terug naar het overzicht

Rondreis Puur Vietnam

Tijdens deze reis zult u versteld staan van de vriendelijke bevolking, de ongerepte natuur en mooie stranden, echt een spectaculaire reis. Ten noordwesten van Hanoi ligt een prachtig onbekend gebied met ruige bergen en mooie vergezichten. Dit gebied is niet toeristisch, de bevolking is hier nog heel puur. Maar ook de mooie Halong Bay met z'n wonderlijk karstformaties mag niet ontbreken.
Vervolgens naar de rijke historie van vroegere keizers in Hue en de romantische sfeer in de oude handelshaven Hoi An. Door naar het zuiden, de bruisende stad Saigon en de Mekongdelta, het waterrijkste gebied van Vietnam. U eindigt op het tropische Phu Quoc, een prachtig eiland voor de zuidkust van Cambodja en Vietnam. Alle tijd om even bij te komen van deze indrukwekkende reis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Per trein naar het hoge noorden
Incl. 4 binnenlandse vluchten
Einde: tropisch eiland Phu Quoc
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 2800,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 25 dagen / 24 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Puur Vietnam

Dag 1   Aankomst Hanoi
Dag 2   Hanoi
Dag 3   Hanoi - Lao Cai
Dag 4   Lao Cai - Ha Giang
Dag 5   Ha Giang
Dag 6   Ha Giang - Ba Be Lake
Dag 7   Ba Be Lake
Dag 8   Ba Be lake - Cao Bang
Dag 9   Cao Bang

Dag 10   Cao Bang - Lang Son
Dag 11   Lang Son - Bai Tu Long
Dag 12   Bai Tu Long - Hue
Dag 13   Hue

Dag 14   Hue - Hoi An
Dag 15   Hoi An
Dag 16   Hoi An
Dag 17   Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City
Dag 18   Ho Chi Minh

Dag 19   Ho Chi Minh City - Mekongdelta, cruise
Dag 20   Mekongdelta, cruise - Can Tho
Dag 21   Can Tho - Phu Quoc
Dag 22   Phu Quoc
Dag 23   Phu Quoc
Dag 24   Phu Quoc - Ho Chi Minh City
Dag 25   Ho Chi Minh City, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

U wordt opgehaald bij de luchthaven door uw gids en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de reis. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Informatie Hanoi:

De stad Hanoi heeft een aparte sfeer. Het heeft een Frans koloniaal karakter door de mooie historische gebouwen en villa’s uit de tijd van de Franse overheersing. De Oude Wijk heeft talrijke smalle straatjes met ieder zijn eigen ambacht; u treft er kappers aan, maskermakers, er wordt leer bewerkt, zijde verkocht, noem maar op. Vele handelslieden verdienen hier de kost. De ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi is met zijn meren, boomrijke boulevards, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en mooie gebouwen een zeer boeiende stad. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiemmeer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen tai chi beoefenen. Hanoi kent ook mooie musea, zoals het museum voor schone kunsten, waar voornamelijk moderne schilderkunst te vinden is. De geschiedenis van het turbulente land weerspiegelt zich in vele historische gebouwen. Gaat u ’s avonds eens een keer naar een voorstelling in het Waterpoppen Theater, een typisch Vietnamees volksspel. Een centraal punt van de stad is het Hoan Kiemmeer, waarin de Ngoc Son-pagode is gebouwd. Er zijn diverse leuke restaurantjes aan het meer waar u heerlijk kan genieten van een Vietnamese specialiteit: ‘Iced Vietnamese Drip Coffee’.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Hanoi

Vietnam - Hanoi - 079(17) Vietnam - Hanoi - 042(17)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

Parfum Pagode
Hanoi

Parfum Pagode

De Parfum Pagode is een geliefd bedevaartsoord voor Vietnamezen. U rijdt in ongeveer 2 uur naar Huong Son, 60...

Dag 3 Hanoi – Lao Cai

U wordt opgehaald bij het hotel en naar het treinstation van Hanoi gebracht. U reist met de trein naar Lao Cai, in het hoge noorden. Vertrek om 20.35 uur. De trein is comfortabel en netjes, met airco. In uw coupé worden de banken in de avond omgebouwd tot bedden (2 x 2 boven elkaar). Voor u is de vierpersoonscoupé opgenomen. U kunt niet aan boord dineren, neemt u zelf iets te drinken en te knabbelen mee, als u dat wilt; er is voldoende tijd om te dineren in Hanoi voor u vertrekt.

 

Overnachting in de trein.

Inclusief ontbijt, transfer, treinreis

Dag 4 Lao Cai - Ha Giang

Vietnam - Ha Giang - 09(8) D3N_103_7038(8) Vietnam-HaGiang-straatbeeld(8)

U wordt door uw gids en chauffeur opgehaald van het treinstation. Vanaf het treinstation rijdt u in noordoostelijke richting. Dit is het grensgebied met China. Het is een lange rit naar Ha Giang, zo’n 6 uur rijden, zeer de moeite waard. Er wordt van alles verbouwd, van rijst tot ananas tot bananen. Het eerste deel van de route gaat over een goede, doorgaande weg. Na een paar uurtjes wordt de route echt interessant. U rijdt dan dwars door het leefgebied van de Thai bevolking. Deze mensen hebben weliswaar minder kleurrijke kledij dan de Bloemen of Zwarte Hmong mensen, maar de huizen zijn fantastisch. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan de daken van palmbladeren. Het is net of u in de tropen bent. De mensen leven op de eerste verdieping. Vroeger stond het vee onder het huis, tegenwoordig hebben die een apart onderkomen. Onderweg heeft u de gelegenheid om te stoppen en een Thai dorp te bezoeken. De mensen hier zien niet veel toeristen en zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij, voor u het weet zit u aan de thee met het gezinshoofd. Foto’s maken vinden de meeste mensen hier geen enkel probleem en worden er zelfs verlegen van. Uw gids zal de brug slaan tussen u en de dorpsbewoners wat een absolute meerwaarde is. Aan het eind van de middag komt u aan in Ha Giang.

 

Overnachting in Ha Giang.

Inclusief ontbijt en diner, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

Dag 5 Ha Giang

In de omgeving van Ha Giang wonen vooral Thai mensen. Tijdens de wandeling van vandaag maakt u kennis met het leven van de minderheden in de bergen, hun gewoonten en cultuur. In de ochtend gaat u op pad met uw lokale gids. Verwacht niet teveel van de Engelse taal van de gidsen in deze regio, dit lukt nog niet. U kunt uw eigen gids vragen om mee te gaan om te vertalen. De wandeling start bij de receptie en na een klein stukje over de verharde weg te hebben gelopen gaat u omhoog een pad in. De dorpen die u gaat bezoeken liggen aan de andere kant van de rivier. Houdt u er rekening mee dat het modderig en glad kan zijn, goede schoenen met profiel en een redelijke conditie is wel prettig. Na een poosje wandelen door bamboebos, over riviertjes en tussen de rijstterrassen door zult u een kijkje gaan nemen in een huis van een van de minderheden. U wordt uitgenodigd voor een kopje thee en de heren mogen ook de waterpijp uitproberen. Dit is de gebruikelijke gastvrijheid voor elke gast die passeert. Vraagt u rustig of u foto’s mag maken, dit vindt men hier geen enkel probleem. Lunchen doet u onderweg met een meegebracht lunchpakketje. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen is oprecht, waardoor u zich snel op uw gemak zult voelen. In de middag vervolgt u de wandeling. U kunt zelf aangeven hoe lang u wilt wandelen. In de middag komt u terug bij uw hotel. 

 

Overnachting in Ha Giang.

Inclusief ontbijt, lunch en diner, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

Dag 6 Ha Giang - Ba Be Lake

Vanuit Ha Giang reist u verder naar het oosten. Een lange rit van circa 350 km. Houdt u rekening met een uurtje of 9 a 10 in de auto. Het eerste gedeelte van deze route naar Tuyen Quang, deels langs een rivier, is prachtig wat betreft natuurschoon en kenmerkt zich vooral door de vele mooie, tegen hellingen geplante, theeplantages. Absoluut heel fotogeniek, maak hier zeker even een fotostop. In een klein plaatsje heeft u de gelegenheid om te lunchen (eigen rekening). Via Bac Kan wordt de route almaar mooier. Prachtige rijstvelden, snelstromende riviertjes, flinke bamboebossen en karakteristieke hangbruggen kleuren de omgeving. Bij Na Phac linksaf richting Ba Be Lake. Na een lange dag arriveert u in het dorp waar u logeert, nabij het Ba Be Nationale Park, een typisch Noord-Vietnamese plaats met weinig verkeer en slechte wegen. U bent hier midden in de natuur om de volgende dag te kunnen gaan genieten van de prachtige omgeving van het Ba Be lake.

 

Informatie Ba Be:
Het prachtige Ba Be National Park is een heerlijke plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Het park bevat het grootste, natuurlijke meer van Vietnam en wordt omgeven door steile kalksteenrotsen en hellingen met dichte bebossing. Dit mooie National Park is het leefgebied van onder meer beren en tijgers, hoewel deze dieren nauwelijks gespot worden. U heeft een grotere kans om makaken of papagaaien te zien. De grote verscheidenheid aan flora valt al op bij het binnenrijden van het park. U maakt een prachtige tocht per motorboot over het meer. Vanuit de boot kunt u heel relaxed van de schoonheid van het Ba Be park genieten. U vaart onder andere naar de Puong grot en de Dau Dang waterval. In de regentijd is de waterval op z’n mooist. Er wordt hier en daar aangelegd voor een korte wandeling naar een Thai-dorp waar u de traditionele paalwoningen van de mensen van binnen en buiten kunt bewonderen. De vriendelijke bevolking van de dorpen zijn van nature zeer gastvrij.

 

Overnachting in een homestay bij Ba Be Lake.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

Dag 7 Ba Be Lake

Vietnam-BaBe-vergezicht(17) Vietnam-BaBe-vrouw(17)

Vandaag gaat u het prachtige Ba Be National Park verkennen. In dit mooie park is er een grote diversiteit aan bomen-, planten-, dieren- en vooral vlindersoorten te vinden. U maakt een tocht per motorbootje over het meer en geniet zo optimaal van de schoonheid van Ba Be. U stapt uit voor een korte wandeling door de jungle van circa een uur. U wandelt over een brug naar An Ma eiland waar u de tempel bezoekt. Hier haalt de boot u weer op om naar de indrukwekkende Puong grot te gaan. Dit is een enorme natuurlijke tunnel door een berg. Door naar de Dau Dang waterval. Een mooie, rustige plek voor uw pick-nick lunch. Als het weer mee zit kunt u vandaag ook gaan zwemmen in het meer. Na de lunch vaart u terug.

 

Overnachting in een homestay bij Ba Be Lake.

Inclusief ontbijt, lunch, Engelssprekende gids, privé auto/busje

Dag 8 Ba Be lake - Cao Bang

Het is 90 kilometer rijden van Ba Be lake naar Cao Bang, de grootste stad van de omgeving. U volgt een bergachtige weg met heel veel bochten waardoor het niet zo opschiet. De route wordt ook veel gebruikt door containertrucks en daarom erg druk. De omgeving is mooi, veel bamboebossen, en u rijdt door veel bedrijvige dorpjes. U ziet hier geen mensen in traditionele kleding. In een uurtje of drie bent u in Cao Bang.

 

Informatie Cao Bang:
Gelegen aan een brede rivier, de Ban Giang, Cao Bang. Deze provincie stad heeft een prettige atmosfeer. In de avond is het rustig op de weg. Er zijn de hele dag door grote markten in de stad. Er is een overdekte markt en in de vroege ochtend zitten veel verkopers langs de rivier. U kunt vlakbij het hotel op straat de hotpot (Chinese fondue) eens proberen, dit is eens wat anders dan rijst en het is veilig. Pas op, het kan heet zijn! Vanuit deze plaats worden excursies gemaakt naar de Ban Gioc watervallen op de grens met China.

 

Overnachting in Cao Bang.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

Dag 9 Cao Bang

De route vanaf Cao Bang naar de Ban Gioc watervallen is 80 km heen en ook weer terug. Dit duurt 3 uur om er te komen, Tot de Ma Phuc pas is de weg niet zo boeiend. Vanaf de pas heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. U daalt af richting de Chinese grens. De rivier waar de watervallen te vinden zijn is de grens. Vergeet daarom u paspoort niet mee te nemen, er kan om gevraagd worden. U kunt bij de 7 verdiepingen grote waterval met een bamboevlot vlak in de buurt komen. U beslist ter plaatse zelf wat u wilt, een vlot of boottocht is niet inclusief. U geniet van een pick-nick lunch aan het water en als u even af wil koelen kunt u hier ook gaan zwemmmen. Op de terugweg naar Cao Bang stopt u bij de Nguong Ngao grot. Het is een grote grot met prachtige stalagmieten en stalagtieten. Binnen in de grot volgt u een pad van circa 1,5 kilometer dat glad kan zijn, en bij een aantal doorgangen moet u diep door de knieën. Trek dus goede wandelschoenen aan. U kunt zelf bepalen of u de grot wil bezoeken. De klim duurt op een rustig tempo zo'n 30 minuten.

 

Overnachting in Cao Bang.

Inclusief ontbijt, lunch, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

 

Dag 10 Cao Bang - Lang Son

Op de vroege morgen is Cao Bang al in rep en roer. De dagelijkse markt is altijd leuk om even over heen te lopen. U kunt best wat later vertrekken vandaag, want u heeft de meest spectaculaire route al gehad. Op weg naar de stad Lang Son passeert u de slagvelden van Dong Khe en That Khe. Dit waren de belangrijkste slagvelden in de Indochina-oorlog. Onderweg kunt u uw gids vragen bij Dong Dang af te slaan naar de Chinese grens; interessant om te zien. De rit duurt ongeveer 6 uur. Na aankomst is de middag is ter vrije besteding. Deze overnachting is nodig om niet te lange afstanden te rijden op een dag.

 

Overnachting in Lang Son.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

Dag 11 Lang Son - Bai Tu Long

Vietnam - Halong Bay - 24(13)

Vroeg vertrek, zo rond 07.00 uur. De tocht naar Halong Bay duurt rond de 5 uur. U wordt naar de boot gebracht. Hier neemt u afscheid van uw gids en chauffeur.Het laatste traject voert door de wonderlijke bergen, bergafwaarts richting zee. Meer richting Halong Bay maken het karstgebergte en de rijstvelden plaats voor de rivierendelta met vooral karakteristieke steenfabrieken. De landelijke route gaat over in de drukke weg van Hanoi naar Halong Bay. Verder is deze weg niet echt het mooiste dat Vietnam te bieden heeft door de vele industrieën en mijnbouw, maar het vooruitzicht van de prachtige Halong Bay maakt de rit dragelijk. Bij Sao Do stopt u voor een kopje koffie, vaak bij het Hong Ngoc handicraft center, een enorme winkel waar vooral lichamelijk gehandicapten allerlei artikelen maken en uiteraard trachten te verkopen. Bij aankomst wordt u naar de haven gebracht.

 

Een hoogtepunt tijdens uw reis: varen door Halong Bay! U wordt aan boord van de Indochina Junk welkom geheten met een drankje. De bemanning staat voor u klaar en zal de veiligheidsvoorschriften met u doornemen en vertellen wat u te wachten staat. Rond het middaguur vertrekt uw schip vanuit Bai Tu Long. Deze baai behoort ook tot de beroemde Halong Bay, maar op deze route varen minder schepen. Al komen delen van de route die u vaart wel overeen met de routes vanuit Halong Bay, en zult u zeker ook andere schepen met toeristen tegenkomen. Zodra het schip gaat varen kunt u genieten van een uitgebreide lunch met veel vis, schelpdieren en zeevruchten (specialiteiten van deze regio). U vaart intussen richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Het is werkelijk een schitterend gezicht. U passeert vele kleine en grote eilanden. Overal om u heen rijst het fantastische karstgebergte op uit zee. In Halong Bay wordt een paar keer aangelegd om een grot of strandje te bezoeken. Met een klein bootje (tender) wordt u er naartoe gebracht. U kunt er ook voor kiezen te gaan kajakken. Aan het eind van de middag keert u terug naar het schip. Boven op het zonnedek geniet u van de laatste zonnestralen en het overweldigend mooie uitzicht voordat het diner voor u klaar staat. De boot ligt voor anker op een vaste plaats in de baai en deint rustig mee op bewegingen van de zee. Met een beetje geluk kunt u vanavond een prachtige sterrenhemel zien.

 

Overnachting op de jonk.

Inclusief alle maaltijden, transfer, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Bai Tu Long - Hue

Als het weer het toelaat ontbijt u deze ochtend vroeg op het zonnedek. De boot vaart in de tussentijd naar een van de grootste drijvende dorpjes in de baai. Hier woonden voorheen maar liefst 70 gezinnen. Sinds kort is dit verboden in verband met veiligheid. U wordt met een roeibootje door het dorp gevaren en stapt even uit bij de vroegere basisschool. De gids legt u uit hoe het leven op het water er uit zag. Eenmaal weer aan boord van uw schip vaart u rustig terug naar de haven van Bai Tu Long. Een vroege lunch wordt geserveerd zodat u met een voldaan gevoel uw schip zult verlaten. Rond het middaguur komt u aan in de haven.

 

U wordt vanaf de jetty met een luxe minibus van Indochina Junk naar het centrum van Hanoi gebracht. Halverwege stopt u bij het landelijke dorpje Yen Duc. Strek uw benen even, en maak een wandeling door het dorpje en bewonder de eindeloze rijstvelden. De dorpelingen voeren een watterpoppen-show voor u op; een traditionele manier van vermaak. In Hanoi heeft u nog de tijd om te dineren voordat u wordt opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt met Vietnam Airlines naar Hue. In Hue wordt u door een chauffeur opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel gebracht. 

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht

Dag 13 Hue

Vietnam  - Hue - 51(17) Vietnam  - Hue - 23(17)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

In Hue kunt u vele excursies maken, wij noemen enkele bezienswaardigheden die wij de moeite waard vinden. Maakt u een boottocht over de Perfume rivier en kies een huurfiets om de stad te verkennen. Bezoekt u de Thien Mu-pagode, deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Bezichtig het indrukwekkende grafmonument van Ming Mang, deze is buiten het centrum gelegen. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. De keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad mag zeker niet ontbreken. Hier kunt u zien hoe de keizerlijke familie in een geheel afgezonderde stad leefde. Even rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt en u snuift het dagelijks leven van Hue op. De grootste markt van Hue, waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Hue- Hoi An

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur voor uw tocht van ongeveer 4 uur naar Hoi An. U rijdt zuidwaarts over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u naar de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die opreizen uit het vlakke land. U kunt één van de bergrotsen bewandelen, waar vele u tijdens de pelgrimstocht voorgingen. Rond deze rotsen is een heel dorp ontstaan wat leeft van het uithakken van het bijzondere roze marmer. Er is daar ook een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, op bepaalde tijden zorgt de zon voor een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. Hierna rijdt u door naar het oude Hoi An en wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Hoi An:

Hoi An was in vroeger tijden één van de drukste havensteden van zuidoost-Azië. Het is schilderachtig gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. Het oude stadje is bijzonder pittoresk, velen vinden Hoi An het leukste plaatsje van Vietnam. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Hoi An is uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed. Hoi An ligt vlakbij de kust, het zal dus duidelijk zijn, dat vis een belangrijk handelsproduct is. In Hoi An kunt u uitstekend kleding, schoenen en tassen laten maken van goede kwaliteit en goedkoop. Erg leuk om te doen: fietsen (vraagt u even bij uw hotel) naar het oude stadje, ongeveer 2 km en een bijzonder leuke route, langs de rivier.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Dag 15 en 16 Hoi An

DSC_4946(17) Vietnam - Hoi An - 75(17)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Hoi An.

Inclusief ontbijten

Dag 17 Hoi An- Danang- Ho Chi Minh City

Vietnam-HoChiMinhCity-binnenkantstation(17) Vietnam - Ho Chi Minh City - 45(17)

U wordt opgehaald bij uw hotel en in ongeveer een half uur naar de luchthaven van Danang gebracht. U vertrekt met een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Informatie Ho Chi Minh City:

Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, door de bevolking wordt het echter meestal nog Saigon genoemd. Het is een zeer dichtbevolkte stad en telt ruim zes miljoen inwoners. Het is een stad waar oude en nieuwe invloeden door elkaar lopen. De stijgende economie van Vietnam komt hier het meest tot uitdrukking. Er heerst een grote bedrijvigheid, overal wordt gebouwd en overal wordt handel gedreven op de hoeken van de straten. Saigon kent ook nog veel monumentale gebouwen, met name uit de Franse koloniale periode. In de wijk Cholon, ook wel Chinatown genoemd, wonen veel Chinezen, hier zijn dan ook talrijke Chinese tempels en huizen te bewonderen. Hier is ook de grootste overdekte markt van Saigon te vinden, waar de meest uiteenlopende zaken te koop zijn. De Dong Khoi Street was in vroeger tijden, de tijd van de Fransen, het uitgaansgebied met mooie winkels en gebouwen. Diverse historische gebouwen zijn omgebouwd tot hotels. De Vietnamezen gaan het liefst naar de Ton Duc Thang Street; je kunt er langs de boulevard stokbroodjes eten en met de ferryboot naar Cholon varen. De Notre Dame is een kerk, daterend uit 1880; iedere ochtend wordt daar een mis gehouden. Ho Chi Minh City kent ook interessante musea met belangrijke informatie over de geschiedenis van het land. Een aantal jaren geleden waren het met name de fietsen die het straatbeeld beheersten, tegenwoordig gebruikt men naast de fietsen veelal scootertjes (duizenden crossen er door de straten).

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 18 Ho Chi Minh City, dagexcursie Tay Ninh en de Cu Chi-tunnels

Excursie Cu Chi-tunnels en Tay Ninh:
De hele dag op pad buiten Ho Chi Minh City met uw privéchauffeur.

Om half negen wordt u opgehaald en rijdt u eerst naar de Cu Chi-tunnels. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt (gids kunt u ter plekke inhuren). U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. U heeft hier ongeveer anderhalf uur de tijd. Vervolgens rijdt u door naar Tay Ninh, naar de kerk van de Cao Dai. Een bombastisch en kleurrijk gebouw, waar dagelijks honderden gelovigen samenstromen in wapperende witte gewaden. Onderweg ziet u overigens meer Cao Dai-kerken, die u herkent aan een groot oog op de gevel. U bent op tijd om de dienst van 12.00 uur mee te maken. Dit is een ware belevenis. Bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom. Het is een zeer fotogeniek schouwspel. De priesters zijn het meest fotogeniek: gekleed in het wit, rood en blauw, de volgelingen herkent u aan de witte gewaden. Als u alles goed heeft aanschouwd keert u terug naar Ho Chi Minh City. Rond een uurtje of drie zult u terug zijn in Ho Chi Minh.

Mocht u prijsstellen op een gids, dan kunnen we dat voor u organiseren.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Exclusief entreegelden

De verborgen juweeltjes van Saigon
Ho Chi Minh City

De verborgen juweeltjes van Saigon

Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, kent vele bezienswaardigheden waar massa’s toeristen naartoe gaan. Ga...

Kennismaking met Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Kennismaking met Ho Chi Minh City

Maak kennis met Ho Chi Minh City. Samen met uw gids bezoekt u deze ochtend, gedeeltelijk wandelend, een aantal...

Dag 19 Ho Chi Minh City- Mekongdelta, cruise

Vietnam-Mekongdelta-bootjes1(13)

U wordt opgehaald bij uw hotel in Ho Chi Minh door de transferservice van de Mekong Eyes company. Samen met andere reizigers wordt u naar de start van de cruise in de Mekongdelta gebracht. Om 11.30 uur gaat u aan boord van het schip Mekong Eyes, één van de schepen van Mekong Eyes cruises. Mekong Eyes is een kleinschalige jonk, waarmee u het deltagebied in vaart. Het is een luxe schip, alle 15 hutten hebben airconditioning. U ziet deze dagen vanaf uw dekstoel het prachtige deltagebied aan u voorbij trekken. U komt ook in plaatsen, die over land moeilijk toegankelijk zijn. Het is een fantastische manier om de Mekongdelta te verkennen. U maakt op vele plaatsen uitstapjes. Na de lunch aan boord van de jonk vaart u over de brede vaarwegen waar u het fascinerende leven van de bewoners goed kunt aanschouwen. Onderweg kunt u van boord gaan en samen met de gids door lokale dorpjes slenteren, langs fruitgaarden, rijstvelden en kennismaken met de lokale bevolking. Aan boord van het schip is een Engelssprekende gids voor alle gasten. Alle maaltijden aan boord zijn inbegrepen.

 

Opmerkingen:

- Mocht u bepaalde voorkeuren, allergieën of dieetwensen hebben kunt u deze ten minste een week voorafgaand aan de cruise doorgeven.

- De routes zijn onder voorbehoud wegens wisselende weersomstandigheden, getij niveaus en bedrijfsomstandigheden. Hetzelfde geldt voor de excursies, ook deze kunnen wijzigen indien de weersomstandigheden dat vereisen. Niet gebruikte diensten zijn niet onderworpen aan een terugbetaling.

 

De gehele boot is van hout, en ook uw kamers zijn fraai afgewerkt met hout. Alle kamers hebben een raam en dus altijd een mooi uitzicht. U kunt kiezen uit een twin bed (twee losse bedden) of een double bed (een tweepersoons bed). Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, ventilator, minibar en privébadkamer met douche. Tevens zijn er in alle kamers reddingvesten aanwezig.

 

Overnachting aan boord van de Mekong Eyes jonk.

Inclusief Engelssprekende gids, privé-auto/busje, cruise

Dag 20 Mekongdelta, cruise - Can Tho

Heel vroeg op, want om 06.30 uur vertrekt de boot alweer voor de voortzetting van de mooie Mekongcruise. Onder het genot van een kopje thee of koffie kunt u genieten van de omgeving. Rond 8 uur gaat u aan boord van de lange sampan om naar de bruisende Cai Rang-drijvende markt te gaan. Hier wordt druk handel gedreven en door middel van de bamboepaal aan boord kan men van verre zien wat er wordt aangeboden. Het is een bijzonder kleurrijk schouwspel en zeer fotogeniek. In de vroege ochtend is het hier het levendigste. Rond 10.30 uur bent u weer terug op de boot voor de brunch (het ontbijt wordt overgeslagen omdat het te vroeg is).

 

Na de brunch scheept u uit en wordt u naar uw hotel in Can Tho gebracht. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Can Tho

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 21 Can Tho - Phu Quoc

Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Phu Quoc eiland. Bij aankomst transfer naar uw hotel.

 

Phu Quoc is een prachtig, tropisch eiland voor de zuidkust van Vietnam en Cambodja. De enige plek in Vietnam waar u de zonsondergang kunt zien! Het is hier genieten van pure rust, op het strand of in het binnenland. Het grootste deel van het eiland is een Nationaal Park. Om de vegetatie en dieren te beschermen is het park maar zeer beperkt toegankelijk. De zee aan de oostkant van het eiland is heel kalm en het water is kraakhelder. Alle accommodaties bevinden zich dan ook aan deze kant. Phu Quoc is een fantastische bestemming om uw Vietnamreis te eindigen.

 

Overnachting op Phu Quoc

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids (tot op de luchthaven), privé-auto/busje, transfer, vlucht

Dag 22 en 23 Phu Quoc

Vietnam-VanVerre106 phu quoc(13)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Een aanrader is een scooter te huren om verschillende toertjes over het eiland te kunnen maken. U kunt dan stoppen waar u wilt. Er is bijna geen verkeer maar wat wel even opletten is, er zijn maar twee geasfalteerde wegen op Phu Quoc, dus hobbelen wordt het wel! Het plaatsje Duong Dong heeft een hele leuke, drukke markt waar alles wat uit de zee komt wordt verhandeld. Erg boeiend.

 

Overnachtingen op Phu Quoc

Inclusief ontbijt

 

Dag 24 Phu Quoc - Ho Chi Minh City

Terugkeer naar Ho Chi Minh City. U vliegt er in een klein uurtje naartoe. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Proef Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Proef Ho Chi Minh City

Een bijzondere avondmaaltijd in Ho Chi Minh City. Samen met een lokale inwoner van de stad gaat u op pad om...

Dag 25 Ho Chi Minh City, vertrek

U wordt opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfers,

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën