Rorke's Drift, Isibindi Zulu Lodge

Zuid-Afrika

Perfect voor rustzoekers. Zes grote bijenkorfhutten, voor maximaal 12 gasten, liggen diep verscholen in een privé wildreservaat nabij de beroemde Battlefields. In Isibindi Zulu Lodge versmelt de serene stilte van de bush met de lokale Zulu-cultuur.

Locatie

Ongeveer 40 minuten rijden vanaf Dundee en dan arriveert u in Isibindi Zulu Lodge, een bijzondere lodge, gelegen in een klein privé wildreservaat. De bergen en heuvels van Rorke’s Drift verraden dat de beroemde Battlefields nagenoeg om de hoek liggen. Vanuit Isibindi kunt u dan ook heel makkelijk erop uit om de herdenkingsplekken en strijdtonelen van de gevechten tussen Boeren, Zulu-krijgers en Britten te bezoeken. En dat wisselt u dan af met enerverende safari’s per landrover. U bent echt mijlenver van de bewoonde wereld. Vergeet daarom vooral niet ’s avonds omhoog te kijken als honderden fonkelende sterren de gitzwarte hemel verlichten. Magisch!

Accommodatie

Indrukwekkende bijenkorfhutten met terracottakleurige muren van leem en rieten daken, verbeelden traditionele Zulu huisjes. Enigszins vermoeid leunen Afrikaanse doornbomen het hoofdgebouw, dat opgetrokken is uit ronde keien en veel hout. Hier vindt u het restaurant, de lounge met open haard, een leeshoek en de bar. Vanaf de houten veranda kijkt u over rollende heuvels de horizon in. Met geluk ziet u giraffen of ander wild. Het zwembad mag dan weliswaar aan de kleine kant zijn, maar wat een uitzicht heeft u hier. Vooral ’s morgens vroeg en na zonsondergang wippen dorstige dieren soms even langs. Uw ranger neemt u mee op safari, per open landrover of te voet. En hadden we u al gezegd dat er maar maximaal 12 gasten in Isibindi Zulu Lodge kunnen overnachten?

 

Kamertype:

 

  • 6 lemen hutten met een dak van gevlochten riet liggen mooi verspreid rondom de mainlodge. Verrassend ruim van binnen. Slapen doet u in een riant tweepersoonsbed (of twee aparte bedden) en de badkamer is compleet met een ligbad en aparte douche. Er is geen airconditioning maar wel een grote plafondventilator. Geen televisie of radio (dat verstoort de rust alleen maar). Contact met de buitenwereld kan via draadloos internet (wifi dat niet altijd werkt of heel erg traag is). Vanaf het houten privédek heeft u fraai uitzicht op het wildreservaat en het rollende heuvellandschap.
Voorzieningen
  • Klein zwembad
  • Een middag- en ochtendsafari per open jeep.
  • Wandelingen
  • Battlefield excursies
  • Mountainbikes
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën