Excursie
Hele dag

De grootste stad in de hete Kleine Karoo staat bekend om zijn struisvogels. De omgeving van Oudtshoorn is schitterend: van druipstenen rotsformaties in de Cango Caves tot jachtluipaarden in de Cango Wildlife Ranch.

 

 

Uw dagexcursie begint met een spectaculaire tocht over de Outeniqua Mountain Pass. De weg slingert langs een prachtig landschap naar het rode zand van het hete halfwoestijngebied Kleine Karoo. U komt aan bij Oudtshoorn, waar u een korte wandeling maakt langs mooie Victoriaanse landhuizen in het stadscentrum. Vervolgens reist u door naar de Cango Caves: een waar natuurwonder met grote ondergrondse zalen en imposante druipsteenformaties. Bekijk bijvoorbeeld Cleopatra’s Needle, of The Frozen Waterfall: artistieke creaties der natuur.

De middag staat in het teken van de dieren van de Kleine Karoo. U begint bij de Cango Wildlife Ranch: een belangrijke fokkerij voor bedreigde diersoorten. Het is één van ’s werelds belangrijkste cheetaboerderijen waar u de kans krijgt om tamme jachtluipaarden te ontmoeten en bijdraagt aan de conservatie van deze en andere bedreigde diersoorten. U loopt over de hoge wandelpaden langs andere dieren zoals leeuwen, poema’s en jaguars. Vervolgens gaat u op weg naar de trots van de regio: de struisvogel. Oudtshoorn is rijk geworden door handel in struisvogelproducten, dus een ontmoeting met deze interessante vogels is eigenlijk wel een vereiste. U krijgt een rondleiding op de Safari Ostrich Farm waar u smult van een bijzondere lunch (op eigen kosten) en misschien zelfs een struisvogelrace beleeft! In de namiddag keert u terug naar uw hotel.

 

  • Duur: 9 uur
  • Beschikbaarheid: dagelijks (behalve 24-31 december)
  • Ophaaltijd: 08:00u
Ontdek ook deze excursies
Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen