Balule Nature Reserve, Mohlabetsi Safari Lodge

Zuid-Afrika

De kleinschalige Mohlabetsi Safari Lodge heeft een prachtige locatie in Balule natuurreservaat. Wat de lodge extra bijzonder maakt zijn spannende de safaritochten te voet door de natuur. Uiteraard gaat u ook in een open voertuig op zoek gaat naar de Big Five. De inrichting en uitstraling is typisch Afrikaans met veel kleuren en mooie prints, zo ontstaat er een prettige ambiance. De magie van Mohlabetsi is zeker de persoonlijke aandacht van eigenaren Tony en Alma en hun vriendelijke personeel, hier komt u niets te kort.

Locatie

Mohlabetsi Safari Lodge ligt in Balule natuurreservaat dat deel uitmaakt van het Greater Krugerpark, u bent hier midden in de natuur. Doordat er geen hekken zijn kunnen dieren vrij migreren en is de kans op grote kuddes olifanten erg aanwezig. Balule is goed bereikbaar met auto, in het natuurreservaat heeft u de huurauto niet nodig. Minder tijd? Vlieg dan vanuit Johannesburg of Kaapstad naar Hoedspruit, wij zorgen dat u opgehaald wordt voor de transfer naar de lodge.

Accommodatie

Tussen de safaritochten door is het genieten op een comfortabele ligbed aan de rand van het zwembad. Soms wordt de rust ruw verstoord door een groep bavianen die elkaar achterna zitten….ja u bent immers in Afrika! Een andere geliefde plek zijn de loungebedden in de schaduw van bomen, droom lekker weg met het getjilp van de vogels op de achtergrond. In de souvenirwinkel is fraaie Afrikaanse kunst te koop. Alma koopt deze niet alleen bij lokale kunstenaars maar ook in Congo en West Afrika. Voor typische Afrikaanse sferen zorgt de rieten overkapping in het centrale deel waar bar en binnen lounge zijn ondergebracht. De maaltijden zijn in de boma (omheining in open lucht), waar het grote kampvuur iedere avond wordt aangestoken. De keukenprinsessen werken met lokale producten en koken traditioneel op kolen de meest smaakvolle gerechten voor hun gasten. De open vlakte voor de logde is verlicht zodat u ook na zonsondergang niets mist van dieren die hier rondhangen. Wanneer de safarigids eenmaal begint met het delen van zijn bushavonturen, hangt iedereen aan zijn lippen… zo spannend en boeiend zijn ze. Met een laatste slaapmutsje wordt een mooie dag in de bush afgesloten. ’s Ochtends wordt u gewekt met een vers kop koffie/thee met een rusk.

 

Kamertypen:

 

  • Rondavels. 7 typisch ronde Afrikaanse huisjes zijn voorzien van een rieten dak. Er staat een 2-persoonsbed of er zijn aparte bedden (voorkeur opgeven). Er is een toilet terwijl de douche gebouwd is in de openlucht. Met uitzicht op de natuur of onder de sterrenhemel douchen, beter kan echt niet! In de rondavel is een ventilator, airconditioning, kluis en wifi. Er kan een extra bed voor derde persoon bijgezet worden.
  • Familielrondavel. De 2 familierondavels zijn ruim en erg geschikt voor een familie of vriendengroep. Er zijn 2 slaapkamers en 2 badkamers, ook hier doucht u in de openlucht. De faciliteiten zijn gelijk aan de rondavels en er kunnen maximaal 6 personen overnachten.
  • Honeymoonsuite. Voor wat meer privacy is deze suite aan de rand van het terrein gebouwd. Vanaf het grote privé-terras met klein privé-zwembad heeft u zicht over de savanne. Hier worden ook uw maaltijden geserveerd, maar als u liever met de andere gasten in de boma wil dineren mag dat natuurlijk ook. De kamer heeft zowel binnen als buiten een douche. Binnen staat tegen het raam een badkuip, met vanuit het bad zicht over de savanne. Natuurlijk is deze suite voorzien van tweepersoonsbed. Minimumverblijf in dit kamertype: 2 nachten
Voorzieningen
  • Boma
  • Bar en lounge
  • Zwembad
  • Game drives

 

  • Wandelsafari
  • Wifi
  • Souvenirwinkel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën