Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

In het District Six Museum herleeft een immigrantenwijk die tijdens de Apartheid volledig is verdwenen en in township Langa helpt een kookschool de lokale bewoners aan een carrière. Kook zelf mee en leer alle geheimen van de Zuid-Afrikaanse keuken!

 

District Six was ooit een bruisende immigrantenwijk in Kaapstad, maar daar kwam tijdens de Apartheid een abrupt einde aan. Meer dan zestigduizend mensen werden tussen de jaren zestig en tachtig met geweld uit het gebied verwijderd. Hun herinneringen leven voort in het District Six Museum. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de herkomst en gevolgen van de Apartheid, een belangrijk deel van Zuid-Afrika’s geschiedenis.

 

Vervolgens reist u naar Langa, de oudste township van Kaapstad. U bezoekt een kleine kookschool die de lokale bewoners alle kneepjes van het vak leert – zodat ze later terecht kunnen in de keukens van de beste hotels in Kaapstad! De kookschool is bijzonder: er zijn maar weinig voltijd kookscholen in de townships rondom Kaapstad. De studenten hebben weinig, de kosten van de opleiding moeten laag blijven. Het is dus belangrijk dat er geld wordt geworven om de kinderen een opleiding te geven en er zijn diverse initiatieven om dat mogelijk te maken. Zo is er een restaurant van containers gebouwd  waar de lokale bewoners en bezoekers kunnen genieten van Afrikaanse gerechten. Hier worden tevens de kooklessen gegeven en bereidt men maaltijden en gerechten voor evenementen in de buurt! Uw bezoek draagt bij aan het bestaan van dit project, dat 90% van de afgestudeerden aan een baan helpt. Dat is buitengewoon hoog, als je bedenkt dat Zuid-Afrika kampt met een torenhoog werkeloosheidspercentage.

 

Als gast op de kookschool biedt uw bezoek aan dit project u een bijzondere inkijk in de lokale gemeenschap en komt u direct in contact met de Afrikaanse en Xhosa-keuken en cultuur. U kijkt uw ogen uit en gaat watertanden als u ziet wat er door de studenten op tafel wordt gezet! Met een gemberbiertje in de hand luistert u naar een uitleg over wat de Afrikaanse keuken nou zo anders maakt…en daarna gaan de kooklessen van start! U leert om de lekkerste Afrikaanse gerechten te bereiden: maïsmeelpap, samp (maïsgries), vleesstoofpotjes en chakalaka (een pittige mix van peper, tomaat, uien en bonen). Loopt het water al in uw mond? Na afloop kunt u naar hartenlust proeven in het restaurant.

 

Inclusief: District Six Museum en lunch