Hazyview, Perry's Bridge Hollow

Zuid-Afrika

Perry’s Bridge Hollow is een aangenaam en charmant cottage hotel met zwembad, aan de rand van Hazyview, op zo’n 10 minuten rijden van het Krugerpark (Phabeni toegangspoort). Het is gelegen op Perry’s Bridge Trading Post, een voormalige handelspost.

In de oude, historische huisjes en gebouwen bevinden zich nu trendy winkeltjes, gezellige restaurants, cafés en een toeristeninformatiebureau. Als u van gezellige drukte en levendigheid houdt en vlakbij het Krugerpark en de Panoramaroute wilt verblijven, dan is Perry’s Bridge Hollow een aanrader.

Locatie

Perry’s Bridge Hollow ligt in de provincie Mpumalanga en is onderdeel van Perry’s Bridge Trading Post. Deze voormalige boerderij en handelspost, direct gelegen aan de R40, is met flair veranderd in een populair uitgaansgebied. De oude, koloniale gebouwen zijn fraai gerenoveerd en huisvesten nu kleine winkeltjes, kunstgaleries, een toeristeninformatiebureau en bovenal veel restaurants, cafés en terrasjes. Aan de overkant van de weg ligt SkywayTrails, waar je een avontuurlijke ochtend of middag kunt beleven in een dichtbegroeid woud aan de Sabie rivier; over een lengte van ruim 1 km zweef je langs kabels van boomtop naar boomtop. Om de hoek vindt u Elephant Whispers, waar u een ochtend of dag kunt doorbrengen met olifanten. Erg leuk als voorproefje of aanvulling op uw bezoek aan het Krugerpark, waar deze vriendelijke dikhouden in het wild leven.

Accommodatie

Als u uw auto op de parkeerplaats van Perry’s Bridge Trading Post parkeert, loopt u dan eerst even naar het toeristeninformatiebureau. Hier is namelijk ook de receptie van Perry’s Bridge Hollow. Daarna rijdt u met uw auto naar uw huisje. De huisjes liggen geschakeerd nabij en rondom het grote zwembad, in een schitterende tuin met kleurige bougainville, indrukwekkende baobabs, acacia’s en vijgenbomen. Wat direct opvalt zijn de hoge witte plafonds, waardoor de kamers nog ruimer ogen dan ze al zijn. Grote schuifdeuren openen naar de patio met zicht op het zwembad. De kamers zijn ingericht in rustige kleuren en houten meubilair. Er zijn 31 kamers, waarvan 3 familiekamers.

 

Kamertypen:

  • Standard Room. Deze 21 kamers liggen als een hoefijzer in de weelderige tuin waar ook het zwembad is. De indeling en inrichting van de kamers is nagenoeg identiek, met een grote slaapkamer en een badkamer met inloopdouche en apart toilet. Grote schuifpuien zorgen voor veel zonlicht in de kamer en bieden tevens toegang tot een ruime patio met zitje. En vanzelfsprekend zijn alle faciliteiten aanwezig. Er is zelfs gedacht aan een internationaal stopcontact, dus een wereldstekker heeft u hier niet nodig. Bijzonder fijn is de buitendouche, zodat u de dag fris kunt beginnen in de aangename ochtendzon.

 

  • Family Room. Deze 3 kamers zijn qua inrichting en faciliteiten gelijk aan de gewone standard kamer maar zijn groter. Er is een aparte zithoek met sofa die ook als slaapplek kan worden gebruikt. Desnoods kan er nog een extra bed worden bijgezet, waardoor er maximaal 3 kinderen onder de 12 jaar kunnen overnachten. Bovendien heeft de badkamer naast een douche ook nog een aparte badkuip. Uiteraard heeft ook de family kamer een buitendouche.
Voorzieningen
  • Perrybridge Trading Post met restaurants, terrasjes, winkeltjes en toeristeninformatiebureau
  • Excursie’s SkywayTrails, Elephant Whispers
  • Safari’s in het Krugerpark
  • Restaurant en bar
  • Zwembad
  • Grote tuin
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën