Timbavati Game Reserve, Shindzela Tented Camp

Zuid-Afrika

Kamperen in een comfortabele tent? In Shindzela Tented Camp hangt een relaxte, ongedwongen sfeer. Elektriciteit wordt opgewekt door de zon, geen televisie maar wel warm en koud stromend water. Back-to-basic in de Afrikaanse bush van het Timbavati Wildreservaat.

Locatie

Shindzela Tented Camp is gelegen in het Timbavati Wildreservaat, dat grenst aan het centrale gedeelte van het Krugerpark. Er zijn geen hekken tussen de twee wildparken, zodat de dieren zelf hun leefwereld kunnen uitkiezen. Timbavati is het enige wildreservaat waar de zeldzame witte leeuw in de vrije natuur voorkomt. Behalve leeuwen leeft hier veel wild waaronder luipaarden, neushoorns, buffels, olifanten en ruim driehonderdzestig vogelsoorten.

Accommodatie

Shindzela, dat honingdas betekent in de lokale Shangaan-taal, is informeel en kleinschalig met maximaal 16 gasten. U slaapt in een van de 8 eenvoudige safaritenten, opgezet op houten platforms langs een droge rivierbedding. Elke tent heeft een tweepersoonsbed (of twee aparte bedden) en een kleine badkamer met toilet, wasbak en douche. Verlichting is op zonne-energie. Een van de tenten is groot genoeg voor een extra bed. Ontbijt, lunch en diner gebruikt u in het informele restaurant. Het zwembad mag geen naam hebben. Ach, het voldoet om even onder te dompelen ter verkoeling op een warme, zwoele dag. Natuurfanaten kunnen de nacht doorbrengen in een eenvoudige schuilhut bij de dam (maximaal 4 personen, de ranger gaat met mee). Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en koffie/thee inbegrepen, evenals dagelijks een ochtend- of avondsafari, te voet of per open landrover.

Voorzieningen
  • Klein zwembad
  • Restaurant
  • Wifi
  • Game drives
  • Safariwandelingen
  • Sleep-out bij de dam

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën