Rorke's Drift, Isandlwana Lodge

Zuid-Afrika

Op de plek waar de historische Slag van Isandlwana (1879) tussen Britten en Zulu’s plaatsvond, prijkt nu de luxe Isandlwana Lodge.  Het hart van de beroemde Battlefield regio ademt de geschiedenis van bloederige oorlogen tussen Britten, Boeren en Zulu-krijgers aan het einde van de 19e eeuw.

Locatie

Op een half uurtje rijden van Dundee, markeert de Isandlwana rots de plek waar de historische Slag van Isandlwana plaatsvond. Uitgehakt in de tegenover gelegen iNyoni rotsformatie, biedt Isandlwana Lodge fenomenaal uitzicht op de vlakte. U bent omringd door de belangrijkste herdenkingsplekken en veldslagen uit de AngloZulu-oorlog en de twee Boerenoorlogen. Een stukje roerige geschiedenis van Zuid-Afrika herleeft.

Accommodatie

Isandlwana Lodge is uitgehouwen op de flank van de iNyoni rotsformatie. De langwerpige lodge met rieten dak, heeft een grote, ruime lobby en een uitgestrekt panoramadek, van waar u eindeloos over de laag gelegen vlakte tuurt. Het interieur van steen, hout en veel glas, geeft de lodge een robuust karakter. De 12 kamers zijn compleet en voorzien van alle moderne faciliteiten maar meest in het oog springend, zijn de grote ramen met uitzicht op de vlakte en de Isandlwana rots. Na een bezoek aan de Battlefields kunt u ontspannen bij het zwembad. Of wilt meer lezen over de Battlefields? In de kleine bibliotheek vindt u een uitgebreide collectie geschiedenisboeken over de AngloZulu- en Boerenoorlogen. 

Voorzieningen
  • Restaurant en bar
  • Zwembad
  • Wandelingen
  • Paardrijdtochten
  • Mountainbikes
  • Battelfield excursies
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën