terug naar het overzicht

Combinatiereis Tempels, delta en historie

Tijdens deze rondreis door Cambodja en Zuid-Vietnam laten wij u de meeste interessante plekjes zien! U maakt niet alleen kennis met het intrigerende Angkor Wat complex maar u reist ook per boot naar Battambang en ontdekt daar het plattelandsleven. Vanuit de hoofdstad Phnom Penh reist u via de waterrijke Mekongdelta naar Vietnam.

Een ontzettend leuk en veelzijdig gebied, met vriendelijke bewoners. Vervolgens door naar de bruisende metropool Ho Chi Minh City. Vanuit daar bezoekt u de Cu-Chi tunnels. Weer heel anders zijn de ruige hooglanden rond Dalat. En daarna lekker bijkomen van alle indrukken aan het brede zandstrand van Mui Ne. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek de imposante Angkor Wat
Binnenlandse vlucht in Vietnam
Relax op het strand van Mui Ne
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 2000,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Tempels, delta en historie

Dag 1   Aankomst Cambodja - Siem Reap

Dag 2   Siem Reap

Dag 3   Siem Reap

Dag 4   Battambang

Dag 5   Battambang

Dag 6   Phnom Penh

Dag 7   Phnom Penh

Dag 8   Vietnam - Chau Doc

Dag 9   Can Tho

Dag 10 Ho Chi Minh City

Dag 11  Ho Chi Minh City

Dag 12  Dalat

Dag 13  Dalat

Dag 14  Mui Ne

Dag 15  Mui Ne

Dag 16  Mui Ne

Dag 17  Mui Ne

Dag 18  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Siem Reap

Cambodja-SiemReap-straatbeeld(17) Cambodja-SiemReap-brommertaxi(17)

U wordt opgehaald bij de luchthaven door uw gids en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding. Bijkomen van de reis. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum van Siem Riep.


Overnachting in Siem Reap.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Siem Reap

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Siem Reap, Dagtocht Angkor per tuktuk
Siem Reap

Siem Reap, Dagtocht Angkor per tuktuk

Deze dag zal zeker het hoogtepunt van uw reis zijn! Per tuktuk en onder begeleiding van een Engelssprekende...

Dag 3 Siem Reap

Cambodja-SiemReap-AngkorWat-tempel5(17) Cambodja-SiemReap-AngkorWat-tempel21(17)

Eén dag is absoluut niet voldoende om de prachtige tempelcomplexen van Angkor te bekijken. Zet deze dag uw ontdekkingstocht voort. Onze aanraders: Srah Srang (ook wel het koninklijke bad genoemd) en Preah Khan (deels overwoekerd door reusachtige boomwortels). Andere mooie ruïnes zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. Nog verder dit gebied in, is de Roulos Group zeker een bezoek waard. Maar niet alleen de tempels maken een bezoek aan Siem Reap interessant. Ga ook eens fietsen over het platteland buiten de stad of maak een boottocht naar de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer. Leuk om ’s avonds te doen: een Apsara dansvoorstelling bijwonen. Er zijn veel restaurants waar u tijdens uw diner deze traditionele dans kunt zien.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Siem Reap- Battambang

U reist per boot van Siem Reap naar Battambang; dit wordt wel bestempeld als de mooiste boottocht die er in Cambodja te maken is. U wordt vroeg in de ochtend bij uw hotel opgehaald voor een transfer naar de boot. Vanaf het water ziet u het dagelijks leven van de Cambodjanen langs de kant. U ziet de mensen zichzelf, hun dieren, hun kleren en hun groenten wassen. Kindertjes zwaaien en plonzen in het water. Houten hutjes staan vlak langs de kant of zijn zelfs op het water gebouwd. De natuur is prachtig. De boottocht duurt 6 tot 8 uur. Dit is afhankelijk van de waterstand.

 

Informatie Battambang:

Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Maar de stad heeft een provinciaal karakter en is lieflijk gebleven. Er zijn nog veel koloniale huizen te vinden. Na aankomst kunt u wat rondkijken in de stad. Er zijn verschillende tempels die de moeite waard zijn: de Wat Tahm Rai Saw, de Phnom Banan en de Wat Ek (vooral het uitzicht vanaf de Wat Ek tempel is schitterend!). Aan de waterkant is een gezellige markt.

 

Overnachting in Battambang.

Inclusief ontbijt, transfers, boottocht

Dag 5 Battambang

8 (8) IMG_1837_y6nioq(8) AE7E1875(8)

De landelijke omgeving van Battambang is interessant, u zult dit merken tijdens uw dagtocht vandaag per auto. Zo bezoekt u kleine huisindustrieën, waar u de mensen aan het werk ziet. Er worden dingen gemaakt als: sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Ook dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk, u ziet hoe de bevolking leeft. Ook bezoekt u een beeldhouwer, die zich (zoals praktisch iedere kunstenaar in dit boeddhistische land) richt op verfraaiing van tempels. Op de vismarkt wordt, behalve verse vis, Prohoc verkocht, een typische Khmer-specialiteit. Bestel het eens in een restaurant. Op uw route ligt eveneens de mooie Memorial Wat Samrong Knong (wat = tempel), neem de tijd. Een pre-Angkoriaanse Ek Phnom tempel ligt ook op de route. Voordat u terug naar uw hotel wordt gebracht kunt u het lokale vervoer per bamboetrein uitproberen. Er ligt een spoor midden tussen de rijstvelden, onderweg ziet u hoe er op traditionele manier steen wordt gebakken. Uw chauffeur wacht u op het eindpunt weer op. Terug naar Battambang.
 

Overnachting in Battambang.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, rit per bamboetreintje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Battambang- Phnom Penh

U wordt door uw chauffeur opgehaald en u gaat per auto van Battambang naar Phnom Penh. Onderweg krijgt u een goede indruk van plattelandsleven in Cambodja. U ziet rijstvelden, ossenkarren, lieflijke kleine dorpjes, spelende kindjes. Ieder moment verandert het uitzicht vanuit de auto weer. Het is een lange, maar boeiende tocht. 

 

Informatie Phnom Penh:
Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met een zeer bewogen verleden. Na de kolonialisatie van de Fransen volgde het afschrikwekkende regime van de Rode Khmer. Inmiddels behoort die tijd tot het verleden en leeft Phnom Penh weer helemaal op. Op de kade van Mekong is het een mengelmoes van dure en goedkope restaurantjes, waar het 's avonds gezellig is om te eten. Er wordt hard gewerkt aan de modernisatie van de stad. De sporen van de Frans-koloniale tijd ziet u terug in de architectuur van veel huizen en hotels. Natuurlijk zijn de tempels en paleizen in de hoofdstad het toonbeeld van pracht en praal. Vele trieste herinneringen van het Rode Khmer-regime tekenen eveneens de stad. Bijna een gehele generatie is in die tijd uitgeroeid. Om dit drama nooit te vergeten is er een museum opgericht en zijn de Killing Fields opengesteld voor publiek. Phnom Penh is een boeiende stad in beweging!

 

Overnachting in Phnom Penh

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 7 Phnom Penh

Cambodja-PhnomPenh-vergezicht(13)

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh

Inclusief vervoer per tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Phnom Penh, Dagtocht per tuktuk
Phnom Penh

Phnom Penh, Dagtocht per tuktuk

Een leuke dagtocht tijdens uw reis door Cambodja: per tuktuk door de hoofdstad Phnom Penh om een bezoek te...

Dag 8 Cambodja, Phnom Penh- Vietnam, Chau Doc

U wordt naar de rivier gebracht. U gaat aan boord van de snelboot, die u in ongeveer 5 uur naar Chau Doc in Vietnam, Mekongdelta, brengt. Geniet van de prachtige uitzichten vanaf uw boot (geen stops onderweg). U krijgt mineraalwater, fruit en koekjes aan boord. Aankomst Chau Doc, aan de Mekongrivier gelegen. Naar uw hotel aan de rivier. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Chau Doc.

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht

Dag 9 Mekongdelta, Chau Doc- Can Tho

Per boot vaart u de zeer brede rivier, de Mekongdelta, op. Eerst bezoekt u een dorp waar de bewoners onder hun drijvende huizen vis kweken: enorme kooien gaan er schuil onder water. Bij één van de huizen kunt u een kijkje nemen (en wat voer strooien door een luik: de vissen springen zowat naar binnen). Daarna naar een Cham-dorp aan de rivier, hier leeft een moslim-gemeenschap, een minderheid hier. U stapt over van de boot in uw auto of busje en uw chauffeur en gids brengen u naar Can Tho, een prachtige tocht van 3 à 4 uur, dwars door de delta.

 

Overnachting in Can Tho.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, evt. entreegelden

Dag 10 Mekongdelta, Can Tho- Ho Chi Minh City

DSC08819(17) iStock_000033840308Large (18)

Vroeg in de ochtend vaart u met een klein bootje naar de bedrijvige drijvende markt in Cai Rang. Grote boten liggen hier voor anker middenin de rivier. Aan een lange bamboepaal naast de boot hangt het product dat die boot verkoopt, bijvoorbeeld een ananas of zoete aardappel. Kleinere bootjes varen tussen de grote boten en kopen hier partijen op, die men later in een winkeltje of op een marktje op het vasteland weer doorverkoopt. Ook leuk om te zien zijn de kleine bootjes die de verkopers van ontbijt voorzien. Zo vaart er een bootje met noodle-soep, en weer een ander bootje met stokbroodjes gevuld met vlees. In de vroege ochtend is er het meeste te zien op de markt. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. Even later laat u het grote water achter u en vaart u door de smalle watertjes tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal om een stukje te wandelen en een kijkje te nemen hoe het leven in de Mekongdelta er uit ziet. U kunt wat van de lokale fruitsoorten proeven zoals dragonfruit, ramboetan, longan of jackfruit. Vervolgens wordt u naar Cai Son gebracht. Op de fiets trapt u over smalle paadjes langs kleine kanaaltjes en boomgaarden. Een fietstochtje is een uitstekende manier om dit gebied te bewonderen en in contact te komen met de mensen. Zo ziet u het lokale leven echt van dichtbij. Het erf van meneer Ba Cong staat vol fruitbomen, u wordt hier uitgenodigd om een kopje thee te drinken en wat rond te kijken in de tuin. Het is heerlijk stil en rustig. Fietsend terug naar de plek waar de auto op u staat te wachten om u in circa drie uur naar Ho Chi Minh City te brengen.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje, privé-boot, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 11 Ho Chi Minh City

Vandaag gaat u op pad met uw gids. Heel vroeg op, naar de Cu Chi-tunnels, dan is het nog rustig. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Na afloop van de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

 

De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden  

Cu Chi-tunnels
Ho Chi Minh City

Cu Chi-tunnels

’s Ochtends vroeg rijdt u naar de bekende Cu-Chi tunnels. Aangekomen bij de tunnels gaat u samen met uw gids...

Dag 12 Ho Chi Minh City- Dalat

3. iStock_000019385331Large (18) Dalat Crazy House(17)

U wordt opgehaald van uw hotel en naar de luchthaven van Ho Chi Minh city gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Dalat. Aangekomen wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Dalat:
Dalat is een zeer drukke en levendige stad middenin de Centrale Hooglanden. Er zijn nog opvallend veel gebouwen en huizen uit de Frans-koloniale tijd. Vanwege de hoge en dus koele ligging was Dalat toentertijd een geliefd buitenverblijf voor de Fransen. De meest spraakmakende villa’s en gebouwen zijn inmiddels omgebouwd tot hotel, zoals het Sofitel en het Ana Mandara. U waant u hier 50 jaar terug in de tijd met het gemak van hedendaagse luxe. Het centrum van Dalat is gesitueerd aan de zuidwest kant van het meer. Vele winkeltjes, restaurants, koffiebarretjes en een gezellige markt kunt u hier vinden. Het valt op dat Dalat een aantrekkelijk oord is voor Vietnamese stellen, er wordt hier namelijk heel veel in het huwelijksbootje gestapt. De koele en schone lucht van de bergen is een prettige afwisseling voor de warmte. Er zijn in Dalat een paar leuke bezienswaardigheden zoals het Zomerpaleis van Bao Dai uit de jaren ’30 waar nog het volledige interieur te bezichtigen is. Het meest opzienbarende is het Gekkenhuis (Crazy House), een pension met de meest vreemde vormen wat een hoog 'Alice in Wonderland'-gehalte heeft. Het is door een prinses gebouwd en nog steeds in gebruik. Leuk om even langs te gaan, beter dan er te verblijven. Een bezoek aan Dalat is goed te combineren met uitstapjes naar verschillende watervallen (in de regentijd) en de mooie natuur in de omgeving.

 

Overnachting in Dalat

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 13 Dalat

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een excursie naar een van de mooiste watervallen van het centrale hoogland: de Elephant Falls. Op weg naar de watervallen stopt u een aantal keer. Zo brengt u bijvoorbeeld eerst nog een bezoek aan een koffieplantage, een fabriekje waar rijstwijn, een zijderupsen- en krekelkwekerij. Hier maakt u mee wat er zoal gebeurd in dit afgelegen gebied. Aan het eind van de rit wordt u beloont met een prachtig aanblik op de Elephant Falls. U krijgt de gelegenheid om helemaal naar de top van de waterval te klimmen, als u dat wilt. Via een paar dorpen, zoals Buon Chuoi, gaat de route terug naar Dalat. U maakt hier kennis met de lokale levensstijl en cultuur van de K’Ho mensen. Halverwege de middag bent u terug in Dalat. U heeft dan nog voldoende tijd om de stad te bekijken. 

Overnachting in Dalat

Inclusief ontbijt, privé auto/busje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Dalat- Mui Ne

Vietnam-VanVerre113 nha trang(13)

U wordt opgehaald door uw chauffeur. U reist naar de kust in een uurtje of 5. De bergen worden verruild voor de vlakke land met rijstvelden en de kust. Vlak nadat u Dalat verlaten hebt kunt u de zogenaamde ‘Chicken-village’ bezoeken, bekend vanwege de 5 meter hoge houten haan maar interessanter om te zien hoe de Koho minderheid hier leeft. De route volgt het Di Linh plateau waar veel thee verbouwd wordt. Vraagt u gerust om even te stoppen bij een plantage, vooral als er geplukt wordt. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Mui Ne gebracht.

 

Informatie Mui Ne:
Mui Ne was ooit een kleine vissersplaats aan een prachtig zandstrand. Mui Ne heeft haar bekendheid te danken aan de zandduinen in het achterland en het heerlijke strand. Vanwege de populariteit is er buiten het oorspronkelijke dorp een langgerekte badplaats ontstaan met vele accommodaties, restaurants en winkeltjes. Tegenwoordig is het dé strandbestemming voor Rusland, veel naamborden zijn dan ook in het Russisch geschreven. Toch is het er nog steeds goed toeven. U kunt hier genieten van zon, zee en strand. De (meeste) hotels zijn in resortstijl gebouwd, geen hoogbouw dus. Er worden veel watersporten beoefend, vooral voor kitesurfers is het een zeer aantrekkelijke plek. 's Avonds is er genoeg vertier in de restaurants en bars. 

 

Overnachting in Mui Ne.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Mui Ne

Huur een fiets of een brommertje en ga op pad naar bijvoorbeeld het plaatsje Phan Thiet. Dit ligt op ongeveer 10 km afstand van Mui Ne, erg leuk om te bezoeken. De bewoners in Phan Thiet leven van de visvangst, op de dagelijkse (ochtend)markt ziet u wat er allemaal opgevist wordt. U kunt ook een leuke wandeling maken door de haventjes. Vis eten in een van de vele restaurantjes is hier bijna een must. Vergeet u niet de zandduinen te gaan zien bij zons- opgang of ondergang. Het zand verandert dan van kleur, heel bijzonder. Voor een wat spectaculairdere tocht is een excursie per 4-wheeldrive de duinen in een aanrader!

 

Overnachting in Mui Ne.

Inclusief ontbijt

Dag 16 en 17 Mui Ne

Vietnam-VanVerre123mui ne(8) Vietnam-VanVerre121 mui ne(8) P2050288(8)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Mui Ne

Inclusief ontbijten 

Dag 18 Mui Ne, vertrek

U wordt opgehaald door uw chauffeur en in 4 à 5 uur naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën