terug naar het overzicht

Rondreis Highlights Vietnam

In vogelvlucht de hoogtepunten van Vietnam, van noord naar zuid. Wij laten u de meest interessante en mooie plekjes van het land zien. Het is een rondreis vol afwisseling: van boeiende steden als Hanoi en Saigon tot stille plekjes op het platteland.
U bezoekt de prachtige Halong Bay met zijn wonderlijke rotsformaties en de steden met ieder hun eigen geschiedenis. Geniet van het leuke stadje Hoi An aan het strand en ontdek de Mekongdelta. Laat u verrassen door al het moois wat Vietnam te bieden heeft.

Wat maakt deze reis bijzonder
Hoogtepunten in vogelvlucht
Steden: Hanoi, Saigon & Hoi An
Natuur: Halong Bay & Mekongdelta
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 1295,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Highlights Vietnam

Dag 1 Aankomst Hanoi
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi - Ninh Binh
Dag 4 Ninh Bin - Halong Bay
Dag 5 Halong Bay - Hanoi - Hue
Dag 6 Hue
Dag 7 Hue - Hoi An

Dag 8 Hoi An
Dag 9 Hoi An
Dag 10 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City
Dag 11 Ho Chi Minh City
Dag 12 Ho Chi Minh City - Mekongdelta
Dag 13 Mekongdelta
Dag 14 Mekongdelta - Ho Chi Minh City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

U wordt opgehaald bij de luchthaven door een chauffeur en gids en naar uw hotel in Hanoi gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Even rustig bijkomen van de reis. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Foodtour:

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is uw blik gericht op eten. Onderweg wijst uw gids u op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. Hij laat u ruiken, voelen en proeven. Bespreek uw voorkeuren qua eten met hem, en dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. U kunt het zo gek maken als u wil; Vietnamezen verspillen namelijk niets en eten bijna alles. Uw gids vertelt u alles over de Vietnamese eetcultuur en de diverse ingrediënten die in de gerechten gebruikt worden. U neemt plaats op hele lage krukjes, net als de Vietnamezen, en proeft de complex gekruide heerlijkheden van Vietnam. U probeert verschillende restaurantjes uit tijdens deze wandeltocht. Met een gevulde buik wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

 

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Dag 2 Hanoi

Vietnam - Hanoi - 087(17) Vietnam-VanVerre16a(17)

Vrije dag om deze leuke stad te verkennen. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Maar als het erg warm is in Hanoi kunt u ook voor eandere vervoersmiddelen kiezen. Neem een cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. Voor echte durfals zijn er ook brommertaxi's waarmee u door het verkeer zigzagt. Er is veel te zien in Hanoi. U kunt het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet toegangkelijk). Achter het mausoleum is een prachtig park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. In deze omgeving vindt u ook de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. De Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Het grote tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. Ook erg mooi is de Tran Quoc-tempel, één van de oudste pagodes van Vietnam, gelegen aan het West Lake. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Hanoi, de leukste stad van heel Vietnam (althans, dat vinden wij). Veel Frans-koloniale gebouwen, brede lanen...

De hoogtepunten van Hanoi
Hanoi

De hoogtepunten van Hanoi

Hanoi heeft zoveel interessants te bieden, dat een dag uitgebreid de stad doorkruisen geen minuut te veel is...

Dag 3 Hanoi - Ninh Binh

Vietnam-VanVerre52(13)

U wordt deze ochtend bij uw hotel in Hanoi opgehaald en in circa 3 uur rijden naar uw hotel in Ninh Binh gebracht. 

 

Ninh Binh wordt ook wel 'Halong bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! De prachtige omgeving kunt u prima te voet of per fiets verkennen. De fietsen heeft Tam Coc Garden voor u klaar staan. Een boottochtje is ook een erg leuke manier om de fantastische omgeving in u op te nemen. De roeibootjes liggen op te wachten vlak buiten Tam Coc Garden. U hoeft niet zelf te roeien, maar wordt geroeid. Vaak nog op de traditionele wijze; met de voeten! Tam Coc Garden biedt ook allerlei workshops om de lokale handnijverheid uit te proberen. Volg een workshop vlieger maken, manden vlechten of borduren. Liefhebbers van koken kunnen ook een kookworkshop volgen om de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken onder de knie te krijgen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze dag te ontspannen aan het heerlijke zwembad.

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt en transfer

Varen en fietsen bij Tam Coc
Ninh Binh

Varen en fietsen bij Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een prachtige boottocht door een van de mooiste...

Dag 4 Ninh Binh - Halong Bay

Vietnam-Halong-Bay-uitzicht1(17) Vietnam-Halong-Bay-junk1(17)

Om de boot in Halong Bay te halen vertrekt u 's ochtends vroeg uit het hotel. Uw chauffeur brengt u naar Halong Bay. De rit duurt zo’n 4 uur.

 

Een hoogtepunt tijdens uw reis; u gaat varen door de wereldberoemde Halong Bay. Rond het middaguur gaat u aan boord van uw schip: een in traditionele stijl gebouwde jonk. Onder het genot van een lunch vaart u de wijde baai in. De bemanning zal u een briefing geven wat u vandaag en morgen te wachten staat. Uw geniet aan het dek van prachtige uitzichten op Karststenen eilandjes, terwijl u door dit bijzondere gebied vaart. Uw schip gaat voor anker en u vaart met een tender (klein bootje) naar het grootste drijvende vissersdorp van de baai, waar u ongeveer 20 minuten kunt rondwandelen. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kajakken. Erg leuk om te doen (u betaalt ter plaatse rond de USD 10 pp om een kajak te huren). ’s Avonds dineert u aan boord, in het mooie restaurant. En daarna kunt u een kaartje leggen of andere spelletjes doen; er wordt vaak ook een film gedraaid.

 

Overnachting op een traditionele jonk

Inclusief transfer, ontbijt, lunch en diner

 

Dag 5 Halong Bay- Hanoi- Hue

's Ochtends vroeg wordt een licht ontbijt geserveerd: verse kop koffie of thee met wat hapjes. Wilt u Tai Chi oefenen? Dan is dit is het moment. U verlaat de boot voor een fijne ochtendwanddeling over Titov Beach Island. U heeft ongeveer een uur op dit eiland, en als u wilt is er genoeg tijd voor een stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai. Halverwege de kllim is er ook een uitkijkplatform. U kunt op dit eiland ook lekker ontspannen op het strand en even zwemmen. Terug aan boord is het tijd om uw spullen te pakken voordat u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). Na het ontbijt kunt u nog een blik werpen op de prachtige baai. U vaart terug naar de haven waar u voor het middaguur arriveert.

 

U wordt bij de haven in Halong Bay opgehaald en naar Hanoi gebracht. Vanaf Hanoi vliegt u naar Hue. Daar wordt u weer opgehaald en naar uw hotel gebracht. 

 

Overnachting in Hue

Inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht

Dag 6 Hue

P1230066(8) Vietnam  - Hue - 06(8) DSC_3545(8)

Deze dag is ter vrije besteding. In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus u moet kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. U kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen langs vijvers, door tuinen, tempels, paleizen en de Verboden Purperen Stad. De kleurrijke Dong Ba-markt bevindt zich ook aan de noordzijde van de Parfumrivier. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. Er wordt van alles verkocht. Leuk om even rond te struinen. Stap op een drakenboot en vaar een stuk over de Parfumrivier. U kunt u bij de Thien Mupagode af laten zetten. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Iets ten zuiden van de stad bevinden zich zeven keizerlijke graftombes. De tombe van Ming Mang is een aanrader. Dit is één de mooiste graftombes in Hue. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles in bloei staat. De stad Hue kunt u prima per fiets bekennen. De graftombes zijn wellicht iets te ver weg; hiervoor kunt u beter een taxi nemen.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

De hele dag op pad, een boeiende dag met uw Engelssprekende gids. U maakt een boottocht over de Perfume-rivier...

Dag 7 Hue - Hoi An

Vietnam - Da Nang - 09(13)

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur voor uw tocht van ongeveer 4 uur naar Hoi An. U rijdt zuidwaarts over de indrukwekkende Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Daarna door naar de grote stad Danang, waar u het Cham museum kunt bezoeken. In dit kleine museum zijn de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk tentoongesteld; deze cultuur heeft nauwe verwantschap met het Hindoeïsme. Iets ten zuiden van de stad stopt u bij de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg ziet u betoverend mooie pagodes, tempels en altaren in grotten. Een heerlijke plek om even rond te dwalen over de smalle paadjes in de schaduw van de bomen. Vele pelgrims gingen u voor naar deze bijzondere plek. Gelukkig hoeft u niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die u naar de top van de berg brengt. Aan de voet van de bergrotsen is een dorp ontstaan, waar men leeft van het uithakken van kunstige beeldhouwwerken van marmer. Er zijn ook wat restaurantjes, een goede plek om even te lunchen voordat u het laatste stukje aflegt naar uw hotel in Hoi An.

 

Overnachting in Hoi An. 

Inclusief ontbijt

Dag 8 Hoi An

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt natuurlijk een dagje lekker ontspannen aan het strand of het zwembad, maar u kunt vandaag ook een uitstapje maken. U kunt bijvoorbeeld een leuke fietstocht langs de rivier en door de rijstvelden en dorpjes rond Hoi An maken. Of u gaat een dagje naar de nabijgelegen ruïnes van de Cham-stad My Son. De ruïnes zijn gelegen in een prachtig groene omgeving. Een aanrader! Ook erg leuk om te doen: een kookcursus. Vindt u het Vietnamese eten ook zo lekker? Tijdens een kookcursus leert u zelf Vietnamees koken. Wij kunnen deze uitstapjes natuurlijk vooraf voor u boeken. Kijkt u bij onze excursies. 

 

Overnachting in Hoi An. 

Inclusief ontbijt

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel met fietsen. Samen fietst u naar de steiger waar u met fiets en al...

Kookcursus in Hoi An
Hoi An

Kookcursus in Hoi An

Al vroeg in de morgen, rond acht uur komt de gids u halen bij het hotel om u vervolgens te brengen naar de Red...

Cham-cultuur in My Son
Hoi An

Cham-cultuur in My Son

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw gids en naar de ruïnes van My Son gebracht. Vietnam kent een rijke...

Dag 9 Hoi An

Vietnam - Hoi An - 23(8) Vietnam - Hoi An - 03(8) DSC_5012(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

 

 

Dag 10 Hoi An- Danang- Ho Chi Minh City

U wordt opgehaald bij uw hotel en in ongeveer een half uur naar de luchthaven van Danang gebracht. U vliegt naar Ho Chi Minh City. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. 

 

Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, door de bevolking wordt het echter meestal nog Saigon genoemd. Het is een zeer dichtbevolkte stad en telt ruim zes miljoen inwoners. Het is een stad waar oude en nieuwe invloeden door elkaar lopen. De stijgende economie van Vietnam komt hier het meest tot uitdrukking. Er heerst een grote bedrijvigheid, overal wordt gebouwd en overal wordt handel gedreven op de hoeken van de straten. Saigon kent ook nog veel monumentale gebouwen, met name uit de Franse koloniale periode. In de wijk Cholon, ook wel Chinatown genoemd, wonen veel Chinezen, hier zijn dan ook talrijke Chinese tempels en huizen te bewonderen. Hier is ook de grootste overdekte markt van Saigon te vinden, waar de meest uiteenlopende zaken te koop zijn. De Dong Khoi Street was in vroeger tijden, de tijd van de Fransen, het uitgaansgebied met mooie winkels en gebouwen. Diverse historische gebouwen zijn omgebouwd tot hotels. De Vietnamezen gaan het liefst naar de Ton Duc Thang Street; je kunt er langs de boulevard stokbroodjes eten en met de ferryboot naar Cholon varen. De Notre Dame is een kerk, daterend uit 1880; iedere ochtend wordt daar een mis gehouden. Ho Chi Minh City kent ook interessante musea met belangrijke informatie over de geschiedenis van het land. Waren het een aantal jaren geleden met name de fietsen die het straatbeeld beheersten, tegenwoordig gebruikt men naast de fietsen veelal scootertjes (duizenden crossen er door de straten).

 

Overnachting in Ho Chi Minh City

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 11 Ho Chi Minh City, excursie Cu Chi-tunnels

VietnamCuChi-manuittunnel(17) Vietnam-CuChitunnels-manintunnel(17)

Vandaag gaat u op pad met uw gids. Heel vroeg op, naar de Cu Chi-tunnels, dan is het nog rustig. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Na afloop van de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

 

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden

Kennismaking met Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Kennismaking met Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, ook nog vaak Saigon genoemd, kent nog veel Frans-koloniale historie. Maar ook de oorlog in...

Proef Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Proef Ho Chi Minh City

Een bijzonder leuke avondmaaltijd in Ho Chi Minh City. Samen met een lokale inwoner van de stad gaat u op pad...

De verborgen juweeltjes van Saigon
Ho Chi Minh City

De verborgen juweeltjes van Saigon

Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, kent vele bezienswaardigheden waar massa’s toeristen naar toe gaan...

Dag 12 Ho Chi Minh City - Mekongdelta

DSC_0016_wd7k6n(13)

U wordt door uw chauffeur bij uw hotel in Ho Chi Minh City opgehaald en rijdt naar Cai Be in de Mekongdelta. Een tocht van circa 3 uur rijden. Als u de stad uit rijdt en de eerste brug over gaat verandert de bebouwing in groene akkers en waterwegen. De Mekongdelta is het vruchtbaarste deel van Vietnam. Het is een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Onderweg stopt u even bij een mooie, Cao Dai kerk. Deze kleurrijke kerk is een lust voor het oog. In Cai Be aangekomen verruilt u de auto voor de boot voor een korte tocht over de Mekong rivier naar de Mekong Lodge. Hier schuift u aan voor de lunch. Na de lunch zijn de kamers klaar en heeft u even vrije tijd. In de namiddag staan er fietsen voor u klaar. Per fiets ziet u het dagelijkse leven van de deltabewoners van dichtbij, en maakt u gemakkelijk contact met de mensen. U fietst op rustig tempo een route van ongeveer 10 kilometer over Tan Phong island. Er zijn veel kleine boomgaarden waar de lokale mensen fruit en groente verbouwen. Natuurlijk stopt u ook bij een boomgaard om wat lokaal fruit zoals bijvoorbeeld dragonfruit, longan, jackfruit of ramboetan te proeven. Na ongeveer twee uur op pad met de fiets komt u terug bij de lodge. Deze avond staat er een kookworkshop op het programma. Als het leuk vindt om hieraan deel te nemen, zal men u de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken bijbrengen. Natuurlijk gaat u daarna uw eigen gemaakte lekkernijen proeven. Ook als u niet deelneemt aan de kookworkshop zal er een diner voor u klaarstaan.

 

Overnachting in de Mekongdelta

Inclusief alle maaltijden, privé-transfer, boottocht en fietstocht met Engelssprekende gids en kookworkshop

Dag 13 Mekongdelta

In de vroege ochtend ontbijt u in de lodge. Daarna stapt u een boot en vaart u circa 10 minuten naar de (kleine) drijvende markt van Cai Be. U maakt hier kennis met de oorspronkelijke manier van handeldrijven in deze regio. De grote (groothandel) boten liggen voor anker midden op de rivier. Aan de bamboestok met daaraan het handelswaar geknoopt kunt u al van verre zien wat er op die boot wordt verkocht. Kleinere bootjes kopen partijen fruit of groenten op van de grote boten, om dit later in weer door te verkopen. Met een beetje geluk is het er druk met kleine bootjes, hoe meer hoe leuker, maar dit verschilt per dag. U gaat ook aan land om de markt op het vasteland van Cai Be te bezoeken, voordat u weer terug naar de lodge gebracht wordt voor een Vietnamese lunch. In de namiddag stapt u weer op de fiets. U fietst over smalle landweggetjes, door boomgaarden en dorpjes naar een fabriekje waar bakstenen gebakken worden en een fabriekje waar suikerriet verwerkt wordt; vrijwel alles gebeurt hier nog met de hand. Erg interessant om te zien. Ook fietst u langs kleurrijke pagodas. In de avond mag u weer met de handen uit de mouwen en kunt u deelnemen aan een workshop om te leren de mooiste figuren uit fruit en groenten te snijden ter garnering van gerechten. Wie weet ontdekt u een verborgen talent!

 

Overnachting in de Mekongdelta

Inclusief alle maaltijden, boottocht en fietstocht met Engelssprekende gids en kookworkshop

Dag 14 Mekongdelta - Ho Chi Minh City

Deze ochtend kunt u lekker rustig aan doen na twee dagen vol met activiteiten. Genieten van een uitgebreid ontbijt, en een frisse duik in het zwembad. Rond het middaguur is de check out en wordt u per boot naar Cai Be gebracht. Hier wacht uw chauffeur op u om u terug naar Ho Chi Minh City te brengen.

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën