terug naar het overzicht

Rondreis Ontdek bijzonder Vietnam

U start deze mooie reis in het zuiden van Vietnam in de bruisende stad Ho Chi Minh City. Vanuit de bedrijvige stad reist u naar de rust in de landelijke Mekongdelta. Wat een contrast! Daarna even een paar dagen ontspannen op een strandbedje onder een palmboom op het heerlijke Whale Island voordat u doorreist naar het lieflijke plaatsje Hoi An. 

In de straatjes vol gekleurde lampionnetjes zult u hier de charme van Vietnam ervaren. In Hue laten we u kennismaken met de bijzondere geschiedenis van vele keizers en koninkrijken. In het noorden fietst u tussen rijstvelden en door dorpjes, en vaart u tussen machtige karststenen rotsen in de betoverend mooie Halong Bay.

Wat maakt deze reis bijzonder
Vaar in Halong Bay
Strand en rust op Whale Island
Incl. 3 binnenlandse vluchten
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 2050,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ontdek bijzonder Vietnam

Dag 1   Aankomst Ho Chi Minh City

Dag 2   Ho Chi Minh City

Dag 3   Mekongdelta

Dag 4   Whale Island

Dag 5   Whale Island

Dag 6   Whale Island

Dag 7   Hoi An

Dag 8    Hoi An

Dag 9    Hoi An

Dag 10  Hue

Dag 11  Hue

Dag 12  Hanoi

Dag 13  Hanoi

Dag 14  Mai Chau

Dag 15   Mai Chau

Dag 16   Ninh Binh

Dag 17   Ninh Binh

Dag 18   Halong Bay

Dag 19   Vertrek Hanoi 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ho Chi Minh City

Na aankomst wordt u opgehaald bij de luchthaven door uw gids en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding. Bijkomen van de reis. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Informatie Ho Chi Minh City:

 

Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, door de bevolking wordt het echter meestal nog Saigon genoemd. Het is een zeer dichtbevolkte stad en telt ruim zes miljoen inwoners. Het is een stad waar oude en nieuwe invloeden door elkaar lopen. De stijgende economie van Vietnam komt hier het meest tot uitdrukking. Er heerst een grote bedrijvigheid, overal wordt gebouwd en overal wordt handel gedreven op de hoeken van de straten. Saigon kent ook nog veel monumentale gebouwen, met name uit de Franse koloniale periode. In de wijk Cholon, ook wel Chinatown genoemd, wonen veel Chinezen, hier zijn dan ook talrijke Chinese tempels en huizen te bewonderen. Hier is ook de grootste overdekte markt van Saigon te vinden, waar de meest uiteenlopende zaken te koop zijn. De Dong Khoi Street was in vroeger tijden, de tijd van de Fransen, het uitgaansgebied met mooie winkels en gebouwen. Diverse historische gebouwen zijn omgebouwd tot hotels. De Vietnamezen gaan het liefst naar de Ton Duc Thang Street; je kunt er langs de boulevard stokbroodjes eten en met de ferryboot naar Cholon varen. De Notre Dame is een kerk, daterend uit 1880; iedere ochtend wordt daar een mis gehouden. Ho Chi Minh City kent ook interessante musea met belangrijke informatie over de geschiedenis van het land. Waren het een aantal jaren geleden met name de fietsen die het straatbeeld beheersten, tegenwoordig gebruikt men naast de fietsen veelal scootertjes (duizenden crossen er door de straten).

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief transfer met Engelssprekende gids

Kennismaking met Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Kennismaking met Ho Chi Minh City

Maak kennis met Ho Chi Minh City. Samen met uw gids bezoekt u deze ochtend, gedeeltelijk wandelend, een aantal...

Proef Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Proef Ho Chi Minh City

Een bijzondere avondmaaltijd in Ho Chi Minh City. Samen met een lokale inwoner van de stad gaat u op pad om...

Dag 2 Ho Chi Minh City, halve dagexcursie Cu Chi-tunnels

DSC_5317(17) VietnamCuChi-manuittunnel(17)

Vandaag gaat u de hele dag op pad met uw gids. Heel vroeg op, naar de Cu Chi-tunnels, dan is het nog rustig. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Na afloop van de excursie wordt u teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

 

De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden

Dag 3 Ho Chi Minh City- Mekongdelta

Vietnam - Mekong Delta - 49(17) Vietnam - Mekong Delta - 56(17)

Uw chauffeur haalt u op bij het hotel in Ho Chi Minh en brengt u in een uurtje of drie naar de Mekongdelta. Deze delta is het vruchtbaarste deel van Vietnam. Het is een labyrinth van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. In Cai Be verruilt u de auto voor de boot voor een mooie tocht over de Mekong rivier naar de Mekong Lodge. Hier schuift u aan voor de lunch. Na de lunch zijn de kamers klaar en kunt u inchecken.

In de namiddag staan fietsen voor u klaar. Per fiets ziet u het drukke dagelijkse leven van de deltabewoners in slowmotion voorbij komen en maakt u gemakkelijk contact met de mensen. U fietst een route van ongeveer 10 kilometer (2 uur) over Tan Phong island. Er zijn vooral veel kleine boomgaarden waar de lokale mensen hun eigen fruit en groente verbouwen voor eigen consumptie en de verkoop. Wanneer u terug bent in de lodge kunt u deelnemen aan een korte kookcursus mocht u dat leuk vinden. Lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

 

Overnachting in de Mekongdelta.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, fietsen, evt. entreegelden

Dag 4 Mekongdelta - Whale Island

In de vroege ochtend ontbijt u in de lodge. Rond acht uur vertrekt de boot naar een (kieine) drijvende markt. U maakt hier kennis met de oorspronkelijke manier van handeldrijven in deze regio. Met een beetje geluk is het er erg druk met bootjes, hoe meer hoe leuker, dit verschilt per dag. Aan de bamboestok met daaraan het handelswaar geknoopt kunt u al van verre zien wat er op die boot wordt verkocht. Om half twaalf is de check out en wordt u per boot naar Cai Be gebracht om vervolgens met een busje naar Ho Chi Minh terug te keren. U gaat direct door naar de luchthaven. U vliegt naar Nha Trang. Bij aankomst transfer naar Whale island.

 

Informatie Whale Island

Whale Island ligt in de Zuid-Chinese Zee. Men zegt dat dit een van de betere snorkel- en duikplekken is van Vietnam, maar het is niet te vergelijken met échte duikoorden zoals Maleisië of de Antillen. Het resort is gelegen in een mooie baai. De unieke lokatie van het resort is de reden om hier te verblijven, het enige resort op dit eiland is charmant. U loopt vanuit uw bungalow zo de zee in. In kleine baaitjes zijn wat strandjes te vinden. Het is hier erg mooi en rustig. Als u een stukje loopt komt u bijna geen mensen meer tegen. Helder water, prachtige palmbomen, echt genieten hier! 

 

Overnachting op Whale Island.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, evt. entreegelden, binnenlandse vlucht

Dag 5 Whale Island

Vietnam-NhaTrang-uitzicht(13)

Vrije dag. Tip: maak een boottocht. De baai van Nha Trang is prachtig en het water is kristalhelder. Voor de kust liggen vele eilandjes. Wat wel heel bijzonder is zijn de drijvende viskwekerijen. Complete dorpen zijn ontstaan op het water waar de vis wordt gekweekt, er is zelfs een visrestaurant. Met een georganiseerde boottocht kunt u hier een kijkje gaan nemen. Het gebied is geschikt voor snorkelen en duiken (niet spectaculair). Of trek er met de fiets op uit. Op de heuvel achter de Long Son pagode staat een 19 meter hoog boeddhabeeld waar vandaan u een mooi uitzicht heeft over de omgeving. Het is wel even klimmen maar u wordt beloont. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen.

 

Overnachting op Whale Island.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Whale Island

U heeft nog een hele dag om lekker bij te komen, eindelijk dat boek te lezen of nog een duik te nemen. Vul de tijd in naar uw eigen zin.

 

Overnachting op Whale Island

Inclusief ontbijt

Dag 7 Whale Island - Hoi An

DSC_4966(17) DSCF2553(17)

Een privéchauffeur haalt u op bij uw hotel om u naar de luchthaven te brengen. U vliegt met Vietnam Airlines naar Danang. Bij aankomst in Danang wordt u wederom opgehaald en in ongeveer een half uur naar uw hotel in Hoi An gebracht.

 

Informatie Hoi An

Hoi An was in vroeger tijden één van de drukste havensteden van zuidoost-Azië. Het is schilderachtig gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. Het oude stadje is bijzonder pittoresk, velen vinden Hoi An het leukste plaatsje van Vietnam. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Hoi An is uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed. Hoi An ligt vlakbij de kust, het zal dus duidelijk zijn, dat vis een belangrijk handelsproduct is. In Hoi An kunt u uitstekend kleding, schoenen en tassen laten maken van goede kwaliteit en goedkoop. Erg leuk om te doen: fietsen (vraagt u even bij uw hotel) naar het oude stadje, ongeveer 2 km en een bijzonder leuke route, langs de rivier.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 8 Hoi An

Er is genoeg te doen, in en rondom Hoi An. Geniet van de gezellige sfeer in het stadje of rust lekker uit aan het strand.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Kookcursus in Hoi An
Hoi An

Kookcursus in Hoi An

Leer de geheimen van de Vietnamese keuken kennen. Al vroeg in de morgen maakt u een boottocht naar de...

Dag 9 Hoi An, dagexcursie My Son

hoi an cham ruine 3(13)

Op naar de ruïnes van My Son, een eindje buiten Hoi An. Vietnam kent een rijke historie, in de omgeving van Hoi An uit dat zich onder andere in de ruïnes bij My Son. Een bezoek hieraan is vooral voor diegenen bedoeld, die geïnteresseerd zijn in de Cham-cultuur in centraal Vietnam. De vroegere hoofdstad van het toentertijd krachtige rijk Champa. Omringd door bergen rijdt u een serene vallei binnen waar ooit 70 bouwwerken stonden. Helaas heeft de vallei onder vuur gelegen tijdens de oorlog en zijn er nu nog maar 20 bouwwerken van over. De bouw is zeer bijzonder en dateert uit de zevende tot dertiende eeuw. Tijdens uw bezoek voelt u de kracht en de omvang van het complex. Na afloop van de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Hoi An.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief Engelssprekende gids, privé-busje en entreegelden

 

Dag 10 Hoi An - Hue

U wordt opgehaald bij uw hotel door chauffeur voor uw tocht van ongeveer 4 uur naar Hue. U rijdt noordwaarts. U bezoekt de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die oprijzen uit het vlakke land. U bewandelt een van de bergrotsen, waar veleu als pelgrimstocht voorgingen. Vervolgens komt u in een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, soms komt er door gat in de grot een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. In Danang bezoekt u het Cham-museum, waar de Cham-beeldhouwkunst de geschiedenis vertelt van het koninkrijk Champa. U rijdt vervolgens over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Bij aankomst in Hue wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Exclusief entreegelden (paar dollar)

Dag 11 Hue

DSC_3637(8) DSC_3557(8) Vietnam  - Hue - 68(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

In Hue kunt u vele excursies maken, wij noemen enkele bezienswaardigheden die wij de moeite waard vinden. Maakt u een boottocht over de Perfume-rivier en kies een huurfiets om de stad te verkennen. Bezoekt u de Thien Mu-pagode, deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Bezichtig het indrukwekkende grafmonument van Ming Mang, deze is buiten het centrum gelegen. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. De keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad mag zeker niet ontbreken. Hier kunt u zien hoe de keizerlijke familie in een geheel afgezonderde stad leefde. Even rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt en u snuift het dagelijks leven van Hue op. De grootste markt van Hue, waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 12 Hue- Hanoi

U vliegt naar Hanoi waar u de rest van de dag zelf kunt invullen. Dwaal wat rond in het centrum.

 

Informatie Hanoi

De stad Hanoi heeft een aparte sfeer. Het heeft een Frans-koloniaal karakter door de mooie historische gebouwen en villa’s uit de tijd van de Franse overheersing. De Oude Wijk heeft talrijke smalle straatjes, elk zijn eigen ambacht; u treft er kappers aan, maskermakers, er wordt leer bewerkt, zijde verkocht, noem maar op. Vele handelslieden verdienen hier de kost. De ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi is met zijn meren, boomrijke boulevards, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en mooie gebouwen een zeer boeiende stad. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiemmeer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen tai chi beoefenen. Hanoi kent ook mooie musea, zoals het museum voor schone kunsten, waar voornamelijk moderne schilderkunst te vinden is. De geschiedenis van het turbulente land weerspiegelt zich in vele historische gebouwen. Gaat u ’s avonds eens een keer naar een voorstelling in het Waterpoppen Theater, een typisch Vietnamees volksspel. Een centraal punt van de stad is het Hoan Kiemmeer, waarin de Ngoc Son-pagode is gebouwd. Er zijn diverse leuke restaurantjes aan het meer waar u heerlijk kan genieten van een Vietnamese specialiteit: ‘Iced Vietnamese Drip Coffee’.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 13 Hanoi

Vietnam - Hanoi - 009(17) Vietnam - Hanoi - 071(17)

Vrije dag om deze leuke stad te verkennen. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Maar als het erg warm is in Hanoi kunt u ook voor eandere vervoersmiddelen kiezen. Neem een cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. Voor echte durfals zijn er ook brommertaxi's waarmee u door het verkeer zigzagt. Er is veel te zien in Hanoi. U kunt het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet toegangkelijk). Achter het mausoleum is een prachtig park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. In deze omgeving vindt u ook de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. De Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Het grote tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. Ook erg mooi is de Tran Quoc-tempel, één van de oudste pagodes van Vietnam, gelegen aan het West Lake. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

Dag 14 Hanoi - Mai Chau

U wordt opgehaald door uw chauffeur en gids voor de rit van circa 4 uur naar de vallei van Mai Chau. U verlaat de drukte van de stad. Het duurt een poosje voordat u de stad en het district Hanoi daadwerkelijk uit bent. U bent dan zeker een uur of anderhalf verder. Het laagland rondom Hanoi is vrij uitgestrekt. Als u eenmaal het karstgebergte heeft bereikt wordt het een stuk mooier. U ziet veel traditionele huizen, en de natuur bestaat veelal uit bamboebossen en akkers waar uiteraard rijst verbouwd wordt, maar ook suikerriet en groentesoorten. De weg voert omhoog, de Cun pas op. Eenmaal boven heeft u een geweldig uitzicht over de lieflijke vallei van Mai Chau.

 

Informatie Mai Chau:
De vallei van Mai Chau wordt omringd door hoog karstgebergte. In het dal zijn vele kleine dorpjes te vinden waar men veelal nog in huizen op palen woont. In dit gebied ziet u voornamelijk Witte Thai; één van de vele etnische minderheden van Vietnam. Sommige dames dragen prachtig gekleurde kleding; traditionele klederdracht die men niet voor de toeristen draagt maar omdat hun voorouderen dit ook droegen. In de vallei van Mai Chau ziet u vooral rijstvelden, maar ook worden hier mais, suikerriet en andere groentesoorten verbouwd. Doordat de vallei van Mai Chau vrij vlak is, is dit een geweldig gebied om wandelend of per fiets te verkennen. De smalle paadjes tussen de rijstvelden en door de kleine dorpjes zijn hier uitermate geschikt voor.

 

Overnachting in Mai Chau

Inclusief ontbijt en privé-transfer

Dag 15 Mai Chau

Vietnam - Ha Giang - 02(8) Vietnam-HaGiang-straatbeeld(8) Wandeling Ha Giang (26)

Deze dag is vrije besteding. U kunt vandaag op eigen gelegenheid wandelen en fietsen door de natuur of in stilte genieten van de rust en de prachtige omgeving. Een tip voor 's avonds: vaak worden er traditionele dans- en muziekshows opgevoerd. Vraagt u even bij uw hotel waar en wanneer.

 

Overnachting in Mai Chau

Inclusief ontbijt

Dag 16 Mai Chau - Ninh Binh

U rijdt met uw chauffeur in ongeveer 3 uur naar Ninh Binh. Prachtige rit met vele mooie uitzichten. 

 

Informatie Ninh Binh:
In de provincie Ninh Binh ligt ook de gelijknamige stad. Ninh Binh wordt ook wel 'Halong bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Ninh Binh stad is een grote stad met een relatief klein centrum. In het centrum bevinden zich wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Naast Tam Coc zijn er nog diverse andere plaatsen waar de roeibootjes klaarliggen om u door het prachtige landschap te vervoeren. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

 

Overnachting in Ninh Binh

Inclusief ontbijt en transer

Dag 17 Ninh Binh, varen en fietsen bij Trang An

U maakt een prachtige boottocht door een van de mooiste delen van Ninh Binh: Trang An. Hier ziet u met eigen ogen waarom Ninh Binh ook wel 'Halong Bay op het land' wordt genoemd. U wordt geroeid. De meeste mensen doen dat hier nog op de traditionele manier: met hun voeten! Wat deze tocht nog meer zo bijzonder aantrekkelijk maakt is het prachtige landschap van rijstvelden in combinatie met de weelderig begroeide kalkstenen rotsen en de drie grotten waar u doorheen vaart. Er zijn veel mensen die willen genieten van dit mooie gebied dus laat u niet afschrikken door de drukte; als u eenmaal in uw bootje zit is er ruimte zat. De lokale bevolking probeert een centje bij te verdienen door op de route van de boottocht wat drinken en andere versnaperingen te verkopen (soms wat té actief). Afhankelijk van het seizoen hebben de rijstvelden prachtige kleuren. Groen na planting (februari/maart) en langzamerhand verandert dit in geel. Tegen juni/juli is het oogsttijd Als het weer meezit kan er nog een keer geplant worden in juni/juli, dan is er in september nog een oogst. In de winter, vanaf oktober t/m januari zijn de rijstvelden niet beplant, toch is de omgeving dan de moeite waard. Aan het eind van de boottocht staan de fietsen klaar. U maakt een ontspannen fietstocht via een rustig weggetje door landelijke omgeving. U komt fietsend gemakkelijk in contact met de vriendelijke mensen. U ziet waterbuffels die gewoon over straat lopen. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en het fietsen een uurtje of langer als u wilt. 

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, fietshuur, boottochtje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 18 Ninh Binh - Halong Bay, cruise

Om de boot in Halong Bay te halen vertrekt u 's ochtends vroeg uit het hotel. Uw chauffeur brengt u naar Halong Bay. De rit duurt zo’n 4 uur en er is wat speling nodig voor onvoorziene situaties op de weg. De route is niet zo heel interessant jammer genoeg, er is alleen geen andere optie om Halong Bay te bereiken. De bebouwing langs de weg is rommelig en sommige stukjes akkerbouw maken het uitzicht nog enigszins kleurrijk. U bent op weg naar een van de absolute hoogtepunten van Vietnam, dat is voldoende om deze route voor lief te nemen, nietwaar?

 

Een hoogtepunt tijdens uw reis; u gaat varen door de wereldberoemde Halong Bay. Rond het middaguur gaat u aan boord van uw schip: een in traditionele stijl gebouwde jonk. Onder het genot van een lunch vaart u de wijde baai in. De bemanning zal u een briefing geven wat u vandaag en morgen te wachten staat. Uw geniet aan het dek van prachtige uitzichten op Karststenen eilandjes, terwijl u door dit bijzondere gebied vaart. Uw schip gaat voor anker en u vaart met een tender (klein bootje) naar het grootste drijvende vissersdorp van de baai, waar u ongeveer 20 minuten kunt rondwandelen. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kajakken. Erg leuk om te doen (u betaalt ter plaatse rond de USD 10 pp om een kajak te huren). ’s Avonds dineert u aan boord, in het mooie restaurant. En daarna kunt u een kaartje leggen of andere spelletjes doen; er wordt vaak ook een film gedraaid.

 

Overnachting aan boord van de Jonk

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids en transfer met privé-auto/busje

Dag 19 Halong Bay - Hanoi

Vietnam-Halong Bay5.jpg(17) Vietnam-Halong Bay4.jpg(17)

s Ochtends vroeg wordt een licht ontbijt geserveerd: verse kop koffie of thee met wat hapjes. Wilt u Tai Chi oefenen? Dan is dit is het moment. U verlaat de boot voor een fijne ochtendwanddeling over Titov Beach Island. U heeft ongeveer een uur op dit eiland, en als u wilt is er genoeg tijd voor een stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai. Halverwege de kllim is er ook een uitkijkplatform. U kunt op dit eiland ook lekker ontspannen op het strand en even zwemmen. Terug aan boord is het tijd om uw spullen te pakken voordat u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). Na het ontbijt kunt u nog een blik werpen op de prachtige baai. U vaart terug naar de haven waar u voor het middaguur arriveert.

 

U wordt bij de pier opgehaald door een minibus van Indochina Sails en in ongeveer 3 uur rijden naar het centrum van Hanoi gebracht. Afhangkelijk van de vertrektijd van uw vlucht, heeft u eerst nog tijd om te dineren of u wordt gelijk naar de luchthaven gebracht. 

 

Inclusief ontbijt, Engelsspekende gids en entreegelden tijdens cruise, transfers

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën