terug naar het overzicht

Combinatiereis Verrassend Vietnam & Cambodja

Laat u verrassen door al het moois van Vietnam en Cambodja! In deze complete reis laten u de meest interessante plekjes van beide landen zien. Het is een rondreis vol afwisseling: van boeiende steden tot stille plekjes op het platteland. U bezoekt de prachtige Halong Bay met zijn wonderlijke rotsformaties en de steden met ieder hun eigen geschiedenis. Geniet van de keizerlijke stad Hue en het lieflijke Hoi An stranden.

Reis via de prachtige, waterrijke Mekongdelta tot aan Cambodja: een fantastische manier om Vietnam en Cambodja te combineren. Tijdens uw bezoek aan Cambodja ziet u de hoofdstad Phnom Penh en Angkor Wat, het indrukwekkende tempelcomplex bij Siem Reap.

Wat maakt deze reis bijzonder
Incl. 3 binnenlandse vluchten
Via de Mekong naar Cambodja
Een wereldwonder: Angkor Wat
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 2300,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis dag tot dag: Verrassend Vietnam & Cambodja

Vietnam

Dag 1   Hanoi

Dag 2   Hanoi

Dag 3   Ninh Binh

Dag 4   Halong Bay

Dag 5   Hue

Dag 6   Hue

 

Dag 7   Hoi An

Dag 8   Hoi An

Dag 9   Hoi An

Dag 10 Ho Chi Minh City

Dag 11  Ho Chi Minh City

Dag 12  Can Tho

Dag 13  Chau Doc

Cambodja

Dag 14  Phnom Penh

Dag 15  Phnom Penh

Dag 16  Siem Reap

Dag 17  Siem Reap

Dag 18  Siem Reap

Dag 19  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

U begint uw rondreis door Vietnam gelijk goed. Maak kennis met Hanoi en de Vietnamese keuken. 

 

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is uw blik gericht op eten. Onderweg wijst uw gids u op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. Hij laat u ruiken, voelen en proeven. Bespreek uw voorkeuren qua eten met hem, en dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. U kunt het zo gek maken als u wil; Vietnamezen verspillen namelijk niets en eten bijna alles. Uw gids vertelt u alles over de Vietnamese eetcultuur en de diverse ingrediënten die in de gerechten gebruikt worden. U neemt plaats op hele lage krukjes, net als de Vietnamezen, en proeft de complex gekruide heerlijkheden van Vietnam. U probeert verschillende restaurantjes uit tijdens deze wandeltocht. Met een gevulde buik wordt u weer terug naar uw hotel gebracht. Naar verwachting bent u rond 21.00 weer 'thuis'. 

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief transfer en foodtour inclusief gerechtjes en non-alcoholische drankjes met Engelssprekende gids

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Dag 2 Hanoi

Vietnam-VanVerre16a(8) Vietnam - Hanoi - 078(8) Vietnam - Hanoi - 094(8)

Vrije dag om deze leuke stad te verkennen. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Maar als het erg warm is in Hanoi kunt u ook voor eandere vervoersmiddelen kiezen. Neem een cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. Voor echte durfals zijn er ook brommertaxi's waarmee u door het verkeer zigzagt. Er is veel te zien in Hanoi. U kunt het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet toegangkelijk). Achter het mausoleum is een prachtig park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. In deze omgeving vindt u ook de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. De Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Het grote tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. Ook erg mooi is de Tran Quoc-tempel, één van de oudste pagodes van Vietnam, gelegen aan het West Lake. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

De hoogtepunten van Hanoi
Hanoi

De hoogtepunten van Hanoi

De hele dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. Vanuit uw hotel rijdt u naar het mausoleum van...

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

Dag 3 Hanoi- Ninh Binh

U wordt deze ochtend bij uw hotel in Hanoi opgehaald en in circa 3 uur rijden naar uw hotel in Ninh Binh gebracht. 

 

Deze middag maakt u een prachtige boottocht door een van de mooiste delen van Ninh Binh: Tam Coc (drie grotten). Hier ziet u met eigen ogen waarom Ninh Binh ook wel 'Halong Bay op het land' wordt genoemd. U wordt geroeid. De meeste mensen doen dat hier nog op de traditionele manier: met hun voeten! Wat deze tocht nog meer zo bijzonder aantrekkelijk maakt is het prachtige landschap van rijstvelden in combinatie met de weelderig begroeide kalkstenen rotsen en de drie grotten waar u doorheen vaart. Er zijn heel veel mensen die willen genieten van dit mooie gebied dus laat u niet afschrikken door de drukte; als u eenmaal in uw bootje zit is er ruimte zat. De lokale bevolking probeert een centje bij te verdienen door op de route van de boottocht wat drinken en andere versnaperingen te verkopen (soms wat té actief). Afhankelijk van het seizoen hebben de rijstvelden prachtige kleuren. Groen na planting (februari/maart) en langzamerhand verandert dit in geel. Tegen juni/juli is het oogsttijd Als het weer meezit kan er nog een keer geplant worden in juni/juli, dan is er in september nog een oogst. In de winter, vanaf oktober t/m januari zijn de rijstvelden niet beplant, toch is de omgeving dan de moeite waard. Aan het eind van de boottocht staan de fietsen klaar. U maakt een ontspannen fietstocht via een rustig weggetje door landelijke omgeving naar Bich Dong (de groene grot). Als u wilt kunt u de steile trappen beklimmen grot. U komt fietsend gemakkelijk in contact met de vriendelijke mensen. U ziet waterbuffels die gewoon over straat lopen. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en het fietsen een uurtje of langer als u wilt. 

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief transfer, boottocht, fietshuur, Engelssprekende gids en entreegelden

Varen en fietsen bij Tam Coc
Ninh Binh

Varen en fietsen bij Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een boottocht van circa 1,5 uur door een van de...

Dag 4 Ninh Binh - Halong Bay

IMG_5039_scawwr(13)

Varen in de wereldberoemde Halong Bay. U wordt door uw chauffeur opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur, een afstand van 160 km, naar Halong Bay gebracht. Rond het middaguur gaat u aan boord. Na een welkomstdrankje, gevolgd door de briefing van de bemanning, is het lunchtijd. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunchbuffet terwijl u vaart richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechthaan). Het is een prachtige baai. U passeert diverse kleine eilandjes en het fantastische karstgebergte, wat zomaar oprijst uit zee, overal om u heen. Wanneer de vleermuizengrot in de buurt komt kunt u met een kleinere boot er naar toe. Mocht u liever gaan kajakken, dit is ook een optie. Rond 17.15 uur keert u terug naar het schip om heerlijk te relaxen aan boord. Er wordt een kookdemonstratie gehouden op het zonnedek om u de kneepjes van het Vietnamese koken te leren. Tegelijkertijd is het happy hour (bij een drankje is de tweede gratis). Het diner bestaat uit een goed verzorgde barbecue. Er worden voornamelijk visgerechten bereid aan boord. Om 21:30 wordt er voor de liefhebbers een film vertoond, maar u kunt ook lekker gaan uitrusten in uw comfortabele hut. Mocht u behoefte hebben aan een traditionele massage, informeer er naar bij een van de medewerkers (tegen betaling en bij aankomst reserveren). U overnacht ergens in de baai, de boot ligt dan stil.


Overnachting aan boord van de Jonk.

Inclusief transfer, alle maaltijden en Engelssprekende gids (aan boord)

 

Dag 5 Halong Bay- Hue

Als u wilt: tai chi-les aan dek (bij goed weer), nog voor het ontbijt, u begint de dag fit. Rond 07.00 uur ontbijt. U vaart langs de eilanden, Trong, Trinh Nu, Coc Ngoi en de Me Cung grot. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige Suprise-grot. Hierna vaart de jonk rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Rond 11:30 komt u aan bij de haven. Daar vandaan rijdt u weer terug naar Hanoi, aankomst einde van de middag. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht. U vliegt met Vietnam Airlines naar Hue. Aankomst op de luchthaven van Hue. U wordt door een chauffeur opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel gebracht.


Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt, bruch, Engelssprekende gids (aan boord), transfers en vlucht

 

Dag 6 Hue

DSC_3966(8) Vietnam-Hue-Thienmupagode1(8) Vietnam-Hue-tempel9(8)

Deze dag is ter vrije besteding. In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus u moet kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. U kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen langs vijvers, door tuinen, tempels, paleizen en de Verboden Purperen Stad. De kleurrijke Dong Ba-markt bevindt zich ook aan de noordzijde van de Parfumrivier. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. Er wordt van alles verkocht. Leuk om even rond te struinen. Stap op een drakenboot en vaar een stuk over de Parfumrivier. U kunt u bij de Thien Mupagode af laten zetten. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Iets ten zuiden van de stad bevinden zich zeven keizerlijke graftombes. De tombe van Ming Mang is een aanrader. Dit is één de mooiste graftombes in Hue. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles in bloei staat. De stad Hue kunt u prima per fiets bekennen. De graftombes zijn wellicht iets te ver weg; hiervoor kunt u beter een taxi nemen.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 7 Hue- Hoi An

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur voor uw tocht van ongeveer 4 uur naar Hoi An. U rijdt zuidwaarts over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. In Danang bezoekt u het Cham-museum, waar de Cham-beeldhouwkunst de geschiedenis vertelt van het koninkrijk Champa. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u naar de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die opreizen uit het vlakke land. U bewandelt één van de bergrotsen, waar vele u als pelgrimstocht voorgingen. Rond deze rotsen is een heel dorp ontstaan wat leeft van het uithakken van het bijzondere roze marmer. Vervolgens komt u in een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, soms komt er door gat in de grot een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. Hierna rijdt u door naar het oude Hoi An en wordt u naar uw hotel gebracht.


Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Hoi An

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt natuurlijk een dagje lekker ontspannen aan het strand of het zwembad, maar u kunt vandaag ook een uitstapje maken. U kunt bijvoorbeeld een leuke fietstocht langs de rivier en door de rijstvelden en dorpjes rond Hoi An maken. Of u bezoekt de nabijgelegen ruïnes van de Cham-stad My Son. De ruïnes zijn gelegen in een prachtig groene omgeving. Een aanrader! Verder van Hoi An (op ongeveer een uur rijden) kunt u wandelen over een gouden brug op 1400 meter boven zeeniveau. De Golden Bridge is gelegen in de groene heuvels van Ba Na. De brug wordt gedragen door twee gigantische stenen handen. Een modern kunstwerk dat veel toeristen trekt, en waar een erg hoge entree voor wordt gevraagd.

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Hoi An

P1110914(17) Vietnam - Hoi An - 92(17)

U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw fietsen staan al klaar. Samen fietst u naar de steiger waar u met fiets en al op de boot stapt. De boot vaart over de mooie rivier naar het nabijgelegen dorpje Kim Bong. U fietst door het dorp en stopt bij lokale mensen om het landelijke leven van de Vietnamezen in deze regio te ervaren. U heeft de tijd en kunt overleggen met de gids hoeveel u wilt fietsen. Op de terugweg, weer per boot, bezoekt u dorpjes waar de mensen gespecialiseerd zijn in keramiek en botenbouw. De manier van werken is allemaal nog met de hand, heel interessant om te zien hoe dat in z’n werk gaat. U gaat voor de lunch terug naar het hotel. De middag is vrij te besteden. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, fietshuur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

Per fiets verkent u deze ochtend het platteland rond Hoi An. U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw...

Dag 10 Hoi An- Ho Chi Minh City

U wordt opgehaald bij uw hotel en in ongeveer een half uur naar de luchthaven van Danang gebracht (transfer). U vertrekt met een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is  ter vrije besteding.


Overnachting in Ho Chi Minh City

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 11 Ho Chi Minh City

Vietnam-Cu Chi-tunnelin(17) VietnamCuChi-manuittunnel(17)

Vandaag gaat u op pad met uw gids. Heel vroeg op, naar de Cu Chi-tunnels, dan is het nog rustig. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Na afloop van de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

 

De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden

Cu Chi-tunnels
Ho Chi Minh City

Cu Chi-tunnels

’s Ochtends vroeg rijdt u naar de bekende Cu-Chi tunnels. Aangekomen bij de tunnels gaat u samen met uw gids...

Dag 12 Ho Chi Minh City- Mekongdelta, Can Tho

U wordt opgehaald bij uw hotel en gedurende 3 uur rijdt zuidwaarts, naar het vruchtbaarste deel van Vietnam, de Mekongdelta, een labyrinth van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Het is een schitterend gebied. Bootjes krioelen op het water, er wordt handel gedreven, het is kleurrijk, bruisend en boeiend. Bij aankomst in Cai Be passeert u een mooi Cao Dai kerk, leuk om even binnen te kijken. Aan de kade stapt u op een gemotoriseerde boot met stoeltjes en vaart de zijrivier van de Mekong op. Uw locale gids vertelt u interessante dingen over het leven in de delta. U brengt een bezoek aan een bedrijfje waar verschillende ambachten worden gepresenteerd. Hier worden typisch Aziatische snoepjes gemaakt en rijstwijn gemaakt. Natuurlijk mag u het ook proeven, heeft u al eens een slokje slangenwijn geprobeerd? Verderop vaart u tussen de handeldrijvende boten door dit is de drijvende markt van Cai Be. Omdat het al later op de dag is is het niet zo bedrijvig meer helaas. De kleinere kanaaltjes tussen de eilandjes in de rivier zijn ook heel erg leuk, het is ongelofelijk dat hier mensen wonen. Langs de oever ziet u mensen fietsen over de smalle weggetjes, hier kunnen geen auto’s komen dus het is er heerlijk rustig. U gaat ook een bezoek brengen aan een paar familiehuizen en bij een van de huizen is tevens de lunch. Deze is inclusief het programma en wordt voor u bereid (vis), er is geen keuze menu. Om het bezoek compleet te maken wordt u een stukje voort geroeid in een originele boot. Dan verlaat u de eilanden en vaart u naar de haven in Vinh Long. Van daaruit is nog een klein uurtje naar uw hotel in Can Tho, de grootste stad in de Mekongdelta.

 

Overnachting in Can Tho

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, evt. entreegelden

Dag 13 Mekongdelta, Can Tho- Chau Doc

DSC_5499(13)

Heel vroeg op, om 06.30 uur al, om naar de bruisende Cai Rang-drijvende markt te varen. Deze markt is anders dan die van gisteren. Hier zijn kleinere boten, u ziet dus beter wat men aanbiedt. Een bijzonder kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. En dan: weg van het grote water en met een roeiboot varen op de smalle watertjes tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal, bij een lokale familie. Hier krijgt u thee of rijstwijn aangeboden. Ook is er  tijd om even te wandelen op het eilandje, u komt makkelijk in contact met de deltabewoners. Vervolgens vaart u terug naar uw auto/busje. Door naar  uw hotel in Chau Doc, een tocht van 3 à 4 uur.

 

Overnachting in Chau Doc.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, evt. entreegelden

Dag 14 Vietnam, Chau Doc- Cambodja, Phnom Penh

U gaat aan boord van de snelboot, die u in ongeveer 5 uur naar Phnom Penh brengt. Geniet van de prachtige uitzichten vanaf uw boot (geen stops onderweg). Neemt u zelf iets te drinken en te eten mee, op de boot is niet altijd een groot assortiment te verkrijgen op dit gebied. Bij aankomst in Phnom Penh wordt u opgehaald en naar uw hotel in Phnom Penh gebracht.


Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt, boottocht naar Phnom Penh, transfer

Dag 15 Phnom Penh

IMG_3022(8) IMG_3940(8) 2013-06-23 08.42.07(8)

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief vervoer per tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Phnom Penh, Dagtocht per tuktuk
Phnom Penh

Phnom Penh, Dagtocht per tuktuk

Een leuke dagtocht tijdens uw reis door Cambodja: per tuktuk door de hoofdstad Phnom Penh om een bezoek te...

Dag 16 Phnom Penh- Siem Reap

U wordt door uw chauffeur naar Siem Reap gebracht via een mooie, landelijke route ten noorden van het grote Tonle Sap-meer. De tocht duurt ongeveer 7 uur. 

 

Informatie Siem Reap:
Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier. In de stadskern staan nog vrij veel gebouwen uit de Frans koloniale tijd. Bezoek de bedrijvige Psar Chaa; op deze overdekte markt doen de locals hun inkopen. In het gebied rond 'pubstreet' zijn veel internationale restaurants en bars te vinden. Siem Reap is een goede uitvalsbasis voor tochten door de landelijke omgeving per tuk tuk, fiets, ossenkar en/of boot. Maar de hoofdreden voor een verblijf in Siem Reap zijn natuurlijk de ruïnes van de Khmer-steden Angkor en Angkor Thom. Het is ongelooflijk wat hier aan oudheden te bewonderen is; er zijn meer dan 100 monumenten te vinden zijn. De bekendste tempel is Angkor Wat, vooral tijdens zonsopgang en – ondergang wordt deze tempel veel gefotografeerd. Dat kunt u niet missen (al zal u niet de enige toerist zijn). Zeer tot de verbeelding sprekend zijn ook de Bayon tempel en stadspoorten van Angkor Thom vanwege de gigantische stenen gezichten die deze bouwwerken sieren. De tempel Ta Prohm wordt langzaam ingenomen door de natuur. Dikke boomwortels en lianen overwoekeren deze tempel wat een mysterieuze sfeer oplevert. Veel tempels liggen nog verscholen in de jungle. Bezoekt u ook enkele van de minder bekende tempels, daar is het veel rustiger.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 17 Siem Reap

Cambodja-SiemReap-AngkorWat-tempel16(17) Cambodja-SiemReap-AngkorWat-tempel18.(17)

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Siem Reap, Dagtocht Angkor per tuktuk
Siem Reap

Siem Reap, Dagtocht Angkor per tuktuk

Deze dag zal zeker het hoogtepunt van uw reis zijn! Per tuktuk en onder begeleiding van een Engelssprekende...

Dag 18 Siem Reap

Eén dag is absoluut niet voldoende om de prachtige tempelcomplexen van Angkor te bekijken. Zet deze dag uw ontdekkingstocht voort. Onze aanraders: Srah Srang (ook wel het koninklijke bad genoemd) en Preah Khan (deels overwoekerd door reusachtige boomwortels). Andere mooie ruïnes zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. Nog verder dit gebied in, is de Roulos Group zeker een bezoek waard. Maar niet alleen de tempels maken een bezoek aan Siem Reap interessant. Ga ook eens fietsen over het platteland buiten de stad of maak een boottocht naar de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer. Leuk om ’s avonds te doen: een Apsara dansvoorstelling bijwonen. Er zijn veel restaurants waar u tijdens uw diner deze traditionele dans kunt zien.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt

Dag 19 Siem Reap, vertrek

U wordt opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Siem Reap gebracht (transfer). 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën