Witrivier, Casterbridge Hollow

Zuid-Afrika

Sfeervol overnachten op een voormalige mangoplantage? Casterbridge Hollow, op Casterbridge Farm, ligt op zo’n 20 minuten rijden van het Krugerpark.  Achter de grote voorgevel ontvouwt zich een fris en eigentijds boutique hotel met kamers rondom een groot zwembad in de binnentuin. In de hoge entreehal bevindt zich de receptie waar u met open armen wordt ontvangen. Om u heen ziet u moderne kunst, antieke voorwerpen, houten beelden, gevlochten manden op de muur en dierenhuiden op de glanzende betonvloer. Buiten op de parkeerplaats achter het hotel houdt het karkas van een oude auto een oogje in het zeil. Die taak lijkt echter meer weggelegd voor Nelson en Gabrielle, de twee huiskatten van het hotel.

Locatie

Casterbridge Hollow ligt in de provincie Mpumalanga en is onderdeel van Casterbridge Farm. Deze voormalige mangoplantage is met bezieling omgetoverd tot een gemoedelijk landgoed. De vervallen gebouwen zijn fraai gerenoveerd en huisvesten nu kleine winkeltjes, kunstgaleries, een opmerkelijke antiekshop, een wijnmaker, een spa & wellness en een kleine bioscoop. In de prachtig aangelegde tuinen met oude, schaduwrijke bomen, vindt u sfeervolle restaurants. Geniet van een glas sprankelende wijn terwijl de kinderen in de speeltuin lekker schommelen of van de glijbaan gaan. Het geheel doet denken aan een Toscaans dorpje. Vooral op zaterdagen en feestdagen wordt Casterbridge Farm druk bezocht, ook door bruidsparen vanwege de romantische sfeer. Op andere dagen is het hier allemaal wat slaperig, wat ook zijn charme heeft.

Accommodatie

Casterbridge Hollow is het eerste hotel in Mpumalanga dat een ‘groen’ predicaat mocht ontvangen voor haar duurzaamheid. Het telt 30 kamers rondom het grote zwembad in de tuin. Ze zijn gesitueerd op de begane grond en eerste verdieping. Op de begane grond biedt een manshoge heg tussen het zwembad en de kamers wat privacy terwijl de kamers op de eerste verdieping een balkon met uitzicht op de tuin en het zwembad hebben. De kamers op de begane grond hebben een kleine patio. En vanzelfsprekend zijn alle moderne faciliteiten in de airconditioned kamers aanwezig.

 

Kamertypes:

  • 24 Standard kamers bevinden zich als een galerij rondom de binnentuin met zwembad, op zowel begane grond als eerste verdieping. De indeling en inrichting van de kamers zijn nagenoeg gelijk met een grote slaapkamer, zithoek en een bijna even grote badkamer met aparte douche en toilet. Grote glazen schuifpuien zorgen voor veel licht in de kamer en bieden toegang tot de patio of het balkon.
  • 4 Family kamers zijn qua inrichting en faciliteiten gelijk aan de Standard kamer maar hebben een extra hoek met twee sofa’s die opgemaakt kunnen worden als extra bed. Hierdoor kunnen er 4 personen in de kamer slapen. Bovendien heeft de badkamer naast een douche ook een aparte badkuip.
  • 2 Honeymoon kamers zijn gelegen op de eerste verdieping en zijn iets luxer. Vanuit het balkon kijk je direct op het zwembad.
Voorzieningen
  • A la carte restaurant Magnolia
  • Parkeergelegenheid
  • Zwembad
  • Wifi
  • Op Casterbridge Farm (restaurants, terrasjes, winkels, spa, bioscoop) 
  • Krugerpark vlakbij
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.