terug naar overzicht

Bouwsteen Kgalagadi Transfrontier Park

Zwerf door uitgedroogde, kale gebieden, die tijdens een hevige regenval ineens kunnen transformeren in een fabelachtig bloemenveld. In de halfwoestijn van het Kgalagadi Transfrontier Park betreedt u het domein van springbokken, gemsbokken, elanden, giraffes, blauwe- en witstaartgnoes en de kleine schichtige stokstaartjes.

Ze turen voortdurend de horizon af naar gevaar. Misschien niet zozeer de zwart gemaande Kalaharileeuw als wel de gracieuze vechtarend of de slimme woestijnvos.

Reis van dag tot dag: Kgalagadi Transfrontier Park

Dag 1        Upington
Dag 2        Kgalagadi Transfrontier Park
Dag 3        Kgalagadi Transfrontier Park

Dag 4        Upington
Dag 5        Upington

100% maat werk

Dag 1 Upington

Zuid-Afrika-NorthernCape-AugrabiesFalls-Oranjerivier(12) Northern Cape (9)

U haalt uw huurauto op bij het Avis kantoor op de luchthaven van Upington. Als de tijd het toelaat, rij dan even het stadje in voor een korte kennismaking. Uw hotel is namelijk zo’n 50 km buiten Upington gelegen, aan de R360 naar het Kgalagadi Transfrontier Park.  

Informatie Upington:
In het centrum van de rode, hete Kalahari-halfwoestijn ligt een groene oase aan de oevers van de Oranjerivier: Upington is de warmste stad van Zuid-Afrika. De rivierbeddingen en het hete klimaat zijn ideaal om katoen, graan en fruit te verbouwen – tien procent van de Zuid-Afrikaanse druiven komt hier vandaan. Op een stadswandeling struint u langs tuinen vol rozen, imposante bomen en het Kalahari-Oranje museum met een ezelstandbeeld als eerbetoon aan hun inzet tijdens de revolutionaire negentiende eeuw.

Overnachting in Upington.
Inclusief huurauto

 

Dag 2 Upington – Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt op de grens van Zuid-Afrika en Botswana, naast Namibië. Vanaf uw hotel is het ongeveer 225 km rijden tot aan Twee Rivieren, de toegangspoort en tevens hoofdkamp van dit grootste nationale park van het land, dat meer dan 3,6 miljoen hectare beslaat. Afhankelijk van waar u overnacht, is uw reistijd tussen de 4 en 8 uur.  

Informatie Kgalagadi Transfrontier Park:
Het Kgalagadi Transfrontier Park is halfwoestijn. Tijdens uw bezoek passeert u uitgedroogde, kale gebieden, die tijdens een hevige regenval ineens kunnen transformeren in een bloemenveld. Het gebied kent tijden van extreme droogte: in de Zuid-Afrikaanse zomer is het zelfs in de schaduw warmer dan veertig graden! Houd de zonnebrandcrème dan maar bij de hand. Tussen november en april valt er echter veel regen, en kan vegetatie kortstondig tot bloei komen. De belangrijkste grindwegen en zandpaden in het park zijn goed te berijden, maar houdt u er rekening mee dat deze paden bij regenval onbegaanbaar worden. Een 4x4 of SUV-auto is dan zeker aan te bevelen
Omdat de rivieren Nossob en Auob niet voldoende water aanvoeren, zijn er windmolens in het gebied geplaatst. Uit de grond pompen zij het water - talloze dieren maken hier dankbaar gebruik van. Die kunstmatige drinkplaatsen in Kgalagadi National Park zijn een aanrader voor wildliefhebbers.

Overnachting in Kgalagadi Transfrontier Park.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Kgalagadi Transfrontier Park

Stokstaartjes treft u in de Nationale Parken van Zuid-Afrika Northern Cape kokerbomen (11) Northern Cape Kgalagadi Transfrontier Park zebra (11)

Het Kgalagadi Transfrontier Park is opgericht ter bescherming van de springbok en gemsbokantilopen. Wie weet vindt u oryxantilopen met meterslange hoorns of roodbruine springbokken, aangepast aan het leven in de halfwoestijn. Maar ook elandantilopen, giraffes, blauwe- en witstaartgnoes komen hier voor. Zelfs echte jagers, zoals de zwart gemaande Kalaharileeuw, het jachtluipaard en de hyena sluipen over de droge vlaktes. De lucht wordt bovendien doorkruist door honderden vogelsoorten als de vechtarend, zingende havik, goochelaar en leeuwerik. De vrolijkste bewoners van het park zijn zonder meer de kleine stokstaartjes. Het is rennen of stilstaan, in groepjes, met de kop omhoog, nieuwsgierig de horizon afturend; de gevaren van de woestijn liggen altijd op de loer.


Op uw gemak en in uw eigen tempo ondergaat u de onvergetelijke facetten van het park. Vanuit Twee Rivieren reist u naar een van de twee andere restcamps, Nossob of Mata-Mata. Een fabelachtige rit langs rode zandduinen, droge rivierbeddingen met verschillende grassoorten en kameeldoornbomen. Met regelmaat passeert u drinkplaatsen waar de dieren hun dorst lessen.

Overnachting in Kgalagadi Transfrontier Park.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Kgalagadi Transfrontier Park - Upington

Een lange reisdag voor de boeg. Tenminste als u in Mata-Mata of Nossob heeft overnacht. Probeer vroeg op pad te gaan, u weet immers nooit welke dieren vandaag uw pad zullen kruisen. De hekken gaan in de zomer al om 6 uur ’s morgens open. Als u rond 1 uur ’s middags buiten de poorten van het Kgalagadi Transfrontier Park kunt zijn, dan zit het wel goed. Vanuit Twee Rivieren is het nog grofweg 3 tot 4 uur rijden.  

Overnachting in Upington.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Upington

U rijdt naar de luchthaven van Upington waar u uw huurauto bij Avis inlevert.

Inclusief ontbijt, huurauto

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Martin
Sharon - Sabi Safari
Sharon Schravemade
Ik ben Sharon en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299 - 23 30 00