Krugerpark, Imbali Safari Lodge

Zuid-Afrika

Pure safari verwenning midden in de ruige bush van het Krugerpark. Imbali is een kleine safari lodge aan een rivierbedding, met twaalf luxe bungalows. Hier gaan gastvrijheid en goedlachse service hand in hand en deelt u in grenzeloze kennis van uw ranger tijdens de gamedrives.

Locatie

Imbali betekent bloem in de Zulu-taal. Een kleine bloem in dit geval. Imbali is een privé concessie van slechts 10.000 hain het grote Krugerpark op zo’n 50 km vanaf de Orpen toegangspoort. De laatste 40 km rijdt u alleen nog maar over onverharde zandwegen (max. 40 km p/u). De lodge is goed aangegeven met bordjes, dus u hoeft niet bang te zijn om te verdwalen, hoor. Wel belangrijk: als u uw middagsafari niet wilt missen, dient u voor 14u te arriveren. Al direct bij ontvangst wordt uw lange rit beloond met een verfrissend koel drankje en koud handdoekje om de stof van uw gezicht te deppen. De safari’s met de jeep nemen u op speurtocht in zowel het Krugerpark als de concessie, deels dwars door de bush.

Accommodatie

Houten, verweerde looppaden slingeren langs reusachtige bomen en struikgewas naar het hoofdgebouw, de 12 bungalows, het zwembad en de kleine spa. Het houten hoofdgebouw is het hart van Imbali. Hier vindt u het restaurant, de lounge met grote wegdroom sofa’s en de bar. Vanaf het dek, beschut door lommerrijke bomen, heb je vrij uitzicht op de rivierbedding die afhankelijk van de regens water draagt of juist kurkdroog is. Hier verzamelen de gasten zicht voorafgaand aan de gamedrive. Aan de overkant van de rivierbedding is een waterplas waar wilde dieren hun dorst lessen. Vergeet u uw verrekijker niet?

 

Kamertype:

 

12 grote privé bungalows liggen lukraak op een rijtje langs de rivierbedding. Net ver genoeg van elkaar verwijderd om privacy te waarborgen. Rieten daken, grote glazen schuifpuien en een eigen terras met jacuzzi bepalen het exterieur. Binnen vindt u een groot tweepersoonsbed, gedekt met het fijnste linnen, een houten dekenkist aan het voeteneind, een comfortabele sofa en een badkamer met aparte douche, toilet en ligbad. Terwijl u uw middagsafari beleeft, wordt een grote klamboe over uw bed gespannen. De airconditioned bungalows zijn ruim en groot genoeg voor een gezin met maximaal twee kinderen. Er is elektriciteit, dus u kunt gemakkelijk uw mobiele telefoon en andere apparaten opladen. Een televisie ontbreekt en dat is maar goed ook, want in de houten boekenkast in de lounge vindt u prachtige fotoboeken over Afrika en haar wilde dieren.

Voorzieningen
  • Restaurant en bar
  • Zwembad
  • Spa 
  • Ochtend- en middagsafari per open jeep
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën