Durban

Kleurrijk Durban

Durban aan de Indische Oceaan: waar Afrika Azië ontmoet. Talloze hotels en strandattracties, vrolijke riksja’s en een gigantische hindoeïstische tempel. Het contrastrijke Durban in de regio KwaZulu Natal is met 320 dagen zon per jaar een populaire badplaats, net als Umhlanga dat op circa 20 kilometer afstand is gelegen. In de volksmond spreekt men liefkozend over Durbs.

 

De Golden Mile in Durban

Durbans gouden zand schittert onder de zon aan de Golden Mile: een strandgebied tussen de hotels en de Indische Oceaan waar pretparken, waterattracties, cafés, restaurants, fonteinen, glijbanen en ijssalons domineren. Hier staat ook het uShaka Sea Worldcomplex, waar u zich tussen reusachtige aquarium-tanks en rondzwemmende haaien even in een scheepswrak waant. Johannesburg is groter dan Durban, maar de haven van Durban is de grootste van het land. Er heerst een subtropisch klimaat met regelmatige regenval en veel zon: ideaal weer voor suikerrietplantages. Durban haalde voor zijn belangrijkste exportproduct veel arbeiders uit India naar Zuid-Afrika, waardoor de bruisende stad nu een kleurrijke mengelmoes van culturen is.

 

Bezienswaardigheden in Durban

In Durban is veel te beleven: u kijkt uw ogen uit! Het stadscentrum straalt met het Natural Science Museum, het stadhuis en vele historische gebouwen. In Chatsworth staat de hindoeïstische Temple of Understanding, een trekpleister voor talloze bewonderaars uit de hele wereld. Hier kunt u door de tuin in de vorm van een lotusbloem wandelen, tot rust komen in de indrukwekkende meditatieruimte en smaakvolle vegetarische gerechten proeven. Vlakbij de kust belandt u in India met wierook, kruiden en wonderlijke medicijnen van de Victoria Street Market, naast de Juma-Musjid-moskee. Het Phoenix-settlement is ook reuze-interessant: daar begon Mahatmi Ghandi zijn geweldloze verzet tegen discriminatie jegens zijn mede-Indiërs. En anders reist u gewoon even naar Marokko: in winkelcentrum The Wheel lijkt Zuid-Afrika ver weg. Bezienswaardigheden te over in het wereldse Durban.  

 

Het voetbalstadion van Durban

De voetballiefhebber denkt met veel plezier terug aan de gouden tijden van ‘ons’ oranje tijdens de WK 2010 in Zuid-Afrika. In het schitterende Moses Mabhibastadion werden groepswedstrijden gespeeld, maar vandaag de dag is hier veel meer te beleven. Ga met de skycar naar de top en geniet van spectaculair uitzicht over Durban en omgeving. Bent u in topconditie dan kunt u ook naar boven lopen. Onze tip: vergeet niet onderweg af en toe te stoppen om te genieten van de omgeving. Bent u niet zo van de grote hoogte? Het alternatief is een interessante stadiontour waarbij u onder andere een kijkje neemt in de kleedkamers waar ‘onze jongens’ hun overwinning vierden.

 

Durban in KwaZulu-Natal

Durban is een unieke culturele badplaats, maar dat is lang niet alles! Uw Zuid-Afrika reis wordt pas echt bijzonder door de adembenemende omgeving aan de kust van KwaZulu-Natal. Zo vindt u hier de mooiste orchideeën en bromelia’s in de lokale Botanische Tuinen en zeldzame vogels en weelderige natuur in het Umgeni River Bird Park. Een schitterende en onmisbare aanrader is een bezoek aan de Drakensberg, vernoemd naar zijn vorm van een geschubde drakenrug. En wie de Big Five voor het Krugerpark bewaart, loopt iets mis. Het Hluhluwe-Imfolozipark heeft ze allemaal. Reis naar Durban en ervaar het zelf: dit stukje Zuid-Afrika is onvergetelijk!

 

Bekijk meer individuele rondreizen door Zuid-Afrika.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Durban
Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Oudtshoorn > Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad > Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn > Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute > Johannesburg.

Zuid-Afrika-Woeste-Wildcoast
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Woeste Wild Coast

 

Vanaf Port Elizabeth rijdt u met uw eigen huurauto naar het authentieke Cintsa. Traditionele dorpjes maken al snel plaats voor de ongerepte kust van Coffee Bay en in Port St. Johns ontdekt u een mengelmoes van culturen.