terug naar overzicht

Bouwsteen Op safari in Zululand en Krugerpark

Als een ware professional naar wild speuren in vier verschillende wildparken en natuurreservaten: Hluhluwe-Imfolozi, iSimangaliso Wetland Park, Hlane Royal National Park en als klapstuk het fenomenale Krugerpark, waar u maar liefst drie dagen doorbrengt.

U geniet volop van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving en u ervaart de enorme rijkdom in flora. Kom maar op met die Big Five.

Reis van dag tot dag: Op safari in Zululand en Krugerpark

Dag 1             Durban

Dag 2             St. Lucia

Dag 3             St. Lucia

Dag 4             Hlane Royal National Park, Swaziland

 

Dag 5             Krugerpark

Dag 6             Krugerpark

Dag 7             Krugerpark

Dag 8             Hoedspruit

100% maat werk

Dag 1 Durban

U haalt uw huurauto op bij de luchthaven van Durban en rijdt aansluitend naar uw hotel.  

 

Informatie Durban:

Durbans gouden zand schittert onder de zon aan de Golden Mile: een strandgebied tussen de hotels en de Indische Oceaan waar pretparken, waterattracties, cafés, restaurants, fonteinen, glijbanen en ijssalons domineren. Hier staat ook het uShaka Sea Worldcomplex, waar u zich tussen reusachtige aquariumtanks en rondzwemmende haaien en roggen, heel even in een scheepswrak waant.

 

Overnachting in Durban.
Inclusief huurauto

Dag 2 Durban – St. Lucia

Nijlpaarden familie, Zuid-Afrika Zuid-Afrika-iSimangaliso-Wetlands1(12)

KwaZulu-Natal is een droombestemming voor elke natuurliefhebber. Ga lekker vroeg op pad, want u rijdt vandaag ongeveer 250 km en u bent zo’n 3 à 4 uur onderweg inclusief zo nu en dan een stop. De route gaat grotendeels over de N2 snelweg, die op sommige stukken meer het karakter heeft van een provinciale weg. Tot aan Richard’s Bay voert de kustweg langs de Indische Oceaan en verschijnen er tolpoorten, dus zorg dat u wat contant geld bij u heeft. U passeert populaire badplaatsen met klinkende namen als Umhlanga, Ballito en Shaka’s Rock voordat u uiteindelijk de afslag neemt naar het charmante plaatsje St. Lucia. Dit populaire vakantiedorp is de toegangspoort tot het indrukwekkende iSimangaliso Wetland Park. Als u voor het middaguur arriveert, moet u zeker een boottochtje maken. In de lagune leven talrijke vogels, zwemmen nijlpaarden en liggen krokodillen schijnbaar onverstoord te zonnebaden. Gaat u liever op zoektocht naar wilde dieren? Keer dan aan bij het Hluhluwe-Imfolozipark: over het grasland, op de savanne en door het bos lopen neushoorns, zebra’s, olifanten, buffels en leeuwen! U kunt zowel bij de Nyalazi als de Memorial toegangspoort het wildpark binnenkomen. De parkwachters controleren uw gegevens en nadat u het entreegeld heeft betaald, gaan de poorten voor u open. De geteerde wegen zijn niet in opperbeste staat, maar dat mag de safaribeleving niet drukken; u mag hier sowieso niet harder rijden dan 40km per uur. Vanaf het Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park naar St. Lucia is ongeveer een klein uurtje rijden.

 

Informatie St. Lucia:

St. Lucia is een populair vakantieplaatsje bij zowel Zuid-Afrikanen als toeristen vanwege de nabijheid van het iSimangaliso Wetland Park en het St. Lucia meer. Op de hoofdstraat Mckenzie Street treft u de meeste hotels, restaurants, cafés, winkels, een supermarkt en pinautomaten. Aan de overkant van het toeristeninformatiecentrum hebben verkopers hun souvenirs uitgestald op het trottoir. Ze zijn charmant, maar erg bijdehand en vasthoudend; petje af als u hier voorbij slentert zonder een souvenir te kopen. Vergeet u niet af te dingen? Dat hoort er nu eenmaal bij.

