Addo Elephant National Park, SANP Restcamp

Zuid-Afrika

Het Addo Elephant National Park is een wonderlijk safaripark. Als u denkt dat uw dag voorbij is als u in het restcamp arriveert, heeft u het mis. Hier begint het pas!

Locatie

Het olifantenpark, ten noordoosten van Port Elizabeth, is nog steeds aan het uitbreiden, al huizen hier inmiddels al talloze dieren. Omdat het park vandaag de dag tot aan de kust reikt, kunt u hier naast vogels, antilopen, bosbokken, wrattenzwijnen, hyena’s en pinguïns, de Big 7 aantreffen. Dat betekent dat ook haaien en walvissen zijn toegevoegd aan de traditionele Big 5: leeuwen, buffels, neushoorns, luipaarden en natuurlijk olifanten.

Accommodatie

In het Addo Restcamp verblijft u op een prachtig terrein, omgeven door wild. Uniek is de drinkplaats op het kamp, die ’s avonds sfeervol wordt verlicht. Dit is de plek waar u allerlei dieren kunt zien drinken! Als u ’s nachts in slaap valt, kunt u luisteren naar alle geluiden die bij de natuur horen. Wie weet brult er een leeuw, jankt er een hyena of sluipt er een jakhals voorbij.

 

Kamertypen:

 

U heeft een ruime keuze om de nacht door te brengen! Misschien houdt u van vier stevige muren om u heen, en kiest u voor een chalet, cottage of bungalow. U heeft dan een eigen badkamer, kitchenette, woonkamer en slaapkamer (in de bungalow een gemeenschappelijke keuken). Meer avontuurlijke reizigers kiezen voor een karakteristieke rondavel bij de drinkplaats, of een knusse safaritent. Bovendien kunt u kamperen: zowel uw tent als caravan zijn welkom in het Addo Restcamp.

 

 • Rondavels. 6 traditionele ronde huisjes met airconditioning en rieten dakbedekking, gelegen bij de drinkplaats. De inrichting is weliswaar sober maar schoon en praktisch met twee eenpersoonsbedden, wat kastruimte, een koelkast, wasbak en een badkamer met douche en toilet. Koken doet u in de gezamenlijke keuken, waar u kookplaten en keukengerei treft. Maximaal 2 personen.

 

 • Cottages. 13 huisjes met plafondventilator. Sobere inrichting met een kleine kitchenette en een televisie. Twee cottages zijn rolstoeltoegankelijk. Maximaal 2 personen.

 

 • Chalets. 30 Houten huisjes, comfortabel ingericht met een of twee slaapkamers. Sommige chalets zijn rolstoeltoegankelijk. Maximaal 4 personen.

 

 • Forest Cabins. 10 boshutten, eenvoudig en sfeervol met vier eenpersoonsbedden, klein zitje en plafondventilator. Badkamer met toilet douche. Op het terras vindt u de koelkast. Koken doet u in de gezamenlijke keuken, waar u kookplaten en kookgerei aantreft. Maximaal 4 personen.

 

 • Guesthouses. 2 grote luxe airconditioned huizen met elk twee slaapkamers, een slaapbank, zitje, televisie. Ze liggen vlakbij de drinkplaats. Maximaal 6 personen.

 

 • Safaritenten. 5 eenvoudige, comfortabele tweepersoonstenten en 1 vierpersoonstent, aparte bedden, koelkast en ventilator.
Voorzieningen
 • Winkel
 • Zwembad
 • Restaurant
 • Braaifaciliteiten
 • Picknickplek
 • Tankstation

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën