De Big Seven

shutterstock_1285319

Wat is de Big Seven?

De Big Five zijn u vast bekend: hiertoe behoren de leeuw, neushoorn, olifant, buffel en het luipaard. Die naam hebben ze verkregen door hun populariteit als jachttrofee. De term Big Seven doet echter minder belletjes rinkelen. De witte haai en de walvis worden dan aan het rijtje toegevoegd.

 

Walvis

Liefhebbers van het oceaanleven hebben in Zuid-Afrika diverse mogelijkheden de witte haai of walvis te zien. De kustplaats Hermanus wordt ook wel ‘walvishoofdstad van de wereld’ genoemd – dit is een geweldige plek om de grote zeedieren te kunnen waarnemen. De walvissen trekken tussen juni en november langs de kust van Hermanus in het westen tot St. Lucia in het oosten:  talloze kliffen, uitkijkpunten of touroperators bieden een uitzicht op het fantastische dier. Laat deze kans niet aan u voorbijgaan, want een wonderbaarlijk aanzicht van een walvis vergeet u niet meer.

 

Witte haai

De witte haai is een beschermde diersoort in Zuid-Afrika. De vis kan wel acht meter lang worden, maar blijft gemiddeld rond 3,5 meter steken. Gansbaai is de plek bij uitstek om oog in oog te staan met een haai, die hier in de wateren van de Atlantische Oceaan op zeehonden jaagt. Hier kunt u in een kooi de oceaan in gaan om de witte haai te bewonderen.

 

Addo Elephant Park

Het Addo Elephant Park biedt als enige park in Zuid-Afrika en daarmee als enige ter wereld de mogelijkheid om alle Big Seven te kunnen zien. Het wildpark begon ooit als een beschermd gebied voor olifanten, maar inmiddels struint de complete Big Five hier rond. Een recente toevoeging van een stuk oceaan en kustgebied aan het park, maakt het Addo Elephant Park uniek als enige wildreservaat met de Big Seven.

 

Lees meer over de bouwsteen met Addo Elephant Park.