genoemd. De stad heeft een prachtige ligging en is omringd door een nationaal park en door bergen, zoals de wereldberoemde Tafelberg. Kaapstad is levendig, multicultureel, kleurrijk en interessant. De stad heeft een fascinerende geschiedenis waar de Europeanen en dan met name de Nederlanders een belangrijke rol in gespeeld hebben. Kaapstad heeft voldoende redenen om een bezoek aan de stad in te plannen tijdens een rondreis door Zuid-Afrika.

 

 

Geschiedenis van Kaapstad

In de 17e eeuw werd de Kaap onderdeel van de Nederlandse kolonie. Dit gebeurde eigenlijk spontaan toen een Nederlands schip op de terugweg naar Nederland strandde. De bemanning bracht een jaar door op de kaap en berichtten anderen over het gunstige klimaat en de goede ervaringen. Hierop besloot de Vereenigde Oost-Indische Compagnie om van de kaap een verversingspost te maken.In 1652 stichtte Jan van Riebeeck namens de VOC Fort de Goede Hoop en Fort Duijnhoop. Dit waren de eerste Nederlandse nederzettingen aan Kaap de Goede Hoop. 

 

Maar de stad staat ook bekend om de historie van oud-leider Nelson Mandela. Na een lange periode van apartheid en een gevangennisstraf op Robbeneiland werd hij op 27 april 1994 de nieuwe president van Zuid-Afrika. Sindsdien is Zuid-Afrika en daarmee ook Kaapstad veranderd. Apartheid is helemaal afgeschaft, er gelden dezelfde regels voor iedereen. 

teken van land, veranderden zij van richting en gingen naar het noorden. Dias en zijn bemanning waren de eerste Europeanen die de Kaap omzeilden.

 

Kaart van Kaapstad

Klimaat van Kaapstad

Kaapstad heeft een mediterraan klimaat. Het wordt plaatselijk gewijzigd door de massa van de Tafelberg en door de koude Benguela stroom van de Zuid-Atlantische Oceaan. De gemiddelde temperatuur is 21° C in januari en februari en de gemiddelde minimumtemperatuur 13° C in juli. Houdt u er wel rekening mee dat het op de berghellingen en aan de kust een stuk koeler is. Voor een uitgebreid overzicht van het weer in Kaapstad en de beste reistijd verwijzen wij u naar ons klimaatoverzicht.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Kaapstad
Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Oudtshoorn > Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad

Zuid-Afrika-Tuinroute-strand-Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Krugerpark

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland > Franschhoek > Swellendam, Kaap-Hollandse huizen > Oudtshoorn, struisvogels > Nature’s Valley, natuurgebied. Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark, Big Five > vertrek Johannesburg.

Zuid-Afrika-Kaapstad-Tafelberg-Uitzicht
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Bruisend Kaapstad

 

Het bruisende Kaapstad is een plek waar zoveel te zien is. Beklim de Tafelberg, leer meer over het Robbeneiland en ga met een local op stap en ontdek het culinaire Kaapstad.