Johannesburg, Monarch Hotel

Zuid-Afrika

Met slechts 12 kamers ademt dit prachtige pand koloniale grandeur door zijn witgekalkte muren, grote vensterramen en kanariegele zonneluifels, waar trots de hotelnaam en logo prijkt. Monarch doet zijn naam eer aan. Al meteen voorbij de voordeur ga je de marmeren trap op en loop je een grote ruimte met geboende houten vloer en metershoge plafonds binnen; de lounge/lobby waar ook de receptie is. Comfortabele fauteuils, stijlvolle sofa’s, moderne Afrikaanse kunst en schilderijen maken het plaatje compleet.

Vanuit de lounge betreed je een kleine binnenhof en tuin waar zich ook een terras met parasols bevindt. Hier wordt op zomerse dagen het ontbijt geserveerd en kun je genieten met een boek en koel drankje. Monarch heeft geen zwembad en om de serene rust te waarborgen, kunnen kinderen jonger dan twaalf jaar hier niet overnachten.

Locatie

Monarch is een koloniale dame tussen hoge, moderne kantoorgebouwen van glas en staal. Het ligt tegenover het Rosebank Gautrain treinstation met de halte van de Gautrein bus pal voor de deur. Hiervandaan kunt u de supersnelle trein nemen naar Sandton, Pretoria of het vliegveld van Johannesburg. De Gautrain werkt met een ov-chipkaart die u op het station bij de automaat of aan het loket kunt kopen en opladen. Het hotel bevindt zich dus op een drukke locatie, maar daar merkt u eenmaal in het hotel zelf, helemaal niets van. Op loopafstand bevindt zich Rosebank Mall dat naast winkels, tevens een postkantoor, banken, pinautomaten en een bioscoopcomplex huisvest. Rondom Monarch bevinden zich talloze restaurants en koffiehuizen.

Accommodatie

Het Monarch hotel is een koninklijke oase in de bruisende wijk Rosebank. Dit boutique hotel is gevestigd in een iconisch gebouw; het oude postkantoor uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Inmiddels compleet gerenoveerd en verbouwd, huisvest het nu Luxury kamers, Royal Suites en een Presidential Suite. Door de dikke muren en de metershoge plafonds ogen de kamers nog groter dan ze al zijn. Zoals het een luxe hotel betaamt, is elke kamer voorzien van alle denkbare comfort en gemak.

 

Kamertypen:

 

  • 6 Luxury kamers. 3 kamers op de begane grond en 3 kamers op de eerste verdieping. Er is een groot tweepersoonsbed met baldakijn en verspreid bij het hoofdeind liggen talloze kussens,  verschillend in grootte en stoffering. Er is ook een zithoekje met een (slaap)bank. De badkamer heeft een grote badkuip met apart een douche en ook apart een toilet.

 

  • 6 Royal Suites. 3 kamers op de begane grond en 2 kamers op de eerste verdieping. Deze kamer heeft dezelfde faciliteiten als de Luxury kamer maar is een stuk groter, alleen al door de extra zit/eetkamer met apart gastentoilet. Een koninklijk tintje door de zware stoffering, draperende gordijnen van plafond tot aan de grond en zachte vloerbedekking met vloerverwarming (!) – voor de koude nachten in de Zuid-Afrikaanse winter.

 

  • 1 Presidential Suite. Deze suite bestaat uit meerdere kamers, die de halve eerste verdieping beslaat en een eigen privé ingang heeft. Alle faciliteiten zijn hetzelfde als de Royal suite alleen simpelweg een heel stuk groter, waardoor hij ideaal is voor een gezin of kleine groep reisgenoten.
Voorzieningen
  • Geen zwembad
  • Restaurant
  • Spa &Wellness om de hoek
  • Gautrain treinstation tegenover hotel
  • Rosebank Mall winkelcentrum (als u van lokale markten houdt met biologische producten, dan moet u zeker op zondag de Foodmarket op het dak van het winkelcentrum bezoeken)