Excursie
Hele dag

Maputo is een moderne Afrikaanse hoofdstad met een rijke historie. Tijdens deze dagtrip aan Mozambique ervaart u waarom Maputo zo’n geliefde vakantiebestemming is.

 

 

Afrika en Portugal zijn verenigd in het bruisende Maputo. De stad stond ooit bekend als Lourenço Marques, vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger die hier in 1544 aanmeerde.

 

U wordt om 6.00 uur ’s ochtends opgehaald bij uw hotel in Hazyview. U rijdt in twee à drie uur naar de grensovergang van Mozambique, waar u met een lekker kopje koffie bijkomt van uw reis. Dan reist u nog één à twee uur naar Maputo. In Maputo is ontzettend veel te zien. Zo struint u in het centrum langs indrukwekkende koloniale gebouwen, het bijzondere Casa de Ferro dat is ontworpen door Gustav Eiffel en de helderwitte kathedraal. U bezoekt het treinstation, het historische fort Nossa Senhora de Conceicao uit 1781 en de bedrijvige Mercado Municipal, een marktje met heerlijke etenswaren en handgemaakte souvenirs. Avenida Marginal is een boulevard die zich uitstrekt langs de Indische Oceaan. Hier bevindt zich het beroemde Costa do Sol Hotel, waar u neerstrijkt voor uw lunch. In dit art deco-restaurant kijkt u prachtig uit over brede zandstranden met wuivende palmbomen, terwijl de zon schittert op de helderblauwe oceaan.

Na deze onvergetelijke lunch rijdt u terug naar Zuid-Afrika. Eenmaal terug kijkt u voldaan terug op een gedenkwaardige dag: een fantastische dagtrip in Mozambique.

 

  • Duur: +/- 12 uur
  • Beschikbaarheid: dagelijks
  • Ophaaltijd: 06:00u
  • Inclusief: alle toegangsprijzen
  • Maaltijd: lunch inclusief bij privétour
  • Exclusief: visum – deze dient u voor aanvang van uw reis aan te vragen
Ontdek ook deze excursies
De Vallei der Duizend Heuvels
Durban

De Vallei der Duizend Heuvels

Met deze excursie laat u de drukke stad even achter en ontsnapt u in de weelderige groene heuvels van de...

Kaapstad te voet en op de fiets
Kaapstad

Kaapstad te voet en op de fiets

Een stadstour in historisch Kaapstad en fietsen door de pittoreske wijngaarden in Constantia. Deze veelzijdige...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.