Kruger National Park

Kruger National Park

Het Kruger National Park in Zuid-Afrika is wereldberoemd. Dit gerenommeerde wildreservaat is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en in oppervlakte maar liefst de helft van Nederland!

Maak hier geen snel bezoekje van, het Krugerpark verdient minstens twee of meer dagen tijdens uw reis door Zuid-Afrika.

 

Dieren in Kruger National Park

President Paul Kruger verbood in 1898 de jacht op het gebied tussen de Sabie- en Krokodilrivier. Gelukkig maar, anders was het Krugerpark dat in 1927 voor publiek werd geopend, een stuk leger geweest.

Inmiddels telt het park ontzettend veel diersoorten, waaronder 147 zoogdieren, 507 vogels en 114 reptielen. Naast de Big Five leven hier bijvoorbeeld zebra’s, gnoes, giraffen, nijlpaarden en  krokodillen.

 

U kunt op eigen houtje met uw huurauto het park verkennen, het is een onvergetelijke ervaring om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien!  Het Krugerpark is een overweldigend ecosysteem dat op natuurlijke wijze in evenwicht blijft.

 

Bekijk onze bouwsteen Mpumalanga en Krugerpark.

 

Krugerpark Zuid-Afrika

Het Kruger National Park is zo groot, dat u wel een flinke geluksvogel moet zijn om in één dag alle dieren op uw verlanglijstje te zien.

In drie dagen rijdt u op uw gemak het hele park door en profiteert u van schone, comfortabele kampeerplekken (restcamps) om te overnachten. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. Dit gebied is het meest vruchtbaar, er loopt veel wild rond de Lower Sabie Road. 

 

Skukuza is een van de grootste kampeerplekken, compleet met supermarkt, winkels en een informatiecentrum en de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen is ideaal voor een pauze. In het centrale parkgedeelte houden leeuwen zich het liefst schuil vanwege alle antilopen die daar leven. Bovendien vindt u hier prachtige kampeerplekken zoals Letaba met mooie chalets en rondavels en een legendarische zonsondergang vanaf het terras.

Ook Olifants is populair – deze kampeerplek ligt op een heuvel en kijkt uit over de Olifantsrivier.

 

Meer naar het noorden liggen Shingwedzi en Mopani, prettige verblijfplaatsen met zwembaden en talloze vogels. Het verlaten noordelijke deel is droger en heter dan de rest van het park, en is daarom erg geschikt voor de échte natuurliefhebbers en fervente vogelspotters. Die laatste groep moet zeker het Kruger National Park doorkruisen om op de Pafuri-picknickplek met verrekijker in de aanslag de bontgekleurde hemel af te speuren. 

Bekijk onze accomodaties in het Krugerpark.

 

Wat is de beste tijd om naar het Kurgerpark te gaan?

Het Kruger National Park verbindt alle kampeerplekken, drinkplaatsen en uitkijkplaatsen door een uitstekend wegennet, maar het blijft een ongerept natuurpark. Naast dieren zijn er ook talrijke inheemse boomsoorten, zoals de baobab, marula en mopane. Die prachtige vegetatie in de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat moeilijker.

Beste tijd om wilde dieren te spotten is in de kale, droge winter (juli tot september). Dan verzamelen de beesten vaak rond een drinkplaats en is de vegetatie schaarser.

 

Parkwachten (rangers) kunnen u natuurlijk makkelijker op de flora en fauna wijzen: safariritten en wandeltochten worden dan ook dagelijks georganiseerd. In de nabijgelegen kleinschaligere wildparken en reservaten zoals het Ndzalama Wildlife Reserve of het Makalali Private Game Reserve nemen de rangers ook een spoorzoeker op hun tochten mee, waardoor u een grotere kans heeft jachtluipaarden of leeuwen te vinden. Ook de reptielen van het Khamai Reptile Park en het dierenverzoringscentrum Moholoholo Rehabilitation Centre zijn de moeite waard.

 

Een bezoek aan het Kruger National Park en zijn omgeving is een ervaring die zijn weerga niet kent. 

 

Tijdens deze rondreis en bouwstenen reist u door Krugerpark
Zuid-Afrika-Krugerpark-Leeuw1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Complete safarireis

Noord: Johannesburg > Hazyview, Panoramaroute > Sabi Sands privéreservaat, safari > Krugerpark, Big Five. eSwatini (Swaziland): Hlane, nog meer safari. Midden: Hluhluwe-Imfolozi NP, witte én zwarte neushoorns > St. Lucia, vogels > Umhlanga.

Zuid-Afrika-Panoramaroute-1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Panoramaroute uitgebreid

Noord: Johannesburg > Tzaneen, theeplantages > Krugerpark, op safari > Hazyview, begin Panoramaroute. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei, lokale markten. Midden: Mkuze, wandelsafari > Rorke's Drift, Battlefields > Drakensbergen, groene vallei.

055606a6-1cc9-4355-98e3-2d1c1ba87189
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Panoramaroute en Krugerpark

 

Van de forelstad Dullstroom naar Hazyview. Hazyview staat bekend om zijn Panoramaroute met prachtige natuur en uitkijkpunten. Sluit de reis af met een safari in het Krugerpark.