Thornybush Wildreservaat, Chapungu Tented Camp

Zuid-Afrika

Chapungu Tented Camp in Thornybush Wildreservaat biedt een fantastische safari-ervaring. Overdag speurt u in open landrovers naar wilde dieren, terwijl ’s nachts de geluiden van de bush, dwars door het tentdoek heen, u zachtjes in slaap fluisteren.

Locatie

Thornybush Wildreservaat, vlakbij Hoedspruit, is een weelderig natuurpark (14.000 ha) met savanne en grasland waar talloze dieren leven. Het ligt ingeklemd tussen de wildreservaten Kapama en Timbavati, ten westen van het Kruger Park en biedt een fantastische safari-ervaring. U speurt onder begeleiding van een ranger die het gebied op zijn duimpje kent, naar wilde beesten, waaronder alle dieren van de Big Five. Misschien verschijnt er een olifant met een jong op uw pad, of loopt er in de verte een groep leeuwen voorbij.

Accommodatie

De 8 safaritenten van Chapungu Tented Camp zijn ingericht in een koloniale Out-of-Africa stijl. Ze staan op houten platforms beschut door dicht struikgewas en inheemse bomen. Elke tent heeft een groot tweepersoonsbed met muskietennet en in de (deels open) badkamer vindt u het toilet, een douche en een ligbad. Grote schuifdeuren openen naar de brede  veranda aan de zijkant van de tent, waar canvasstoelen en een tafeltje staan. Over houten looppaden, die ’s avonds sfeervol verlicht zijn, wandelt u naar de main lodge. Hier is de receptie, het restaurant en de bar, de lounge (huiskamer) en het zwembad. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals dagelijks een ochtend- en avondsafari. In de tijd tussen de twee safari’s kunt u lekker relaxen of een bushwalk maken met een ranger.

Voorzieningen
  • Zwembad
  • Restaurant
  • Game drives
  • Safariwandelingen
  • Spa in de nabijgelegen Thornybush Main Lodge
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën