Welgevonden Wildreservaat, Mhondoro Game Lodge

Zuid-Afrika

Stiekem wilde dieren bespieden net als David Attenborough in uw eigen natuurdocumentaire?  Mhondoro Game Lodge is een exclusieve safari lodge met een unieke ondergrondse tunnel die helemaal tot aan de drinkplaats loopt.

Locatie

Mhondoro Game Lodge is gelegen in het Welgevonden Wildreservaat, een 38.000 ha malariavrij wildpark dat onderdeel is van het uitgestrekte Waterberg Biosphere Reserve. Wat ooit landbouwgrond was, is omgetoverd tot een exclusief safaripark met alle leden van de Big Five. Welgevonden grenst aan Marakele wildreservaat en door het ontbreken van hekken, bewegen de wilde dieren zich vrij. Hier speurt u per jeep of te voet samen met uw ranger naar leeuwen, neushoorns, luipaarden, hyena’s en olifanten, om er maar een paar te noemen.

Accommodatie

Mhondoro Lodge is na een felle brand als een feniks uit de as gerezen. De suites en villa’s met hun rieten daken hebben allemaal een groot houten terras, dat uitkijkt op de drinkplaats. De inrichting is strak en modern (geweldig behang) maar tegelijkertijd warm en huiselijk vanwege de natuurlijke materialen in het interieur. Er is zelfs een houtkachel voor de koude winternachten. De badkamer is heel erg ruim, en compleet met ligbad, toilet, douche en een heerlijke buitendouche.

Het hart van Mhondoro is het hoofdgebouw, waar ook de eetzaal,, de bar en de gezellige huiskamer zijn. Grote glazen schuifdeuren openen naar een reusachtig terras met comfortabele fauteuils, twee witte, rieten hangstoelen en kleine tafels met stoelen die bij het restaurant horen. Een paar treden lager is een tweede terras. Hier bevindt zich het warmwaterzwembad met parasols en ligstoelen en daarachter nog een gebouw met omkleedruimte, douche, gym, sauna en een televisiekamer (er is namelijk geen televisie in het hoofdgebouw). Op dit tweede terras verzamelen alle gasten zich voor de ochtend- en middagsafari. Er is ook een statief met verrekijker, zodat u de kuddes zebra, waterbokken, buffels en andere dieren rondom de lodge, van dichtbij kunt gadeslaan. Als eerste lodge in Zuid-Afrika heeft Mhondoro een 65 meter lange, ondergrondse tunnel naar de drinkplaats. Het is alsof u de duistere catacomben van een kasteel betreedt, compleet met vleermuizen in de donkere hoeken van het plafond. Gelukkig wordt de gang automatisch verlicht als u deze betreedt. Helemaal aan het einde, is dan de verborgen schuilplek met zicht op de drinkplaats. U moet wel erg stil zijn, zodat de dieren die vlak tegenover u hun dorst lessen, niet wegrennen. Het is ronduit magisch, als een kudde zebra’s of olifanten zich van zo dichtbij ongemerkt laat bespieden.
Omdat er geen hekken rondom de lodge zijn, lopen de dieren vrij rond. Niet schrikken, als er opeens een olifant uw pad kruist. ’s Avonds vergezelt een ranger u naar uw suite of villa. 

 

Kamertypen:

 • Deluxe Suite. Twee ruime huisjes, 50m2, met alle moderne comfort en luxe faciliteiten. Televisie en radio zijn er bewust niet. Maximaal 2 personen.
 • Honeymoon Suite. Hetzelfde als de Deluxe Suite, 50m2, maar een stuk verder gelegen van het hoofdgebouw voor wat extra privacy. Het houten panoramaterras heeft als extra een klein dompelbadje. Vooral ’s avonds in het maanlicht erg romantisch.
 • Family Suite. Bijna dubbel zo groot, 90m2, met een gezellige huiskamer, twee slaapkamers en één ruime badkamer, is deze familiebungalow uitermate geschikt voor een gezin van maximaal 4 personen. De inrichting en faciliteiten zijn nagenoeg identiek aan de Deluxe Suite.  
 • Executive Suite. Hetzelfde als de Family Suite maar hier heeft elke slaapkamer een eigen badkamer. Maximaal 4 personen. Grootte 100m2
 • Villa. Het exclusieve paradepaardje van Mhondoro Game Lodge, is met zijn 541m2 bijna net zo groot als het hoofdgebouw. De villa telt 3 slaapkamers, elk compleet met eigen badkamer, toilet en buitendouche, een grote gezamenlijke woonkamer met open keuken, een yogaruimte, sportruimte en net als bij het hoofdgebouw, biedt een groot houten panoramaterras met warmwaterzwembad, fraai zicht op de waterplas. Voor de ondergrondse kijkplek moet u nog wel even naar de tunnel in het hoofdgebouw lopen. O ja, de villa heeft zijn eigen personeel zoals een butler, huishoudsters, een kok en een safarigids met landrover.
Voorzieningen
 • Zwembad
 • Restaurant en boma
 • Gym
 • Sauna
 • Televisiekamer
 • Kinderspeelplaats met trampoline
 • Sterrenkijker
 • Game drives
 • Safariwandelingen
 • Massages
 • Wifi (hoofdgebouw en Villa)
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën