Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Een stadstour in historisch Kaapstad en fietsen door de pittoreske wijngaarden in Constantia. Deze veelzijdige dagexcursie verenigt het beste van de West-Kaap.

 

Uw dag begint te voet door het oude centrum van Kaapstad: het strijdtoneel van Nederlandse en Britse kolonisatie, slavernij, Apartheid, vrijheid en democratie. U wandelt door de groene Company’s Garden, het centrale plein Grand Parade en de imposante City Hall. U passeert het fort Kasteel de Goede Hoop en de gezellige Afrikaanse markt op Greenmarket Square. De Slave Lodge en Church Square herinneren aan een somber slavenverleden, terwijl het verhaal van District Six u vertelt over de periode van de Apartheid. U bezoekt bovendien de kleurrijke huisjes in de charmante Bo-Kaap, waar de Kaap-Maleise cultuur tot leven komt.

 

Het fietsavontuur begint bij de geboorteplaats van de Zuid-Afrikaanse wijn, Groot Constatia: deze wijnboerderij uit 1685 is de oudste van het land! Snuif de sfeer bij historische herenhuizen en museums, of duik een wijnkelder in bij een privétour gevolgd door een proeverij (van tevoren even aanmelden). Tijdens uw fietstocht door de wijngaarden ervaart u prachtige panoramische uitzichten over de vallei en False Bay, waar de Atlantische Oceaan over zonovergoten stranden rolt. U heeft de kans om een kijkje te nemen in een aantal vooraanstaande wijnboerderijen, waar u de wijnmeester kunt ontmoeten en de meest tongstrelende wijnen van Zuid-Afrika proeft. Aan het einde van de dag weet u hoe Vin de Constance smaakt – het enige dat Napoleon Bonaparte op zijn sterfbed nog wilde drinken.