Kimberley, The Kimberley Club

Zuid-Afrika

De werelberoemde Kimberley Club is niet zomaar een hotel in Zuid-Afrika: op deze plek is geschiedenis geschreven! De club is in 1881 opgericht door en voor mensen aan de top van de diamantindustrie. Jarenlang kwamen er miljonairs, vorsten en gouverneurs over de vloer.

Politieke beslissingen die hier zijn genomen hebben niet alleen Kimberley en de internationale diamantindustrie beïnvloed, maar ook grote delen van zuidelijk en centraal Afrika.

Locatie

The Kimberley Club bevindt zich in het historische hart van Kimberley, het centrum van de diamantindustrie. Bezoek de enorme Big Hole, het mijnmuseum en nog meer attracties van dit charmante mijnstadje.

Accommodatie

Het boutique hotel The Kimberley Club is werkelijk een stap terug naar twee eeuwen geleden. Historie herleeft als u onder het glas-en-lood raam boven de entree binnenloopt. Sommige delen van het hotel ogen ouderwets maar het zijn vooral het houten meubilair, de krakende vloeren, dikke tapijten en oude portretten aan de muur die het koloniale karakter bepalen. De bagagerekjes aan de voet van het bed dateren uit de tijd dat The Kimberley Club werd opgericht! De donkere, statige trap leidt u naar een prachtige leeskamer – en er wordt wel eens gefluisterd dat hier nog een oud lid van de club rondwaart... Het hotel heeft wifi en roomservice en de kamers hebben alle faciliteiten passend bij een luxe hotel.

 

Kamertypen:

 

  • Standard Rooms. U kiest tussen een queensize bed of twee enkele bedden. De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet (soms ook een bad). Alle kamers hebben een bureau. De kamers hebben een eigen balkon of grenzen aan een charmante binnenplaats.

 

  • Luxury Rooms. Elegante, luxe kamers in oude stijl met moderne faciliteiten. Badkamer met marmeren elementen, en zachte slippers. Ruime, comfortable lounge.

 

  • Executive Suites. Rust, ruimte en comfort. De kamers zijn erg ruim en hebben een badkamer, eetkamer, een aparte lounge met zachte banken en fauteuils. In sommige kamers geniet u van een knapperend vuurtje in de open haard (de Afrikaanse winternachten kunnen koud zijn).
Voorzieningen
  • Koffie & thee op de kamer
  • Roomservice
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën