Krugerpark privé concessie, Hoyo Hoyo Safari Lodge

Zuid-Afrika

Perfect voor rustzoekers. Zes grote bijenkorfhutten, voor maximaal 12 gasten, liggen diep verscholen in het Krugerpark, op een magische plek waar sinds mensenheugenis olifanten door de droge Mluwati rivierbedding kuieren. In Hoyo Hoyo Safari Lodge versmelt lokale Tsonga cultuur met de serene stilte van de bush.

Er is een cirkelvormig zwembadje (meer een grote badkuip, goed om even af te koelen) en de chef kok bereidt heerlijke gerechten volgens oude Tsonga receptuur. Dat wordt smullen met een grote S. Dat geldt trouwens ook voor die andere grote S van safari. Niet voor kinderen onder de 7 jaar.

Locatie

Via de Orpen of Paul Kruger toegangspoort rijdt u over grotendeels onverharde en hobbelige zandwegen naar een kleine privé concessie in het Krugerpark. Pas op het allerlaatste moment, als u om de bocht gaat, ziet u een paar donkere puntdaken boven boomtoppen uitsteken. Een puur Afrikaans savannelandschap van voornamelijk dor struikgewas en schaduwrijke acaciabomen vormt het natuurlijke decor van Hoyo Hoyo Safari Lodge. U bent echt mijlenver van de bewoonde wereld. Vergeet daarom vooral niet ’s avonds omhoog te kijken als honderden fonkelende sterren de gitzwarte hemel verlichten. Magisch!

Accommodatie

Indrukwekkende bijenkorfhutten met terracottakleurige muren van leem en rietgedekte daken die nagenoeg tot aan de grond reiken, verbeelden traditionele huisjes in een Tsonga dorp. Geheel in stijl is ook het hoofdgebouw, bestaande uit twee huisjes met grote stenen beelden en houten meubilair. Voorbij het restaurant, de lounge en bar, pal aan de laaggelegen rivierbedding, kunt u verkoeling zoeken in het kleine cirkelvormige zwembad. Hier werpt een majestueuze vijgenboom zijn koele schaduw op het houten dek, dat vrij uitzicht biedt op de tegenovergelegen waterput. Vooral ’s morgens vroeg en na zonsondergang wippen dorstige dieren even langs. De rangers nemen u in hun open jeeps mee op speurtocht in zowel het Krugerpark als de concessie, deels dwars door de bush.

 

Kamertype:

 

  • 6 zandkleurige hutten zijn identiek in grootte en verschillen slechts qua details in inrichting. Ze liggen verspreid rondom de twee hutten die het hoofdgebouw vormen en zijn met elkaar verbonden via een stenen pad (dat ’s avonds sprookjesachtig is verlicht). De hut is van binnen ook van leem. Rode, gele en oranje zitkussens op een muurtje vormen een comfortabele bank. Lekker luieren dus. Slapen doet u in een riant tweepersoonsbed (geen aparte bedden) en de badkamer koketteert met aparte douche en toilet, een ligbad en een buitendouche. Er is geen televisie of radio (dat verstoort de rust alleen maar). Contact met de buitenwereld kan via draadloos internet (wifi dat niet altijd werkt of heel erg traag is).
Voorzieningen
  • Klein zwembad
  • Een middag- en ochtendsafari per open jeep
  • ’s Avonds serveert het restaurant diners met een Afrikaanse twist
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën