terug naar het overzicht

Rondreis Puur natuur in Vietnam

Natuurliefhebbers opgelet! Wist u dat Vietnam 31 nationale parken heeft? Tijdens deze rondreis bezoekt u er een aantal. U gaat gibbons spotten in Cat Tien National Park, dwaalt door de grotten van Phong Nha National Park en wandelt naar watervallen in Bach Ma National Park. En dat is niet alles. U vaart langs karsteilanden in Halong Bay, gaat luxe kamperen aan Lak Lake, fietsen door de Mekongdelta en snorkelen bij Whale Island.

Wat maakt deze reis bijzonder
Natuur in nationale parken
Gibbonsafari in Cat Tien NP
Incl. 2 binnenlandse vluchten
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 3450,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Puur natuur in Vietnam

Dag 1    Aankomst Hanoi

Dag 2    Hanoi

Dag 3    Hanoi – Bai Tu Long (Halong Bay)

Dag 4    Bai Tu Long (Halong Bay)
Dag 5    Bai Tu Long (Halong Bay) – Phong Nha

Dag 6    Phong Nha

 

Dag 7    Phong Nha – Hue

Dag 8    Hue – Hoi An

Dag 9    Hoi An

Dag 10  Hoi An – Whale Island

Dag 11  Whale Island

Dag 12  Whale Island

Dag 13  Whale Island – Lak Lake

 

Dag 14  Lak Lake

Dag 15  Lak Lake – Cat Tien

Dag 16  Cat Tien

Dag 17  Cat Tien – Ho Chi Minh City

Dag 18  Ho Chi Minh City – Mekongdelta

Dag 19  Mekongdelta – Ho Chi Minh City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam-Hanoi-park-tempel Vietnam-Hanoi-koloniaal-gebouw_1_478365 Vietnam-Hanoi-kinderen

De route vanaf de luchthaven naar uw hotel in Hanoi voert eerst door landbouwgronden waar rijst, pepers en andere gewassen verbouwd worden voordat u de eerste huizen van Hanoi ziet. De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, the Old Quarter, staat er vol mee. Dit is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Ondertussen heeft de toerisme het overgenomen en vindt u hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt the Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

 

Deze avond leert u tijdens een foodtour Vietnamese lekkernijen (her)kennen. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is uw blik gericht op eten. Onderweg wijst uw gids u op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. U neemt plaats op hele lage krukjes, net als de Vietnamezen, en proeft de complex gekruide heerlijkheden van Vietnam. U probeert verschillende restaurantjes uit tijdens deze wandeltocht. Een aanrader is Bánh mì (het Vietnamese broodje met vlees, paté, groenten en heerlijke Vietnamese kruiden) dat ook buiten Vietnam flink aan populariteit wint. Uiteraard mag ook een kom Pho, de bekende Vietnamese noedelsoep, niet ontbreken. Echt Vietnamees soul food! Een mooie afsluiter is een kopje Egg Coffee, de zoet Vietnamese koffie met eierdooier en gecondenseerde melk. Met een gevulde buik wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief transfer, foodtour (inclusief Vietnamese lekkernijen en drankjes) en Engelssprekende gids

Dag 2 Hanoi

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven tijdens een bezoek aan het Hanoi Hilton. In deze voormalige gevangenis, waar Amerikanen gevangen zaten tijdens de Vietnamoorlog, is nu een museum gevestigd. Bijzonder is ook een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet geopend). Achter het mausoleum is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt

Cuc Phuong National Park
Hanoi

Cuc Phuong National Park

Het Cuc Phuong Nationaal Park werd in 1962 geopend en was daarmee het eerste nationale park van Vietnam. De...

Ba Vi National Park
Hanoi

Ba Vi National Park

Het Ba Vi National Park strekt zich uit rond drie bergen: Dinh Vua, Tan Vien en Ngoc Hoa. De lucht is hier...

Dag 3 Hanoi – Bai Tu Long (Halong Bay)

Vietnam-Halong-Bay-zonsondergang3_1

Vanaf Hanoi wordt u in circa 4 uur naar de haven van Bai Tu Long  gebracht. Daar wacht uw schip op u. Een boottocht door de schilderachtige Bai Tu Long, een verlengde van Halong Bay, is een hoogtepunt van uw reis. U wordt aan boord welkom geheten met een drankje. Het schip vaart af, en al gauw ziet u niets anders dan het blauw van de zee en het groen van de karsteilanden om u heen. Door Bai Tu Long varen minder schepen dan door Halong Bay, en die rust voegt toe aan de charme van dit gebied. Terwijl het schip voortglijdt geniet u van een lunch met vis, schelpdieren en zeevruchten; de specialiteiten van deze regio. In deze grote baai liggen meer dan 3.000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. U vaart langs fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Het schip gaat u voor anker om een grot of strandje te bezoeken. Met een bootje (tender) wordt u er naartoe gebracht. Tip: ga kajakken over zee en verken binnenmeren van eilanden waar de grote schepen niet kunnen komen. Einde van de dag vangt u op het zonnedek de laatste zonnestralen. Deze avond ligt het schip voor anker in een baai en deint rustig mee op bewegingen van de zee. U wordt letterlijk in slaap gewiegd.

 

Overnachting in Bai Tu Long
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Bai Tu Long (Halong Bay)

Begin uw dag vroeg dan is het licht het mooist. Halong Bay in de ochtendgloren is magisch, zelfs als het geen stralend weer is. Na het ontbijt vaart u met een kleinere boot naar Cong Dam; een deel van Bai Tu Long met bijzondere rots pieken in allerlei vormen. U kunt vanuit de kajak in uw eigen tempo genieten van de rust in deze sprookjesachtige omgeving. In de tussentijd wordt er op het strandje hard gewerkt aan een lekkere barbecue lunch. Dus als u trek krijgt keert u terug naar het strandje waar u ook lekker kunt zwemmen. Terug op het schip heeft u een paar uurtjes om te uit te rusten of te ontspannen op het zonnedek terwijl de boot richting Hong Co eiland vaart. Einde van de middag bezoekt u een grot op een eilandje middenin de baai. Deze is niet heel spectaculair, maar het uitzicht vanaf de hoger gelegen ingang is erg fotogeniek.

 

Overnachting in Bai Tu Long
Inclusief ontbijt, lunch, diner, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Halong Bay – Phong Nha

Vroeg op om het unieke karstlandschap van Bai Tu Long in u op te nemen. Als het droog is, staat uw ontbijtje zelfs klaar op het dek zodat u niets hoeft te missen. Het schip vaart op rustig tempo naar een van de drijvende dorpjes in de baai. Het is bijna niet voor te stellen dat hier maar liefst 70 gezinnen woonden. Het dorp is nu verlaten, wat bijdraagt aan het gevoel van afzondering. Met een roeibootje wordt u door het dorp gevaren. Uw gids zal een beeld schetsen van hoe het leven op het water eruit heeft gezien. Stap binnen in de huizen en vroegere basisschool. Terug naar het schip voor de tocht terug naar de haven van Bai Tu Long. Daar wordt u opgewacht voor de rit naar de luchthaven van Hanoi. Per vliegtuig reist u naar Dong Hoi. Daar wordt u bij de luchthaven opgehaald en in een uurtje naar uw hotel in Phong Nha National Park gebracht.

 

Diepe valleien, bossen, bergen van karststeen en meer dan 300 grotten wachten erop om verkend te worden in Phong Nha National Park. Er zijn kilometers ondergrondse gangen en rivieren met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Voor Boeddhisten zijn de Phong Nha-grotten een bedevaartsoord, vanwege de tempels en inscripties van de oude Chams. Eeuwen later dienden de grotten als ziekenhuis en munitiedepot voor de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Tegenwoordig zijn de grotten een toeristische trekpleister. Een aantal grotten is opengesteld voor bezoek. In de natuur van Phong Nha National Park is het ook mooi wandelen of fietsen door de jungle en rijstvelden. Of stap in een kajak om in alle rust over smalle riviertjes te peddelen.

 

Overnachting in Phong Nha
Inclusief ontbijt, brunch, transfers, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Phong Nha

Vietnam-Phong-Nha-Cave-lokale-boot Vietnam-Phong-Nha-Cave-graven Vietnam-Phong-Nha-Cave-natuur_1_478442

Een volle dag om het nationale park te verkennen. We nemen u mee naar twee grotten. Eigenlijk zijn er drie grotten die bezocht kunnen worden. U beslist zelf welke twee van de drie u gaat verkennen.

 

Varen door de Phong Nha Cave:
Vanuit het stadje Phong Nha vertrekken motorboten over de rivier naar de Phong Nha Cave. U ziet waterbuffels op de groene oevers, dorpjes, kerken en op de achtergrond prachtig groen karstgebergte. Na een half uurtje komt u bij de ingang van de 'grot van Tanden en Wind'. Hier worden de roeispanen gepakt om u rustig door de spectaculaire grot met gigantische stalactieten en stalagmieten te peddelen. De mooiste formaties zijn verlicht, wat deze tocht een sprookjesachtig tintje geeft. De boot vaart een stuk de grot in, en keert dan om. Halverwege de terugweg kunt u uitstappen om op uw eigen tempo terug te wandelen naar de uitgang van de grot.

 

Wandelen door de Paradise Cave:
De Paradise Cave is de langste droge grot in heel Azië. Deze grot heeft internationale bekendheid gekregen doordat National Geographic een expeditie in beeld heeft gebracht over een avonturiers die zo diep mogelijk deze grot in zijn gegaan. U volgt een stukje in hun voetsporen en wandelt over het dim verlichte houten wandelpad de grot in. Voor u bij de entree bent moet u wel even klimmen via een goed begaanbaar pad. Neem er de tijd voor want de natuur tijdens de klim is ook de moeite waard. De grot is spectaculair; wat een ruimte en tot de verbeelding sprekende rotsformaties!

 

Kajakken en zwemmen in de Dark Cave:
Waaghalzen en avonturiers opgelet! De Dark Cave is op twee manieren te bereiken: peddel er per kajak naartoe of roetsj per zipline naar de entree. Grote kans dat u nat wordt, dus trek badkleding aan. Binnen in de grot is het glibberig van de modder. Deze modder is goed voor de huid dus neem een modderbad! Peddel met uw kajak ook weg van de entree van de grot. Geniet hier van de weelderig begroeide karstbergen om u heen en neem een frisse duik in het heldere water.

 

Overnachting in Phong Nha
Inclusief ontbijt, lunch, excursie naar 2 grotten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Phong Nha – Hue

Op weg naar Hue bezoekt u ongeveer halverwege de Vinh Moc tunnels. Deze tunnels liggen diep verscholen, aan zee, in de Vietnamese gedemilitariseerde zone. De Vinh Moc tunnels waren de enige bescherming voor de Vietnamezen toen de stad Vinh met de grond gelijk werd gemaakt. De tunnels zijn duizenden meters lang en drie verdiepingen hoog. Maak een korte wandeling door de tunnels om te ervaren onder wat voor ontberingen de Vietnamese bevolking moest overleven. Hierna rijdt u nog naar de Hien Luong-brug over de Ben Hai rivier (de rivier was de officiële grens tussen Noord en Zuid Vietnam). De in twee kleuren geschilderde stalen brug is een symbool van de hereniging. Bij de brug is ook een klein museum waarin een duidelijk beeld wordt geschetst van de oorlog in deze regio. Weer in de auto voor het laatste stuk van de rit naar Hue.

 

Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. Verspreid door Hue staan meerder pagodes. U ziet deze torens al van verre. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Hue – Hoi An

Vietnam-Hue-Wolkenpas-7

Voordat u de wolkenpas oversteekt verkent u Bach Ma National Park. De natuur van dit nationale park is gevarieerd met bergen, grasvelden, bossen, watervallen, riviertjes, poelen en bloeiende rododendrons. In Bach Ma leven meer dan 350 soorten vogels, apen, herten en nog veel meer diersoorten. Uw chauffeur brengt u hoog de berghelling op. Vlak voor de top wordt u afgezet bij een Frans koloniale villa. Ook de Franse kolonisten konden het uitzicht vanaf Bach Ma National Park waarderen! Wandelschoenen aan, want het laatste stukje naar het uitzichtpunt legt u te voet af. Vanaf hier zijn het strand van Lang Co en de stad Hue bij helder weer goed te zien. Nog niet genoeg gewandeld? Maak dan nog een pittige trektocht door de jungle. Er zijn verschillende paden. Onze aanrader: de ‘Five lakes trail’. U volgt de rivier door het dichte bos en passeert watervallen, poelen en vijf meertjes die uitnodigen om te gaan zwemmen. Vergeet dus niet zwemkleding mee te nemen. De gladde rotsen en boomwortels maken de tocht avontuurlijk; u moet echt klimmen en klauteren. Hier en daar hangen touwen om u aan vast te kunnen houden. Nog uitdagender is de ‘Rhododendron trail’ naar de Do Quyen waterval. Een steile trap in de rotsen van meer dan 600 treden leidt naar de voet van de waterval. De ‘Pheasant trail’ is wat makkelijker begaanbaar. Op deze route van zo’n 2,5 kilometer heeft u kans zeldzame fazanten-soorten tegen te komen. Ziet u het zwemmen wel zitten, maar het wandelen niet? Vraag uw gids om u naar de Elephant Springs te brengen. In de natuurlijke poelen tussen de rotsen en watervalletjes kunt u lekker afkoelen. Er zijn wat eenvoudige kraampjes waar frisdrank en snacks verkocht worden. De locals weten deze plek ook te vinden, dus als u hier in het weekend bent is de kans groot dat het in het grote bad ‘de Elephant Pool’ druk is. Wandel wat verder stroomopwaarts voor een privé-poeltje om te zwemmen. Terug in de auto voor de route verder zuidwaarts over de bekende Wolkenpas naar Hoi An.

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Een aantal van deze huizen en tempels mag u van binnen bewonderen. Hoi An is gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Doordat het stadje Hoi An vrijwel ongeschonden uit de Vietnamoorlog is gekomen, geeft het een heel goed beeld van het authentieke Vietnam voor de oorlog. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Niet voor niets is Hoi An door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Hoi An

Fietsen en koken, een mooie combinatie. Vanuit uw hotel fietst u op rustig tempo in ongeveer een half uurtje naar Tra Que. Dit dorp staat bekend om z’n kruiden. Met uw gids maakt u een korte wandeling door de moestuin. Vaak wandelt de eigenaar van de tuin ook even mee. Ondertussen wordt u de geschiedenis van het dorp verteld. Helpt u mee in de tuin? Bijvoorbeeld met het bemesten van het land met zeewier, aanharken, zaaien, water geven, het plukken van fruit, enzovoorts. Geniet van een voetbad en -massage voordat u aan de voorbereiding van de lunch of het diner begint, samen met de lokale familie. U leert de 'Tam Huu' loempia maken, en de ‘Banh Xeo' (een soort pannenkoek die bekend staat als lokale lekkernij in centraal Vietnam). Dan is het tijd om afscheid te nemen van uw gastgezin om terug te fietsen naar uw hotel.

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt, fietshuur, loempia en pannenkoek, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 10 Hoi An – Whale Island

Vietnam-Hoi-An-lokale-vissers Vietnam-HoiAn-brug4_1 Vietnam-Hoi-An-straat-lampionnen_3_251472

Vanaf het bedrijvige Hoi An reist u verder naar het rustige Whale Island. U wordt naar de luchthaven van Danang gebracht. Van daar vliegt u naar Nha Trang. Daar wordt u weer opgehaald en in circa 3 uur rijden naar de pier gebracht waar vandaan de boot naar Whale Island vertrekt. U bent er bijna. Nog 15 minuten varen en dan staat u met uw voeten in het zand op het strand van Whale Island.

 

Whale Island is bedekt met palmbomen en omringd door het heldere water van de Zuid-Chinese zee. De zandstrandjes zijn gelegen in baaien. Whale Island is één van de betere snorkel- en duikplekken van Vietnam. Er is dan ook een PADI-duikschool op het eiland. Maar het is niet te vergelijken met échte duikoorden zoals Maleisië of de Antillen. Het enige resort op het eiland, het Whale Island Resort, is gelegen in een baai. De unieke locatie van het resort is de reden om hier te verblijven. U loopt vanuit uw eenvoudige houten bungalow zo de zee in. Het is hier rustig; als u een stukje loopt, komt u bijna geen mensen meer tegen.

 

Overnachting op Whale Island
Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht en boottocht

Dag 11 & 12 Whale Island

Twee volle dagen genieten van rust, zon, zee, strand en snorkelen.

 

Overnachtingen op Whale Island
Inclusief ontbijten

Dag 13 Whale Island – Lak Lake

Vietnam-Lak-Lake-visser

Na een paar dagen rust, gaat u Vietnam verder verkennen. Per boot wordt u terug naar het vasteland gebracht. Daar wordt u opgewacht voor de lange rit van circa 6 uur naar Lak Lake. Het spiegelende oppervlak van het grote Lak meer ziet u al van ver glinsteren in de zon. Aangekomen in één van de authentieke dorpjes rondom het meer, wordt u aan de oever met een bootje opgewacht. In zo’n 10 minuten vaart u naar het weelderig begroeide schiereiland waar de luxe tenten van Lak tented camp tegen de oever zijn aangebouwd. Verken de omgeving deze middag op eigen gelegenheid. Pak een fiets of kajak en ga op pad. Of kiest u ervoor te loungen op uw veranda met weids uitzicht over het meer? Deze avond dineert u in het restaurant wat, heel bijzonder, gevestigd is in een traditioneel houten longhouse. Onze tip: probeer een van de versbereide M’nong specialiteiten.

 

Overnachting aan Lak Lake
Inclusief ontbijt, diner, transfer en boottochten

Dag 14 Lak Lake

Sta vroeg op om de zon boven het meer te zien opkomen. Met een kopje koffie/thee geniet u vanaf uw veranda van dit natuurfenomeen. Deze ochtend strekt u de benen tijdens een wandeling van een uur door koffieplantages en bossen naar de Bim Bip waterval. Deze waterval ligt aan de voet van de berg Cu Yang Sin en wordt ingesloten door grote rotspartijen en bossen aan beide zijden. Wat een idyllische locatie. Neem rustig de tijd om de omgeving in u op te nemen, en ga zwemmen in het koele water. Trek gekregen? Dan komt de meegebrachte picknick-lunch goed van pas. Deze middag wordt er een traditionele muziekshow opgevoerd bij het restaurant.

 

Overnachting aan Lak Lake
Inclusief ontbijt, lunch, diner en wandeling met Engelssprekende begeleiding

Dag 15 Lak Lake – Cat Tien

Vietnam-Cat-Tien-NP-slang Vietnam-Cat-Tien-NP-jungle1_2_466404 Vietnam-Cat-Tien-NP-waterval_2_280330

Tijd voor wat cultuur; u bezoekt het dorp Yang Tao waar mensen van de M’nong stam wonen. Hier wandelt u rond en ziet u hoe de mensen van deze stam hun dagelijks leven indelen. De M’nong zijn zeer bedreven in pottenbakken, met de hand natuurlijk. Misschien vindt u een leuk souvenir? In velden net buiten het dorp ziet u waterbuffels en koeien grazen, in de tuinen groeien koffie en cacao. Dat gaat u van dichtbij bekijken. Terug bij Lak Lake tented camp wacht u een lunch met uitzicht over het meer. En dan is het alweer tijd om te vertrekken. Met het bootje wordt u terug naar het dorp gebracht, waar vandaan u verder reist naar Cat Tien. Een rit van circa 6 uur.

 

Dit is échte jungle, luister maar eens naar de geluiden! ’s Morgens is er een grote kans om gibbons te zien en bij zonsondergang hoort u veel vogels. Er leven maar liefst 230 soorten in Cat Tien National Park. De hele dag door wordt u omringd door libellen en vlinders. Met een kleine ferry steekt u de rivier de Dong Nai over naar het nationale park. In de jungle groeien fruitsoorten zoals wilde bananen en gember. Het nationale park is dichtbegroeid, met enkele open vlaktes en een meer met krokodillen. Er leven veel zoogdieren in het Cat Tien National Park. Er zijn gibbons, makaken, langoeren en spookdiertjes. Aziatische zonneberen en zwarte beren ziet u in het rehabilitatiecentrum. In het wild is de kans groot dat u sambarherten, wilde zwijnen, civetkatten en de muntjak (oftewel het blaffende hert) zult zien. Vergeet uw verrekijker niet om de dieren goed te kunnen spotten!

 

Deze avond staat er een spannende safari op het programma. In het donker gaat u op zoek naar sambarherten en gaurs (een kolossaal Aziatisch rund). Vogels, slangen en hazen scharrelen ook graag in het donker. Hopelijk heeft u veel geluk en ziet u veel!

 

Overnachting in Cat Tien
Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 16 Cat Tien

Vandaag verkent u het nationale park per fiets en te voet. Als het geregend heeft kan het fietspad best glibberige zijn. Gelukkig heeft uw mountainbike goed profiel. U fietst naar de botanische tuin waar uw gids u van alles leert over de planten van de jungle. Weer op de fiets naar het begin van een wandelpad door het bos. Af en toe vangt u een glimp op van de rivier. Kijk ook omhoog, want daar zitten de apen en neushoornvogels! U maakt een wandeling van circa 6 kilometer door de jungle, langs de Tung Tree met gigantische wortels. Let goed op, want wie weet ziet u een slang, eekhoorn of langoer-aapje. Hou ook de oren open. Als u geblaf hoort, is het waarschijnlijk geen hond maar een muntjak. Niet voor niets worden ze ‘blaffend hert’ genoemd. De wandeling gaat over goede paden en vlonders en er is niet veel hoogteverschil, voor vrijwel iedereen goed te doen. Het eindpunt is een open vlakte met uitzicht over het krokodillenmeer. Speurt u naar hun snuiten en ogen die boven het wateroppervlak uitsteken. Veel watervogels nestelen graag op en rond dit meer. Een perfecte plek voor een picknick-lunch, voordat u dezelfde weg weer terug loopt en fietst.

 

Overnachting in Cat Tien
Inclusief ontbijt, lunch, fiets- en wandeltocht met Engelssprekende gids

Dag 17 Cat Tien – Ho Chi Minh City

Vietnam-Ho-Chi-Minh-Stad Vietnam-Algemeen-Food-2

's Morgens heel vroeg, nog voor het ontbijt, vaart u naar een eiland waar veel gibbons leven. Op een uitkijkpunt wacht u tot de gibbons gaan zingen. Een geluid dat u nooit meer vergeet. Het begint hoog, maar zwelt aan en wordt oorverdovend. Kippenvel! Voor de gids is dit geluid een goed uitgangspunt om te bepalen waar de gibbons zitten. Het geluid achterna om deze slingerapen in hun oorspronkelijke leefomgeving te zien. De lenige gibbons slingeren van tak naar tak. Terug naar de lodge voor het ontbijt. Daarna naar het centrum voor primaten op Dao Tien eiland waar u apen ziet die gered zijn uit gevangenschap. In het centrum worden ze voorbereid op hun terugkeer naar de jungle. Een bijzonder afsluiting van uw verblijf in Cat Tien National Park. De rit naar Ho Chi Minh City duurt circa 4 uur inclusief foto- en koffiestops. Het eerste deel van de rit is het nog rustig. Naarmate u de grote stad nadert wordt het drukker en dan rijdt u de metropool Ho Chi Minh City binnen.

 

De straten van het voormalige Saigon krioelen van verkeer en mensen. De stad is zowel modern als traditioneel. De Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Diverse historische gebouwen zijn hier nu omgebouwd tot hotels. Tot toeristische bezienswaardigheden behoren monumentale gebouwen zoals het postkantoor en de Notre Dame-kathedraal. In de wijk Cholon, oftewel Chinatown, bewondert u Chinese tempels en huizen. In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Een goede plek om bijzondere souvenirs te kopen.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 18 Ho Chi Minh City – Mekongdelta

Wanneer u de stad uit rijdt verandert de bebouwing in groene akkers en waterwegen. Het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta, is een labyrint van vele rivieren, kanalen en kleine eilandjes. Bij aankomst in Ben Tre ontmoet u uw gids bij de Huu Dinh markt. Vanaf daar wandelt u over smalle paden door velden waar u de locals aan het werk ziet. Genoeg gewandeld? Dan stapt u in de auto om naar de pier te gaan waar vandaan u per roeiboot de smalle waterwegen verkent. Wees gerust: u wordt geroeid. In de Thanh Thuy coconut gardens geniet u van kokoswater en tropisch fruit. Het volgende stuk door de Mekongdelta legt u af in een gemotoriseerde bakfiets. Wat een ervaring om over de smalle landweggetjes te sjezen. De rit eindigt bij een tuin waar prachtig gekleurde vlinders rond fladderen. Hier wordt uw lunch geserveerd. Na de lunch wandelt u een klein stukje naar de boot waarmee u over de Mekong gaat varen. Onderweg komt u vele andere bootjes tegen met inwoners die aan het vissen zijn of goederen vervoeren. U stopt bij een fabriekje waar kokossnoepjes gemaakt worden. Proeven mag! Na de boottocht staat uw chauffeur op u te wachten om u naar uw eindstation te rijden: Mekong Home. Als u het leuk vindt kunt u vanmiddag uw eigen diner helpen bereiden, de gastvrouw kan u alles over de Vietnamese keuken vertellen.

 

Overnachting in Ben Tre
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottocht, fietstocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 19 Mekongdelta – Ho Chi Minh City

Vietnam-Mekongdelta-bootjeopwater3_2

Deze ochtend stapt u op de fiets. U fietst een eind verder tot u bij de lokale boot aankomt. Samen met uw gids en andere locals vaart u naar een eilandje voor een ontspannen fietstocht over de kleine paadjes en bruggetjes. Onderweg komt u vele locals tegen die u vrolijk toezwaaien en enthousiast hallo toeroepen. Scootertjes en fietsen vol met zelfgemaakte manden, kokosnoten en fruit schieten u zo af en toe voorbij. U krijgt hier een mooie indruk van het leven in de Mekong. Na een uur komt u weer aan bij de boot, waarmee u naar de overkant vaart. Via een andere route fietst u weer terug naar Mekong Home waar u afscheid neemt van de familie voordat u naar de luchthaven van Ho Chi Minh City wordt gebracht.

 

Inclusief ontbijt, fietstocht, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen