Krugerpark privé concessie, Hamiltons Tented Camp

Zuid-Afrika

Herleef het ware ‘Out of Africa’ gevoel! In Hamiltons Tented Camp waant u zich voor even terug in het koloniale Afrika van Karin Blixen, aan het begin van de vorige eeuw. Niks klein tentje en behelpen maar op safari met complete huishouding, huisraad en garderobe. Diep in het Krugerpark, aan de oever van de Nwatswitsonto rivier, liggen zes prachtige canvas tentenhuisjes met antiek meubilair, houten koffers en handgeweven vloerkleden.

Uw butler serveert een koele verfrissing terwijl u onder de schaduw van een oude Jackalberry boom zit en naar wilde dieren speurt. Daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan.

Locatie

Hamiltons Tented Camp is eigenlijk de gefortuneerde grootvader van Hoyo Hoyo Safari Lodge. Het ligt in dezelfde privéconcessie en is vernoemd naar kolonel Stephenson Hamilton, die een belangrijke rol speelde in de totstandkoming van het Krugerpark ruim honderd jaar geleden. U rijdt naar deze safari lodge overwegend over onverharde zandwegen. En hoewel de rit hobbelig is en lang duurt (u mag maar 40 km/u rijden), worden al uw inspanningen ruimschoots beloond.

Accommodatie

Een tent kun je het eigenlijk niet eens meer noemen. Meer een huis met wanden en plafond van canvas tentdoek. U kunt gewoon rechtop staan, zo hoog is het. En in de inrichting is tot in detail de grandeur van de jaren 30 uit de vorige eeuw nagebootst. De tenthuisjes staan op palen, hebben een teakhouten vloer, een groot hemelbed met rondom een muskietennet, donker hout in het meubilair en overal staan zwartwit fotoportretten. Een houten looppad op palen verbindt de tenthuisjes met elkaar en met twee grote tenten waar zich het restaurant, de bar en het panoramadek bevinden. Hier verrijken antieke dekenkisten en een oude grammofoonspeler het interieur. En wat te denken van kristalhelder serviesgoed en zilver bestek op een witte damasten tafelkleed? Fine dining in the bush was nog niet eerder zo sfeervol. En u hoeft niet eens van chique komaf te zijn. De heldere sterrenhemel krijgt u er zelfs voor niets bij.

 

Kamertype:

 

  • 6 grote tenthuisjes. Wijd verspreid langs de rivieroever en beschut door grote hoge bomen en struiken. Elk huisje is identiek ingericht in koloniale sfeer met een groot tweepersoonsbed met klamboe, een zithoek, een badkamer met toilet en buitendouche en apart nog een ligbad met uitzicht op de rivier. Elk huisje heeft een veranda met zitje zodat u ongestoord het wild aan de rivierbedding kunt gadeslaan. Er is geen televisie in het tenthuisje en ook het draadloos internet is niet altijd even snel. Omdat u midden in de bush bent, omringd door wilde dieren, wordt u ’s avonds door uw ranger of butler begeleid van uw huisje naar het restaurant, en terug natuurlijk.
Voorzieningen
  • Klein zwembad
  • Een middag- en ochtendsafari per open jeep in privéconcessie in Krugerpark
  • Restaurant
  • Massages in uw tenthuisje (op afspraak)
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën