Johannesburg, The Peech

Zuid-Afrika

Een ‘levende’ wand van groene planten. Wauw! Zodra je de receptie en lobby van The Peech binnenloopt word je al blij van de prachtig ingerichte lounge. Grote ramen met houten lamellen bewaken hoeveel zonlicht binnensluipt. In het restaurant worden gerechten bereid met louter organische en biologische producten, al dan niet uit eigen moes- en kweektuin. Er is een kleine gekoelde wijnkelder voor een proeverij of intiem diner. Nastrevenswaardig en zeker niet onbelangrijk is dat The Peech duurzaamheid tot in de puntjes doorvoert.

Van recycling, zuinig zijn met energie en water tot aandacht voor Moeder Natuur in alle gelederen van het hotel. Ze gebruiken zelf de term eco-chic boutique en dat is eigenlijk helemaal zo gek nog niet. O ja, en de hotelkamers zijn werkelijk een genot om te verblijven. Niet overdadig maar alles met mate en tot in de fijnste details ingericht.

Locatie

Een groene locatie voor een ‘groen’ hotel. Dat moet geen toeval zijn! Gelegen naast het James Gray Park in de toch wel chique woonwijk Melrose, begroeten eigenaar James Peech en zijn enthousiaste personeel u met warme hartelijkheid. Als u tijdens uw vakantie een extra steentje wilt bijdragen aan het behoud van natuur en milieu, dan bent u hier aan het juiste adres.

 

Accommodatie

The Peech is een echt duurzaam boutique hotel, kleinschalig met 16 kamers verspreid over het hoofdgebouw (het originele woonhuis) en een aantal bungalows rondom een prachtige tuin met schaduwrijke bomen. De inrichting van de kamers is met veel zorg en detail gedaan. Afrikaanse maskers, speels behang, dierenhuid op de vloer, houten lamellen en kleurrijk modern design versmelten harmonieus met het staal en beton van de bungalow. En uiteraard kunt u er zeker van zijn dat aan alle faciliteiten is gedacht. Leuk detail is de rieten coconstoel die uitnodigend in de kamer hangt. The Peech ademt rust. Alleen al door de groene tuin waar schaduwrijke bomen koele beschutting bieden aan zonaanbidders bij het zwembad. Op het terras van het restaurant, onder grote canvas parasols, is het heerlijk om de dag te beginnen met een eerlijk ontbijt of ’s avonds af te sluiten met een smakelijk diner. Wellicht nipt u dan ook van een glas Sauvignon Blanc of Pinotage, lekker op temperatuur bewaard in de eigen wijnkelder van The Peech.

 

Kamertypen:

 

  • House room (35m2). 2 kamers naast elkaar in het hoofdgebouw, de trap op naar de eerste verdieping. Slaapkamer met groot tweepersoonsbed, kussens met vrolijke, veelkleurige printen, een zit/schrijfhoek en badkamer met toilet, regendouche en aparte badkuip. Doordat de kamers naast elkaar liggen zijn ze uitermate geschikt voor gezinnen.

 

  • Garden room (45m2). 12 kamers met hoge plafonds verspreid in bungalows aan de rand van tuin. Elke bungalow telt 4 kamers, waarvan 2 op begane grond met patio en 2 op eerste verdieping (via trap) met balkon. De inrichting is evenzo gedetailleerd als de House rooms met eenzelfde mix van modern Afrikaans design. Er is een (slaap)bank en een van rietgemaakte coconvormige hangstoel waar je heerlijk in kunt wegdommelen. Vanaf het balkon met zitje heb je mooi uitzicht op de tuin.

 

  • Garden Suite (60m2). 2 kamers met hoge plafonds in een bungalow die iets verder afstaat van de andere bungalows en daardoor wat extra privacy creëert. Een groot balkon of patio met zitje. De inrichting van de garden suite ademt dezelfde intieme sfeer als de garden kamers.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar en wijnkelder
  • Zwembad
  • Tuin
  • Moes- en kweektuin
  • Spa en Wellness vlakbij
  • Melrose Arch winkelcentrum vlakbij

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën