Klaserie Wildreservaat, Kitara

Zuid-Afrika

Kitara is het neusje van de zalm in het ongerepte noordwesten van Klaserie Wildreservaat. Onvergetelijke safari’s, exclusieve chalets, voortreffelijk eten en bovenal een hartverwarmende, onberispelijke gastvrijheid. 

Locatie

Klaserie Wildreservaat is een wildrijk reservaat, dat zijn grenzen deelt met het Timbavati Wildreservaat en het grote Krugerpark. Door het ontbreken van hekken is er een vrije migratie aan dieren, waaronder de Big Five. Kitara is fraai gelegen aan de oevers van de Klaserie rivier en bevindt zich in een aparte privé wildconcessie in het uiterste noordwesten van Klaserie. Het hoofdkamp is goed bereikbaar met de auto vanuit Hoedspruit en Hazyview. Vliegen kan ook, vanuit o.a. Johannesburg naar Hoedspruit. Bij het  hoofdkamp parkeert u uw auto en wordt u door de ranger opgehaald en per landrover naar Kitara gebracht.

Accommodatie

Kitarais kleinschalig en intiem: maximaal twaalf gasten. Ondergebracht in 6 robuuste, stenen chalets, compleet ingericht in Victoriaanse stijl, met alle luxe en denkbare comfort. Een groot tweepersoonsbed met muskietennet, een badkamer met ligbad en twee aparte douches, eentje binnen en eentje buiten onder de Afrikaanse sterrenhemel. Vier huisjes liggen prominent aan de oever van de Klaserie rivier. Vanaf het terras heeft u weergaloos zicht op de rivier en het wild dat hier vaak te vinden is.

 

Twee chalets liggen in de keurig onderhouden tuin met groene gazons en kijken vanaf het terras op het zwembad. In de mainlodge vindt u het restaurant, de bar en lounge. Grote schuifduren openen naar de langgerekte veranda met zicht op de rivier. Alles beschut onder bladerrijke bomen, midden in de bush; u kunt het slechter treffen. Op koele winteravonden kruipt u in de lounge bij de receptie dicht bij de open haard, terwijl buiten de nachtgeluiden langzaam toenemen. Nog spannender is het als u ’s avonds dineert in de boma, onder een heldere hemel, sfeervol verlicht met lantaarns. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals dagelijks een ochtend- en avondsafari. In de tijd tussen de twee safari’s kunt u genieten van de faciliteiten van de lodge.

Voorzieningen
  • Zwembad
  • Restaurant
  • Game drives
  • Spa & Wellness
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën