Bouwsteen Augrabies en Kgalagadi

Hoort u dat oorverdovende gedender? Het woeste water van de Oranje rivier worstelt zich bij de Augrabies watervallen razendsnel door een nauwe kloof, de omgeving lijkt haast een maandlandschap. Een groter contrast met de rauwe stilte van het Kgalagadi Transfrontier Park is nauwelijks denkbaar.

In deze halfwoestijn wordt u ongemerkt gadegeslagen door roodbruine springbokken, oryxantilopen met meterslange hoorns en de markante Kalaharileeuw.

Wat maakt deze reis bijzonder
Springbokken
Zwarte Kalaharileeuw
Kalahari
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Sharon - Sabi Safari
Sharon Schravemade
Ik ben Sharon en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299 - 23 30 00
Prijsindicatie: vanaf € 510,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Augrabies en Kgalagadi

Dag 1        Augrabies Watervallen
Dag 2        Augrabies Watervallen
Dag 3        Upington
Dag 4        Kgalagadi Transfrontier Park

Dag 5        Kgalagadi Transfrontier Park
Dag 6        Upington
Dag 7        Upington

100% maat werk

Dag 1 Upington – Augrabies Watervallen

U haalt uw huurauto op bij het Avis kantoor op de luchthaven van Upington.

Een dik uur, ruim 100 km grotendeels over de goed geasfalteerde N14, langs de loop van de vruchtbare Oranjerivier en u arriveert in het Augrabies Falls Nationaal Park. Onderweg wisselen landelijke dorpjes elkaar met regelmaat af. Als u bij de toegangspoort van het nationale park bent gearriveerd, betaalt u de parkgelden en volgt u de borden naar het restcamp.

Informatie Augrabies Falls Nationaal Park:
Het Augrabies Falls National Park beschikt over misschien wel de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Afrika. Het woeste water worstelt zich razendsnel door een nauwe kloof, de omgeving lijkt haast een maandlandschap. De Augrabies Falls werden door de Khoi bevolking  'Aukourebis' genoemd: plaats van het grote lawaai.

 

Overnachting in Augrabies Falls Nationaal Park.
Inclusief transfer

Dag 2 Augrabies Watervallen

Zuid-Afrika-Northern-Cape-Augrabies(12) Augrabies Falls - 2015 - AJ(12)

De Augrabies Falls zijn niet de enige attractie in dit prachtige natuurpark. Na uw bezoek aan de watervallen kunt u het ravijn gaan verkennen. Een aantal uitzichtpunten laten u over het woestijnlandschap uitkijken. Zo heeft u vanaf Ararat en Oranjekom zicht op de canyon, die 240 meter onder u ligt, de Verraux-arenden en ander wild in de omgeving. De zwarte rotsen van Swart Rante zijn een scheidingslijn tussen enerzijds een kaal, ruig landschap en anderzijds een groen en vruchtbaar gebied, de koepel van Moon Rock torent als een walvisrug over het park en omgeving uit. Bij Echo Corner ervaart u hoe het is als uw stem door een gigantisch, verlaten landschap galmt, alsof u de enige op de wereld bent.

Het is het zeker waard om tot in de namiddag in Augrabies Falls National Park te blijven. Als de zon ondergaat, kleuren de rotsige vlaktes prachtig oranjerood: dit is wat u van uw Zuid-Afrika reis verwacht! Wie weet ziet u dieren zoals de klipspringer die met u meegenieten, hier wonen namelijk talloze zoogdieren als de puntlipneushoorn, springbok, beerbaviaan, zebra of hagedis. Daarnaast zijn de koritrap, namakwazandhoen en perzikkopdwergpapegaai een natuurtraktatie voor elke vogelliefhebber. Sportievelingen kunnen mountainbiken en kanoën. Er zijn diverse wandeltochten, zoals de Dassie Nature Trail (5 km) of de driedaagse klipspringertrektocht. Er varen zelfs rubberboten langs het noordelijke deel van het park, waar neushoorns leven.

Overnachting in Augrabies Falls Nationaal Park.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Augrabies Watervallen – Upington

In deze dunbevolkte regio is het wegennet vrij summier. U zult daarom grotendeels dezelfde route rijden als op uw heenrit. Een tikkeltje saai misschien, maar ook dit is de charme van de verlaten Noord-Kaap. De ochtend kunt u nog naar hartelust in het nationale park op verkenning gaan, want de afstand tot uw hotel nabij Upington bedraagt zo’n 150 km, grofweg 2 uur rijden. Als de tijd het toelaat, keer dan even aan in het stadje zelf.

Informatie Upington:
In het centrum van de rode, hete Kalahari-halfwoestijn ligt een groene oase aan de oevers van de Oranjerivier: Upington is de warmste stad van Zuid-Afrika. De rivierbeddingen en het hete klimaat zijn ideaal om katoen, graan en fruit te verbouwen – tien procent van de Zuid-Afrikaanse druiven komt hier vandaan. Op een stadswandeling struint u langs tuinen vol rozen, imposante bomen en het Kalahari-Oranje museum met een ezelstandbeeld als eerbetoon aan hun inzet tijdens de revolutionaire negentiende eeuw.

Overnachting in Upington.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Upington – Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt op de grens van Zuid-Afrika en Botswana, naast Namibië. Vanaf uw hotel is het ongeveer 225 km rijden tot aan Twee Rivieren, de toegangspoort en tevens hoofdkamp van dit grootste nationale park van het land, dat meer dan 3,6 miljoen hectare beslaat. Afhankelijk van waar u overnacht, is uw reistijd tussen de 4 en 8 uur.  

Informatie Kgalagadi Transfrontier Park:
Het Kgalagadi Transfrontier Park is halfwoestijn. Tijdens uw bezoek passeert u uitgedroogde, kale gebieden, die tijdens een hevige regenval ineens kunnen transformeren in een bloemenveld. Het gebied kent tijden van extreme droogte: in de Zuid-Afrikaanse zomer is het zelfs in de schaduw warmer dan veertig graden! Houd de zonnebrandcrème dan maar bij de hand. Tussen november en april valt er echter veel regen, en kan vegetatie kortstondig tot bloei komen. De belangrijkste grindwegen en zandpaden in het park zijn goed te berijden, maar houdt u er rekening mee dat deze paden bij regenval onbegaanbaar worden. Een 4x4 of SUV-auto is dan zeker aan te bevelen


Omdat de rivieren Nossob en Auob niet voldoende water aanvoeren, zijn er windmolens in het gebied geplaatst. Uit de grond pompen zij het water - talloze dieren maken hier dankbaar gebruik van. Die kunstmatige drinkplaatsen in Kgalagadi National Park zijn een aanrader voor wildliefhebbers.

Overnachting in Kgalagadi Transfrontier Park.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Kgalagadi Transfrontier Park

Northern Cape kokerbomen (11) Prachtige leeuw in het Kgalagadi Nationaal Park in Zuid-Afrika Northern Cape Kgalagadi Transfrontiers Park (11)

Het Kgalagadi Transfrontier Park is opgericht ter bescherming van de springbok en gemsbokantilopen. Wie weet vindt u oryxantilopen met meterslange hoorns of roodbruine springbokken, aangepast aan het leven in de halfwoestijn. Maar ook elandantilopen, giraffes, blauwe- en witstaartgnoes komen hier voor. Zelfs echte jagers zoals de zwart gemaande Kalaharileeuw, het jachtluipaard en de hyena sluipen over de droge vlaktes. De lucht wordt bovendien doorkruist door honderden vogelsoorten als de vechtarend, zingende havik, goochelaar en leeuwerik. De vrolijkste bewoners van het park zijn zonder meer de kleine stokstaartjes. Het is rennen of stilstaan, in groepjes, met de kop omhoog, nieuwsgierig de horizon afturend; de gevaren van de woestijn liggen altijd op de loer.
Op uw gemak en in uw eigen tempo ondergaat u de onvergetelijke facetten van het park. Vanuit Twee Rivieren reist u naar een van de twee andere restcamps, Nossob of Mata-Mata. Een fabelachtige rit langs rode zandduinen, droge rivierbeddingen met verschillende grassoorten en kameeldoornbomen. Met regelmaat passeert u drinkplaatsen waar de dieren hun dorst lessen.

Overnachting in Kgalagadi Transfrontier Park.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Kgalagadi Transfrontier Park - Upington

Een lange reisdag voor de boeg. Tenminste als u in Mata-Mata of Nossob heeft overnacht. Probeer vroeg op pad te gaan, u weet immers nooit welke dieren vandaag uw pad zullen kruisen. De hekken gaan in de zomer al om 6 uur ’s morgens open. Als u rond 1 uur ’s middags buiten de poorten van het Kgalagadi Transfrontier Park kunt zijn, dan zit het wel goed. Vanuit Twee Rivieren is het nog grofweg 3 tot 4 uur rijden.  

Overnachting in Upington.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Upington

U rijdt naar de luchthaven van Upington waar u uw huurauto bij Avis inlevert.

Inclusief ontbijt, huurauto

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën