terug naar het overzicht

Combinatiereis Verrassend Vietnam & Cambodja

Een rondreis langs veel hoogtepunten van Vietnam én van Cambodja. Deze reis start in Vietnam, in de metropool Ho Chi Minh City. Via de Mekongdelta reist u per boot naar de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. Natuurlijk ziet u het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat voordat u terugvliegt naar Vietnam. In Vietnam bewondert u nog toeristische hoogtepunten als authentiek Hoi An, keizerlijk Hue en hoofdstad Hanoi voordat de reis eindigt met een cruise door Halong Bay.

Wat maakt deze reis bijzonder
Via Mekongdelta naar Cambodja
Wereldwonder Angkor Wat
Incl. 2 binnenlandse vluchten
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 2400,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis dag tot dag: Verrassend Vietnam & Cambodja

Vietnam

Dag 1 Aankomst Ho Chi Minh City
Dag 2 Ho Chi Minh City
Dag 3 Ho Chi Minh City - Mekongdelta
Dag 4 Mekongdelta

Cambodja
Dag 5 Mekongdelta - Phnom Penh

Dag 6 Phnom Penh

Dag 7 Phnom Penh - Battambang

Dag 8 Battambang
Dag 9 Battambang - Siem Reap
Dag 10 Siem Reap

Vietnam
Dag 11 Siem Reap - Hoi An
Dag 12 Hoi An

Dag 13 Hoi An

Dag 14 Hoi An - Hue

Dag 15 Hue
Dag 16 Hue - Hanoi
Dag 17 Hanoi
Dag 18 Hanoi - Halong Bay
Dag 19 Halong Bay - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ho Chi Minh City

Vietnam- HoChiMinhCity-brommertjes

De eerste kennismaking met Vietnam is gedenkwaardig; vanaf de luchthaven rijdt u de metropool Ho Chi Minh City binnen. De straten van het voormalige Saigon krioelen van verkeer en mensen. De stad is zowel modern als traditioneel. De Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Diverse historische gebouwen zijn hier nu omgebouwd tot hotels. Tot toeristische bezienswaardigheden behoren monumentale gebouwen zoals het postkantoor en de Notre Dame-kathedraal. In de wijk Cholon, oftewel Chinatown, bewondert u Chinese tempels en huizen. In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Een goede plek om bijzondere souvenirs te kopen.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief transfer

Proef Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Proef Ho Chi Minh City

Een bijzondere avondmaaltijd in Ho Chi Minh City. Samen met een lokale inwoner van de stad gaat u op pad om...

Dag 2 Ho Chi Minh City

Vroeg op pad om de drukte voor te zijn bij de bekende Cu Chi-tunnels. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. Uw gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Een bezoek aan dit verdedigingsbolwerk is buitengewoon boeiend. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen.

Voor de lunch bent u terug in Ho Chi Minh City. De middag kunt u zelf indelen. Onze tip: Duik in de roerige geschiedenis van Vietnam en bezoek het indrukwekkende oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Ho Chi Minh City – Mekongdelta

Vietnam-Mekondelta-vrouwmetboot_1 Vietnam-Mekongdelta-locale-vrouw_1_479824 Kleine ferry in de Mekongdelta

Vanuit de drukke stad reist u naar de natuur van de Mekongdelta. Wanneer u de stad uit rijdt verandert de bebouwing in groene akkers en waterwegen. Het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta, is een labyrint van vele rivieren, kanalen en kleine eilandjes. Deze middag verkent u de Mekongdelta per fiets. U trapt over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar Gian Gua. Hier staat een 150 jaar oude boom met een altaartje tussen de wortels. Weer op de fiets rijdt u naar de fruitboomgaard van Uncle Hai. Hier kunt u de vele fruitsoorten die in de delta groeien proeven. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fietst u terug naar de lodge waar u verblijft.

 

Overnachting in Can Tho
Inclusief ontbijt, diner, transfer en fietstocht met Engelssprekende gids

Dag 4 Mekongdelta

Een drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. Vroeg in de ochtend vaart u per traditionele sampan vanaf de lodge over de Ba Lang rivier naar de Can Tho rivier. Al snel ziet u de handelsboten voor anker ziet liggen midden op de rivier. U vaart tussen de grotere boten door, en ziet hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. U blijft foto's maken. U gaat aan land en wandelt naar de lokale markt in An Binh. U bezoekt een fabriekje waar rijst noedels gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken. Terug in de lodge in Can Tho geniet u van een lunch voordat u naar Chau Doc wordt gebracht, een rit van ruim 3 uur.


Aan de Mekongrivier, op de grens met Cambodja, ligt het levendige stadje Chau Doc. De inwoners van de grensplaats Chau Doc zijn een kleurrijke mix van de etnische Cham, Khmer, Vietnamezen en Chinezen. Onze tip: ga met een taxi naar de top van de Sam-berg. Hier vandaan heeft u een panoramisch uitzicht over het groene grensgebied. Vlak buiten de stad ziet u hele drijvende dorpen op de rivier. Maak een boottocht naar zo’n dorp om te zien hoe de locals leven op en van het water. Bezoek dan ook een viskwekerij; onder de huizen hangen enorme kooien. De vissen krioelen door elkaar, bijzonder om te zien.


Overnachting in Chau Doc
Inclusief ontbijt, lunch, boottocht en wandeling met Engelssprekende gids en transfer

Dag 5 Mekongdelta – Phnom Penh

Cambodja-Phnom-Penh-Koninklijk-paleis3_1_479881 Cambodja-Phnom-Penh-locals-brommer_1_479899

Met de snelboot vaart u van Chau Doc, over de Mekong-rivier, stroomopwaarts naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het eerste uur is de Mekong vrij smal en ziet u de bedrijvigheid aan weerszijden van de rivier. Na de nodige formaliteiten bij de Vietnamese grenspost vaart u door naar de Cambodjaanse grenspost. Van daar maakt de rivier een grote bocht en wordt de Mekong een stuk breder en ziet u bijna alleen maar water om u heen. Nog ongeveer 3,5 uur varen en dan bent u in Phnom Penh. U wordt bij de pier opgehaald en naar uw hotel in Phnom Penh gebracht.


Hippe koffietentjes, bakkerijen met Franse broden, moderne boetieks en restaurants, wijnhuizen en micro-brouwerijen. Hoofdstad Phnom Penh is de grootste en meest moderne plaats van Cambodja. Maar dan wel overgoten met een Aziatisch sausje; honderden brommertjes en tuktuks krioelen door de straten, overal waar u kijkt kraampjes met streetfood, en verspreid door de stad markten waar de locals hun inkopen doen. Het hart van de stad wordt gevormd door de rivierkade. Langs de oever van de Tonlé Sap rivier ligt een brede boulevard, met allerlei restaurants en bars (zowel westers als Aziatisch). Het koloniale verleden is goed terug te zien in de Franse gebouwen die de straten sieren. Tussen de Franse gevels is ook weer ruimte voor traditionele architectuur. De paleizen en tempels in Phnom Penh zijn het toonbeeld van pracht en praal; alleen het beste voor de hoofdstad.


Overnachting in Phnom Penh
Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Foodtour
Phnom Penh

Foodtour

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 6 Phnom Penh

Dat is pas echt Cambodja: vandaag gaat u met een tuktuk naar een aantal bezienswaardigheden in Phnom Penh. Met de wind in de haren, en de geluiden en geuren van de stad om u heen, tuft u naar het Koninklijke Paleis. Dit enorme complex bestaat uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh
Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 7 Phnom Penh – Battambang

Cambodja-Siem-Reap-Tonle-Sap-meer_1_479919 Bamboetrein in Battambang

De lange rit van Phnom Penh naar Battambang wordt onderbroken door diverse interessante stops. De eerste stop is bij Phnom Oudong, de hoofdstad van Cambodja van 1618 tot 1866. Tijdens de Vietnamoorlog werd deze stad zwaar gebombardeerd door de Amerikanen en vervolgens ernstig beschadigd door het leger van de Rode Khmer. Beklim de ruim 500 treden naar de top van de heuvel voor een weids uitzicht over de omgeving. Bovenop bewondert u stupa's van oude koningen. Door naar de provincie Kampong Chhnang. De naam van de provincie zegt het al in Khmer. Kampong Chhnang betekent: de haven van aardewerk. De mensen hier vermaken zich buiten het oogstseizoen met het maken van potten, vazen en diverse andere soorten keramiek. Het is een ingewikkeld proces en fascinerend om te zien. de laatste stop op route is bij Kampong Loeung. Dit grote drijvende dorp op het Tonlé Sap meer is gelegen tussen rijstvelden en moerassen. Opvallend genoeg zijn de meeste bewoners hier van Vietnamese afkomst. Leuk om te doen: maak een boottocht door het netwerk van drijvende huizen, winkeltjes, benzinestations en scholen (u betaalt te plaatse voor de boot). En dan door naar Battambang, de op één na grootste stad van Cambodja. De stad heeft een provinciaal karakter en is 'lieflijk' gebleven. Voor liefhebbers van de Frans-koloniale bouw is er in het centrum genoeg te zien. Aan de waterkant is een gezellige markt.

 

Overnachting in Battambang
Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Battambang

Vandaag gaat u op verkenning in de landelijke omgeving buiten de stad Battambang. In het dorp Wat Kor wonen de locals nog in traditionele Khmer-huizen, waarvan sommige wel 100 jaar oud zijn. Samen met uw gids wandelt u door het dorp, en neemt u ook een kijkje in zo'n huis. Vanaf de hangbrug aan de rand van het dorp heeft u mooi uitzicht over de rivier. U bezoekt kleine huisindustrieën, waar u de mensen aan het werk ziet. Er worden dingen gemaakt als sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Juist dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk; u ziet hoe de bevolking leeft. Op de vismarkt wordt, behalve verse vis, Prohoc verkocht, een typische Khmer-specialiteit. Bestelt u dit eens in een restaurant. Door naar de pre-Angkoriaanse Aek Phnom tempel. De complexe reliëfs die deze tempelruïne versieren, zijn nog goed zichtbaar. In de middag stapt u op het bamboetreintje; feitelijk niet meer dan een bamboe platform op wielen. Het motortje gaat aan, en u pruttelt door de landelijke omgeving. Aan het einde van de rit wacht uw chauffeur op u om u naar de volgende bezienswaardigheid te brengen: Phnom Sampov. Tot in de jaren 90 streden de Khmer Rouge en de regering van Cambodja in dit gebied. U bezoekt de Killing cave, waar honderden mensen de dood hebben gevonden. Deze grot ligt halverwege een berg, waarop u beelden en restanten van tempels ziet. Het is bijna ondenkbaar dat op zo'n mooie plek zulke gruwelijkheden hebben plaatsgevonden. Geniet van het weidse uitzicht, terwijl u wacht op de zonsondergang. in de schemering ziet u duizenden vleermuizen de grot uitvliegen.

 

Overnachting in Battambang
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, rit per bamboetreintje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Battambang – Siem Reap

Cambodja-Siem-Reap-ruines-Ankor-Thom Cambodja-Siem-Reap-monnik Cambodja-Siem-Reap-Angkor-Wat-zonsondergang_1_480035

Deze ochtend wordt u van Battambang naar Siem Reap gebracht. De middag heeft u de tijd om Siem Reap op eigen gelegenheid te verkennen. Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad, gelegen aan de gelijknamige rivier. In de stadskern staan nog vrij veel gebouwen uit de Frans koloniale tijd. Bezoek de bedrijvige Psar Chaa; op deze overdekte markt doen de locals hun inkopen. In het gebied rond 'pubstreet' zijn veel internationale restaurants en bars te vinden.

 

Overnachting in Siem Reap
Inclusief ontbijt en transfer

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 10 Siem Reap

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Vandaag bewondert u de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Zeer tot de verbeelding sprekend zijn de Bayon tempel en stadspoorten van Angkor Thom vanwege de gigantische stenen gezichten die deze bouwwerken sieren. De tempel Ta Prohm wordt langzaam ingenomen door de natuur. Dikke boomwortels en lianen overwoekeren deze tempel wat een mysterieuze sfeer oplevert. Veel tempels liggen nog verscholen in de jungle. U tuft met uw tuktuk door het groene gebied van de ene ruïne naar de andere ruïne, en bezoekt ook enkele van de minder bekende tempels waar niet zoveel toeristen komen. Deze dag vol hoogtepunten eindige met een zonsondergang bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap
Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 11 Siem Reap – Hoi An

Vietnam-Hoi-An-straat-aan-water Vietnam-Hoi-An-zandstrand

U wordt naar de luchthaven gebracht. Daar vandaan vliegt u weer naar Vietnam, naar de luchthaven van Danang. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. De luchthaven van Danang ligt vlakbij Hoi An.

 

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Een aantal van deze huizen en tempels mag u van binnen bewonderen. Hoi An is gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Doordat het stadje Hoi An vrijwel ongeschonden uit de Vietnamoorlog is gekomen, geeft het een heel goed beeld van het authentieke Vietnam voor de oorlog. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Niet voor niets is Hoi An door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt, transfers en interazië vlucht

Dag 12 en 13 Hoi An

Kiest u deze twee volle dagen in Hoi An voor ontspanning of actie, of beide? Stap op de fiets en rij langs de rivier, door rijstvelden en langs dorpjes naar het strand. Het is makkelijk fietsen over de vlakke paden, en de afstand van zo’n 5 kilometer heeft u zo afgelegd. Of fiets naar het stadje Hoi An, en dwaal dan verder te voet door de wirwar van straatjes. Koop bij het toeristenbureau een strippenkaart waarmee u in vijf huizen/tempels een kijkje kunt nemen. Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken bij één van de vele kleer-/schoenmakers in Hoi An. ’s Avonds is het autovrije centrum sfeervol verlicht met honderden gekleurde lampions. Geniet op een terrasje van het uitzicht over de rivier waarop talloze kaarsjes drijven.

 

Overnachtingen in Hoi An
Inclusief ontbijten

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

Per fiets verkent u deze ochtend het platteland rond Hoi An. U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw...

Dag 14 Hoi An – Hue

Vietnam-Hue-tempel3_1 Vietnam-Hue-pagode1 Vietnam-Hue-drakenboot-parfumrivier_1_480094

Vanaf Hoi An wordt u naar Hue gebracht, maar niet rechtstreeks. Op route maakt u interessante stops. Al voordat u de grote stad Danang bereikt, stopt u bij de Marble Mountains. Op de top van de Waterberg ziet u kleurrijke pagodes, tempels en altaren in grotten. Gelukkig hoeft u niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die u naar de top van de berg brengt. Dwaal hier rond over de smalle paadjes in de schaduw van de bomen. Aan de voet van de berg is een dorp ontstaan. Hier leeft men van het uithakken van kunstige beeldhouwwerken van marmer. Interesse in geschiedenis? Bezoek dan op route het Cham museum in Danang. Of rij gelijk door verder noordwaarts over het meest tot de verbeelding sprekende deel van deze route: de Wolkenpas. Een weg met haardspeldbochten brengt u naar grote hoogte, waar vandaan u weids uitzicht heeft over de kustlijn en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Voorbij de pas is het niet ver meer naar Hue.

 

Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. Verspreid door Hue staan meerder pagodes. U ziet deze torens al van verre. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Hue

In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus u moet kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Keizerlijke Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Binnen de muren ziet u tempels, paleizen, vijvers, tuinen en de Verboden Purperen Stad. U kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen. De kleurrijke Dong Ba-markt is hier niet ver vandaan. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. Stap in een rijkelijk versierde drakenboot voor een boottochtje over de Parfumrivier en laat u afzetten bij de zeven verdiepingen tellende Thien Mu-pagode. Net buiten de stad liggen de keizerlijke graftombes. De tombes hebben meer weg van een paleis dan van een begraafplaats. Bijzonder indrukwekkend vonden wij de tombe van Lang Tu Duc en de tombe van Lang Minh Mang. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 16 Hue – Hanoi

Vietnam-Hanoi-rakethuizen Vietnam-Hanoi-brug-Hoan-Kiem-meer

Vanuit Hue vliegt u naar Hanoi. Natuurlijk wordt u naar de luchthaven van Hue gebracht, en in Hanoi weer opgewacht voor de rit naar uw hotel. De route voert eerst door landbouwgronden waar rijst, pepers en andere gewassen verbouwd worden voordat u de eerste huizen van Hanoi ziet. De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, the Old Quarter, staat er vol mee. Dit is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Ondertussen heeft de toerisme het overgenomen en vindt u hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt the Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 17 Hanoi

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven tijdens een bezoek aan het Hanoi Hilton. In deze voormalige gevangenis, waar Amerikanen gevangen zaten tijdens de Vietnamoorlog, is nu een museum gevestigd. Bijzonder is ook een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet geopend). Achter het mausoleum is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt

Dag 18 Hanoi – Halong Bay

Vietnam-Halong-Bay-uitzicht1

Vanuit de stad is het maar een paar uur rijden naar de kust. Daar stapt u aan boord van een traditioneel schip voor een boottocht door Halong Bay; een van de meest schilderachtige baaien van Vietnam. Meer dan 3.000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. Volgens een legende is Halong Bay ontstaan doordat een draak hier in zee landde en een deel van het land met zijn staart onder water liet verdwijnen. Alleen de hoger gelegen delen zijn boven het water blijven uitsteken. U wordt aan boord welkom geheten met een drankje. Het schip vaart af, en al gauw ziet u niets anders dan het blauw van de zee, het groen van de karsteilanden en andere wit geschilderde traditionele schepen met toeristen om u heen. Terwijl het schip voortglijdt geniet u van een lunch met vis, schelpdieren en zeevruchten; de specialiteiten van deze regio. U vaart langs fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Het schip passeert vele kleine en grote eilanden en dan gaat u voor anker om de grote Surprise Cave te bezoeken. Met een bootje (tender) wordt u er naartoe gebracht. Om bij de ingang van de grot te komen wandelt u over 100 steden treden. Geen zin om te klimmen? Ga dan kajakken over zee en verken binnenmeren van eilanden waar de grote schepen niet kunnen komen. Einde van de dag vangt u op het zonnedek de laatste zonnestralen. Deze avond ligt het schip voor anker in een baai en deint rustig mee op bewegingen van de zee. U wordt letterlijk in slaap gewiegd.

 

Overnachting in Halong Bay
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 19 Halong Bay – Hanoi

Vroeg op voor een licht ontbijt. Wilt u Tai Chi oefenen? Grijp dan nu uw kans en neem deel aan de les op het dek. Het schip meert af en u wordt met de tender naar Titov eiland gebracht. Maak een fijne ochtendwandeling. Waagt u zich aan de stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai? Het strand van Titov eiland nodigt ook uit om even lekker te ontspannen en zwemmen in zee. Terug aan boord is het tijd om uw spullen te pakken voordat u geniet van een uitgebreid brunchbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). Het schip vaart ondertussen terug naar de haven. Nog even op het dek genieten van het uitzicht. In de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur die u terug naar Hanoi brengt.

 

Inclusief ontbijt, brunch, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen