Excursie
Hele dag

Een tocht door Knysna’s betoverende natuur en een boswandeling met olifanten: deze dagexcursie is er eentje om nooit te vergeten. 

 

U start met een pittoreske rit naar de top van de Knysna Heads: twee reusachtige zandstenen rotsen die de grens vormen tussen de Indische Oceaan en de lagune van Knysna, aan de voet van de Outeniqua Mountains. Wat een uitzicht! Een veerboot brengt u in een klein half uurtje naar de andere kant van de fantastische baai, waar u binnentreedt in een afgezonderd natuurreservaat. Het is een paradijsje voor wild zoals de Knysnatoerako, de kleine Blauwe Duiker-antilope en de paradijskraanvogel, de nationale vogel van Zuid-Afrika. Een jeepsafari brengt u naar een hooggelegen uitzichtpunt met een oogverblindend uitzicht over Knysna’s lagune en de zee. Vervolgens wandelt u door een dicht bos met brede bomen en diepe grotten langs de kustlijn naar uw restaurant. U luncht in de buitenlucht onder diepgroene, schaduwrijke bomen. Probeer gerust de specialiteit: vis wordt hier op een open vuur bereid.

In de middag reist u naar The Elephant Sanctuary bij The Crags naast Plettenberg Bay: thuis voor zes olifanten die u van dichtbij kunt ontmoeten. Ga ‘hand-in-slurf’ met de grote dieren en wandel een uur lang door het bos terwijl u alles over de olifanten leert. Zoals u weet hebben olifanten een bijzonder goed geheugen: wie weet sluit u een levenslange vriendschap.

 

  • Duur: 8 uur
  • Beschikbaarheid: dagelijks (behalve 24-31 december)
  • Ophaaltijd: 09:00u
Ontdek ook deze excursies
Dinercruise per stoomraderboot
Knysna

Dinercruise per stoomraderboot

Terwijl de zon ondergaat vaart u naar de mooiste plek van de Knysna lagune. Onder een fonkelende sterrenhemel...

Koken met een Kamamma
Knysna

Koken met een Kamamma

Treed binnen in de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken, waar een Kamamma u met open armen in haar guesthouse...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.