's Avonds kunt u overigens beter niet over straat gaan. Als u toch een ommetje wilt maken, ga dan niet zonder zaklantaarn. U bent niet de eerste die nietsvermoedend een frisse neus haalt en plotsklaps een nijlpaard voor zijn neus ziet. Vooral in de lege straten achter Mckenzie Street struinen nijlpaarden door de tuinen en over gazons, op zoek naar voedsel. Als u denkt dat een nijlpaard log en traag is, heeft u het bij het verkeerde eind. Oppassen dus.

 

Overnachting in St. Lucia

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 St. Lucia

Vlakbij St. Lucia ligt een lagune met nijlpaarden en krokodillen – een brug brengt u veilig naar de overkant. In totaal leven er in het iSimangaliso Wetland Park meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen! Tijdens een boottochtje over het St. Lucia meer kunt u deze geduchte dieren van dichtbij beleven. Zo direct oog in oog met een krokodil is een intense ervaring! Ook in het hoge luchtruim valt er veel te zien. Pelikanen, zeearenden, flamingo’s en visarenden zijn hier niet zeldzaam: in het park komen ruim vijfhonderd vogelsoorten voor. Wie weet ziet u zelfs olifanten, zebra’s, elanden of hyena’s. Twee kilometer van St. Lucia ligt het Crocodile Centre: een ecologisch museum met talloze krokodillen. Vanaf hier kunt u prachtige wandelingen in de omgeving maken.

 

Overnachting in St. Lucia

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 St. Lucia – Hlane Nationaal Park, Swaziland

Een reisdag van ongeveer 300 km (4 tot 5 uur rijden) voor de boeg, dus als het even kan, is een vroeg vertrek wel prettig. U rijdt vandaag naar het koninkrijk Swaziland. De Swazi zijn een arm, maar vriendelijk volk dat u met een brede glimlach en open armen in hun unieke landje  verwelkomt. Het begon ooit met de Nguni-stam. In de 18e eeuw trokken zij onder leiding van hun koning Ngwane III weg uit het rumoerige Maputo in Mozambique, op zoek naar een vrediger oord. Onderweg botsten zij op Zoeloes die hen niet zonder slag of stoot door hun land wilden laten – dus besloten de Nguni zich noordelijk van het Zoeloegebied te vestigen: in Swaziland. Het markante koninkrijk is vernoemd naar koning Mswati II, die het land in de negentiende eeuw heeft verenigd tot wat het nu is. U steekt de grens over bij Golela/Lavumisa. Na de nodige grensformaliteiten rijdt u door een wat droog en troosteloos landschap naar Big Bend. Hier neemt u de afslag naar Siteki en komt u in een deel van Swaziland dat nauwelijks door reizigers wordt bezocht. Dat zie je ook wel aan het wegdek; de grote gaten in het asfalt dwingen tot voorzichtig rijden. Gelukkig wordt de weg geleidelijk beter naarmate u Hlane Royal National Park nadert.

 

Informatie Hlane Royal Nationaal Park:

In het Hlane Royal National Park leeft het meeste wild van Swaziland. Het gebied ligt op een paar uur rijden vanaf het Zuid-Afrikaanse Kruger Park en herbergt een groot aantal van Krugers inwoners. In Hlane wonen olifanten, neushoorns, giraffes, zebra’s, nijlpaarden, ruim driehonderd verschillende vogels en antilopen zoals impala’s, kudu’s en wildebeesten.

 

Overnachting in het Hlane Royal Nationaal Park

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Hlane Royal Nationaal Park, Swaziland - Krugerpark

Krugerpark safari (12)

U heeft deze ochtend alle tijd om op uw gemak door het Hlane Royal Nationaal Park te rijden en te speuren naar ontwakend wild. De afstand naar het Krugerpark is ongeveer 125 km, een ritje van zo’n 2 tot 4 uur, afhankelijk waar u in het Krugerpark overnacht. Terwijl op de achtergrond de Lebombo bergen u gadeslaan, reist u via Simunye naar de Mananga grenspost en zwaaien uitgestrekte suikerrietvelden van de Royal Swaziland Sugar Corporation (RSSC) u ten afscheid. Kijk, daar verschijnen al de borden naar Malelane en de Malelane toegangspoort tot het vermaarde Krugerpark. Zorg dat u ruim voor sluitingstijd bij de poort bent, zodat u nog voldoende tijd heeft om uw restcamp of safari lodge te bereiken. In het Krugerpark sukkelt u namelijk in een slakkengangetje over de geteerde wegen, doordat uw pad vast en zeker wordt gekruist door groot en klein wild. Een pijl met het aantal kilometer naar uw restcamp of safari lodge is duidelijk aangegeven bij kruispunten in het park, dus verdwalen is er niet bij hoor.

 

Informatie Krugerpark:

Het Kruger National Park is wereldberoemd. Dit gerenommeerde wildreservaat is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en in oppervlakte maar liefst de helft van Nederland! Maak hier geen snel bezoekje van – het Krugerpark verdient minstens twee of meer dagen in uw reis. Het Krugerpark is een overweldigend paradijs, waar verschillende ecosystemen op natuurlijke wijze in evenwicht blijven.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Krugerpark

Het Kruger National Park is zo groot, dat u wel een flinke geluksvogel moet zijn om in één dag alle dieren op uw verlanglijstje te zien. In vier dagen kan u op uw gemak het hele park door, van zuid naar noord, en profiteert u van schone, comfortabele kampeerplekken (restcamps) om te overnachten. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. Dit gebied is het meest vruchtbaar, er loopt veel wild rond de Lower Sabie Road.  Skukuza is een van de grootste restcamps, compleet met supermarkt, winkels en een toeristeninformatiecentrum. De Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen is ideaal voor een pauze. In het centrale parkgedeelte houden leeuwen zich het liefst schuil vanwege alle antilopen die daar leven. Bovendien vindt u hier prachtige restcamps zoals Letaba met comfortabele chalets en eenvoudige rondavels en een legendarische zonsondergang vanaf het terras. Ook Olifants is populair – dit restcamp ligt op een heuvel en kijkt uit over de Olifantsrivier. Meer naar het noorden liggen Shingwedzi en Mopani, prettige restcamps met zwembaden en talloze vogels. Het verlaten noordelijke deel is droger en heter dan de rest van het park, en is daarom erg geschikt voor de échte natuurliefhebbers en fervente vogelspotters. Die laatste groep moet zeker het Kruger National Park doorkruisen om op de Pafuri-picknickplek met verrekijker in de aanslag de bontgekleurde hemel af te speuren.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Krugerpark

Bijzoner mooie dieren in Zuid-Afrika Buffels in de prachtige natuur van Zuid-Afrika shutterstock_177256658(10)

Het Kruger National Park verbindt alle restcamps, drinkplaatsen en uitkijkplekken door een uitstekend wegennet, maar het blijft een ongerept natuurpark. Naast dieren zijn er ook talrijke inheemse boomsoorten, zoals de baobab, marula en mopane. Die prachtige vegetatie in de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat moeilijker. Beste tijd om wilde dieren te spotten is in de kale, droge winter (juli tot september). Dan verzamelen de beesten zich vaak rond een drinkplaats en is de vegetatie schaarser. Parkwachten (rangers) kunnen u natuurlijk makkelijker op de flora en fauna wijzen: safariritten en wandeltochten worden dan ook dagelijks georganiseerd in de grote restcamps.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Krugerpark - Hoedspruit

Helaas komt vandaag een einde aan uw wildavontuur in het Krugerpark. U kunt het beste het park verlaten bij de Orpenpoort. Hiervandaan brengen de R531 en N40 u in ruim een uur naar Eastgate, het vliegveld van Hoedspruit. Afhankelijk van waar u in het Krugerpark heeft overnacht rijdt u deze dag 100 tot 120 km.

 

U rijdt naar de luchthaven van Hoedspruit waar u uw huurauto bij Avis inlevert.  

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Einde van een prachtige reis!

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Contact met Martin
Sharon - Sabi Safari
Sharon Schravemade
Ik ben Sharon en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299 - 23 30 00