Dundee, Rorke's Drift Hotel

Zuid-Afrika

Rorke’s Drift Hotel is een rondvormige lodge, gelegen aan de kronkelige Buffelrivier, in het hart van de roerige Battlefields regio. De strijdtonelen en herdenkingsplekken van de Boerenoorlogenen gevechten met Zulu-krijgers liggen allemaal binnen handbereik.

Locatie

Op een half uurtje rijden van Dundee, omringd door historische plekken als Rorke’s Drift, Bloedrivier en Isandlwana, vindt u het roestrode Rorke’s Drift Hotel. Om hier te komen, moet u de laatste 5 km over een onverhard pad sukkelen. Dat geeft al aan hoe ver verwijderd u bent van de bewoonde wereld. De serene stilte is voelbaar. Een passend eerbetoon aan alle soldaten en krijgers die het leven lieten in de bloederige gevechten tussen Britten, Boeren en Zulu’saan het einde van de negentiende eeuw.

Accommodatie

Rorke’s Drift is rijk aan geschiedenis. De rondvormige mainlodge is gebouwd naar Zulu-design. Onder het hoge rieten dak vindt u de receptie en de lounge. De grote ramen laten veel licht door. Vanaf het terras kijkt u eindeloos ver over de vlakte. In de mainlodge zijn vier vrij eenvoudige kamers (Standard). Nog eens 7 kamers zijn iets verderop gelegen (Premier) en bieden meer comfort. Dit zijn riante kamers met hele hoge plafonds. Gezinnen met kinderen kunnen terecht in een van de familie kamers (max. 4 personen, waarvan 2 kinderen t/m 12 jaar in een stapelbed). Comfortabel overnachten, middenin de Battlefields? Rorkes Drift voldoet hier ruimschoots aan.

Voorzieningen
  • Restaurant en bar
  • Zwembad
  • Wandelingen
  • Paardrijdtochten
  • Battelfield excursies
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën