Amakhala Wildreservaat, Leeuwenbosch Country House

Zuid-Afrika

Een oude boerderij getransformeerd tot gastvrij country house en spannende safari’s per landrover door het malariavrije Amakhala Game Reserve. Twee werelden smelten samen!

Locatie

Leeuwenbosch Country House ligt in het Amakhala Game Reserve waar de Bushmans rivier zich kronkelend doorheen baant. Waar water is, is wild. Op uw game drives door het wildpark speurt u naar olifanten, buffels, leeuwen, giraffes, zebra’s en neushoorns, om er maar een paar te noemen. Daarna lekker bijkomen bij het zwembad. Nabij ligt het kolonistenstadje Grahamstown en de bekende stad Port Elizabeth.

Accommodatie

Een grote weg doorsnijdt het uitgestrekte Amakhala Wildreservaat. Hoge bomen en een grote tuin vol inheemse planten en bloemen verbergen Leeuwenbosch Country House. U kiest zelf of u in het oude landhuis wil slapen, of in de voormalige schapenstal dat nu een aantal prachtige kamers herbergt. Leeuwenbosch ademt koloniale sfeer tot in haar diepste poriën. Antieke documenten, zwart-wit foto’s aan de muur, verroeste landbouwwerktuigen zware houten balken en knusse meubels. Als u niet op safari bent, dan kunt u genieten van een high-tea in de schaduwrijke veranda. Wat dacht u van een wijntje of een lekker glas bier in de oude kelderbar: piepklein maar reuze gezellig!

 

Kamertypen:

  • Country House Suites. Slapen in een oud landhuis uit 1908 – dat wordt zeker een goede nachtrust. De 5 airconditioned kamers zijn voorzien van moderne meubels, terwijl klassieke ornamenten en details zijn behouden. Alle comfort is aanwezig waaronder televisie en een kleine zithoek. U wandelt makkelijk naar de tuin, de lounge en de eetkamer in het oude gebouw.

 

  • Shearers Lodge Suites. Van schapenschuur naar comfortabele lodge: dat kan hoor! De oude veranda verschaft toegang tot alle 4 grote kamers en biedt uitzicht op de bloemrijke tuin.
Voorzieningen
  • Tuin
  • Zwembad
  • Wifi
  • Game drives
  • Wasservice
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën