Kgalagadi Transfrontier Park, iXaus Lodge

Zuid-Afrika

Een eenzaam rijtje lemen huisjes met strodak, schitterend gelegen op de rand van een immense zoutpan in het Kgalagadi Transfrontier Park. Welkom in het luxe iXaus Lodge.

Locatie

Het desolate woestijnlandschap van Kgalagadi Transfrontier Park markeert de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. iXaus Lodge (spreek uit ‘kaus’) ligt ongeveer 3 uur rijden van het hoofdkamp Twee Rivieren. Houd er wel rekening mee dat, om het park te mogen bezoeken, tenminste twee nachtjes in Kgalagadi Transfrontier Park verplicht zijn. De wegen van het park zijn niet echt geschikt voor normale huurauto’s. We adviseren een grote, stevige (terrein)auto om optimaal te genieten van het park.

Accommodatie

Midden in het rode woestijnlandschap van Kgalagadi stuit u op een immense zoutpan. In de verte ziet u op een hoger gelegen zandduin 12 lemen huisjes met strodak, keurig op een rij. Een zinsbegoocheling? Nee, hoor. iXaus Lodge is een luxe accommodatie met alles erop en eraan. Elk huisje is compleet met een groot tweepersoonsbed, badkamer met douche en plafondventilator. Dikke dekens en gasverwarming beschermen u tegen koude winternachten. Vanaf het terras kijkt u uit over de zoutpan en de natuurlijke drinkplaats beneden u. Grote houten looppaden verbinden de huisjes met de mainlodge, waar zich het restaurant, het zwembad en het grote panoramaterras bevinden. Hier staat een grote telescoop: bij iXaus Lodge ervaart u een sterrenhemel die zijn weerga niet kent. Hypnotiserend en onvergetelijk! Een diner in de boma is meer dan spectaculair. Elektriciteit wordt opgewekt met een generator en is alleen in de avond en ’s morgens vroeg een paar uur beschikbaar. Er is geen bereik voor telefoon en wifi. Afgesloten van de digitale wereld, komt u volledig in harmonie met Moeder Natuur. En het drinkwater? Dat komt rechtstreeks uit de woestijn, gefilterd, dat dan weer wel.

Voorzieningen
  • Zwembad
  • Safari’s per landrover
  • Wandelingen met een San spoorzoeker
  • Sterrenkijken
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën