terug naar overzicht

Bouwsteen Madikwe Wildreservaat

Een magische safari ver van hordes toeristen. In het Madikwe Game Reserve, gelegen tegen de grens van Botswana voelt u zich echt in de ongerepte wildernis. U hobbelt over rode zandwegen als er ineens een olifant in uw vizier verschijnt, u betreedt de sporen van leeuwen en jachtluipaarden op een wandelsafari en kijkt uit over eindeloze vlaktes en glooiende heuvels. Bovendien leeft in Madikwe de zeldzame wilde hond, een dier dat u elders niet snel zal treffen.

  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Van dag tot dag: Madikwe Wildreservaat

Dag 1    Madikwe Wildreservaat

Dag 2    Madikwe Wildreservaat

Dag 3    Johannesburg

100% maat werk

Dag 1 Johannesburg – Madikwe Wildreservaat

De leeuwinnen blokkeren de weg, Madikwe Game Reserve, Zuid-Afrika Madikwe Wildreservaat Tuningi safari (13)

Uw huurauto wordt deze ochtend afgeleverd bij uw hotel. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant.

Het Madikwe Wildreservaat ligt aan de grens met Botswana, op ongeveer 250 km ten noordwesten van Johannesburg, grofweg 4 tot 6 uur rijden. De landelijke route loopt via het historische mijnstadje Krugersdorp met zijn witte raadhuis naar het charmante Magaliesburg waar de Blaauwbank goudmijn meer dan een eeuw geleden duizenden fortuinzoekers trok. Ingeklemd tussen de lage bergen van Witwatersrand en het Magaliesberg gebergte treft u hier een vruchtbare regio met uitgestrekte akkers en maisvelden. Zin in een bakje koffie of even de benen strekken? Dit is een goed moment. Bij Rustenburg verruilt u de provinciale weg voor de N4 snelweg richting Skilpadshek, de grenspost met Botswana. Bij Zeerust verlaat u de snelweg en het vrachtverkeer en volgt u de borden naar Madikwe Game Reserve. Heeft u nog voldoende benzine in uw tank? Net voorbij de Engen benzinepomp ligt het slaperige plaatsje Nietverdiend. Wat voor bijzonder verhaal zou daarachter schuilen? Probeer rond 14 uur ’s middags te arriveren. Dan bent u in elk geval op tijd om deel te nemen aan de middagsafari in het Madikwe Wildreservaat.

Informatie Madikwe Wildreservaat:
Een magische safari ver van hordes toeristen. Het Madikwe Game Reserve, gelegen tegen de grens van Botswana, heeft een oppervlakte van maar liefst 680 km² en hoort daarmee tot de top vijf grootste parken in Zuid-Afrika. Het voordeel van Madikwe is dat het niet zo bekend is als zijn concurrenten en dat alleen mensen met een overnachting in het park mee op safari mogen: u voelt zich hier echt in de ongerepte wildernis. U hobbelt over rode zandwegen als er ineens een olifant in uw vizier verschijnt, u betreedt de sporen van leeuwen en jachtluipaarden op een wandelsafari en kijkt uit over eindeloze vlaktes en glooiende heuvels. In Madikwe leven naast ruim driehonderd vogelsoorten talloze zoogdieren zoals giraffes, leeuwen, jachtluipaarden, hartebeesten, nijlpaarden en buffels. Bovendien leeft in Madikwe de zeldzame wilde hond, een dier dat u elders niet snel zal treffen.

Overnachting in Madikwe Wildreservaat
Inclusief huurauto, lunch, diner, gamedrive 

Dag 2 Madikwe Wildreservaat

Uw dag begint vroeg, met een ochtendsafari. Heerlijk om de frisse (soms toch wel koude) ochtendbries op te snuiven. In de jeep zijn dikke dekens die u om u heen kunt slaan of over uw benen kunt wikkelen zodat u lekker warm blijft. Zodra echter de ochtendzon haar eerste warmte afdraagt zijn de dekens niet meer nodig hoor. Na het ontbijt kunt u tot in de namiddag genieten van de faciliteiten van uw safari lodge. Luieren bij het zwembad, wat lezen, ontspanning in de spa of met een verrekijker vanaf het panoramadek naar wild speuren. Tijdens de avondgamedrive speurt u in een ander deel van het wildreservaat naar giraffen, leeuwen, kudu’s, buffels, zebra’s en overige dieren.

Overnachting in Madikwe Wildreservaat
Inclusief ontbijt, lunch, diner, 2x gamedrive

Dag 3 Madikwe Wildreservaat – Johannesburg

Nog eenmaal bij dageraad de wildernis in om naar ontwakend wild te speuren! Na het ontbijt is het tijd om het Madikwe Wildreservaat te verlaten. U neemt dezelfde weg terug zoals u gekomen bent, ook weer zo’n 250 km in het verschiet. Vooral het eerste stuk kan hier en daar eindeloos lijken maar eenmaal in de buurt van het Magaliesberg Gebergte wordt het landschap een stuk gevarieerder met vruchtbare landbouwgrond en maisvelden. Neem even een pauze en slenter op uw gemak door de straatjes van Magaliesburg of het historische Krugersdorp. U merkt dat u dichter bij het grootstedelijke Johannesburg bent, de verkeersdrukte neemt toe. Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg levert u uw huurauto bij Avis in.

Inclusief ontbijt, gamedrive, huurauto


Einde van een prachtig verblijf!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Martin
Sharon - Sabi Safari
Sharon Schravemade
Ik ben Sharon en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299 - 23 30 00
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.