terug naar het overzicht

Combinatiereis Compleet Vietnam en Angkor Wat

Het beste van Cambodja en Vietnam! U gaat het indrukwekkende Angkor Wat complex ontdekken en bezoekt de interessante hoofdstad Phnom Penh. U reist via de prachtige Mekongdelta naar Ho Chi Minh City in Vietnam. U overnacht in dit waterrijke gebied met vele eilandjes en riviertjes bij de lokale bevolking, een onvergetelijk ervaring!

In Centraal Vietnam bezoekt u de keizerlijke stad Hue en het lieflijke Hoi An, hier kan het leuke stadje bezoeken of lekker van het strand genieten. Maar ook maakt u een fietstocht en boottocht ten zuiden van Hanoi, ook een stil gebied: genieten! Het leuke Hanoi en natuurlijk de prachtige Halong Bay komen ook ruim aan bod in deze reis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Een wereldwonder: Angkor Wat
Bezoek de vismarkt in Chau Doc
Binnenlandse vlucht in Vietnam
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 2100,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Compleet Vietnam en Angkor Wat

Dag 1   Aankomst Cambodja - Siem Reap

Dag 2   Siem Reap

Dag 3   Siem Reap

Dag 4   Phnom Penh

Dag 5   Phnom Penh

Dag 6   Vietnam - Chau Doc

Dag 7   Vinh Long

Dag 8    Ho Chi Minh City

Dag 9    Ho Chi Minh City

Dag 10  Hoi An

Dag 11  Hoi An

Dag 12  Hoi An

Dag 13  Hue

Dag 14  Hue

Dag 15   Hanoi

Dag 16   Hanoi

Dag 17   Ninh Binh

Dag 18   Ninh Binh

Dag 19   Halong Bay

Dag 20   Hanoi

Dag 21   Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Siem Reap

U wordt opgehaald bij de luchthaven door uw gids en naar uw hotel in Siem Reap gebracht. 

 

Informatie Siem Reap:
Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier. In de stadskern staan nog vrij veel gebouwen uit de Frans koloniale tijd. Bezoek de bedrijvige Psar Chaa; op deze overdekte markt doen de locals hun inkopen. In het gebied rond 'pubstreet' zijn veel internationale restaurants en bars te vinden. Siem Reap is een goede uitvalsbasis voor tochten door de landelijke omgeving per tuk tuk, fiets, ossenkar en/of boot. Maar de hoofdreden voor een verblijf in Siem Reap zijn natuurlijk de ruïnes van de Khmer-steden Angkor en Angkor Thom. Het is ongelooflijk wat hier aan oudheden te bewonderen is; er zijn meer dan 100 monumenten te vinden zijn. De bekendste tempel is Angkor Wat, vooral tijdens zonsopgang en – ondergang wordt deze tempel veel gefotografeerd. Dat kunt u niet missen (al zal u niet de enige toerist zijn). Zeer tot de verbeelding sprekend zijn ook de Bayon tempel en stadspoorten van Angkor Thom vanwege de gigantische stenen gezichten die deze bouwwerken sieren. De tempel Ta Prohm wordt langzaam ingenomen door de natuur. Dikke boomwortels en lianen overwoekeren deze tempel wat een mysterieuze sfeer oplevert. Veel tempels liggen nog verscholen in de jungle. Bezoekt u ook enkele van de minder bekende tempels, daar is het veel rustiger.


Overnachting in Siem Reap.

Inclusief transfer

Dag 2 Siem Reap

_MG_4345(17) _MG_4326(17)

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Siem Reap, Dagtocht Angkor per tuktuk
Siem Reap

Siem Reap, Dagtocht Angkor per tuktuk

Deze dag zal zeker het hoogtepunt van uw reis zijn! Per tuktuk en onder begeleiding van een Engelssprekende...

Dag 3 Siem Reap

Eén dag is absoluut niet voldoende om de prachtige tempelcomplexen van Angkor te bekijken. Zet deze dag uw ontdekkingstocht voort. Onze aanraders: Srah Srang (ook wel het koninklijke bad genoemd) en Preah Khan (deels overwoekerd door reusachtige boomwortels). Andere mooie ruïnes zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. Nog verder dit gebied in, is de Roulos Group zeker een bezoek waard. Maar niet alleen de tempels maken een bezoek aan Siem Reap interessant. Ga ook eens fietsen over het platteland buiten de stad of maak een boottocht naar de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer. Leuk om ’s avonds te doen: een Apsara dansvoorstelling bijwonen. Er zijn veel restaurants waar u tijdens uw diner deze traditionele dans kunt zien.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Siem Reap- Phnom Penh

Cambodja-SiemReap-PhnomPenh-brugonderweg(13)

U wordt naar Phnom Penh gebracht via een landelijke route ten noorden van het grote Tonle Sap-meer. De rit duurt normaal gesproken zo'n 6 uur. 

 

Informatie Phnom Penh:

Hippe koffie-tentjes, bakkerijen met Franse broden, moderne boetieks en restaurants, wijnhuizen en micro-brouwerijen. Hoofdstad Phnom Penh is de grootste en meest moderne plaats van Cambodja. Maar dan wel overgoten met een Aziatisch sausje; honderden brommertjes en tuktuks krioelen door de straten, overal waar u kijkt kraampjes met streetfood, en verspreid door de stad vele markten waar de locals hun inkopen doen. Het hart van de stad wordt gevormd door de rivierkade. Langs de oever van de Tonlé Sap rivier ligt een mooie boulevard, met allerlei restaurants en bars (zowel westers als Aziatisch). Het koloniale verleden is goed terug te zien in de Franse gebouwen die de straten sieren. Tussen de Franse gevels is ook weer ruimte voor traditionele architectuur. De paleizen en tempels in Phnom Penh zijn het toonbeeld van pracht en praal; alleen het beste voor de hoofdstad. Toch zit er een zwart randje aan een bezoek aan Phnom Penh. In de jaren '70 ging Cambodja gebukt onder het afschrikwekkende regime van de Rode Khmer. Vele trieste herinneringen aan deze tijd tekenen de stad. Om dit drama nooit te vergeten is er een museum opgericht in de voormalige gevangenis, en zijn de Killing Fields opengesteld voor publiek.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5 Phnom Penh

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Phnom Penh, Dagtocht per tuktuk
Phnom Penh

Phnom Penh, Dagtocht per tuktuk

Een leuke dagtocht tijdens uw reis door Cambodja: per tuktuk door de hoofdstad Phnom Penh om een bezoek te...

Phnom Penh, Kookcursus
Phnom Penh

Phnom Penh, Kookcursus

Wilt u zelf de heerlijkste gerechten uit de Cambodjaanse keuken, zoals amok, leren bereiden? Er wordt een erg...

Dag 6 Cambodja, Phnom Penh- Vietnam, Chau Doc

Vietnam - Mekong Delta - 54(17) zuid, mekondelta, vrouw met boot, watertje, goede foto(17)

U wordt naar de rivier gebracht. U gaat aan boord van de snelboot Hang Chau (of vergelijkbaar), die u in ongeveer 5 uur naar het Vietnamese Chau Doc in de Mekongdelta brengt. Neemt u zelf iets te drinken en te eten mee, op de boot is niet altijd een groot assortiment te verkrijgen. U vaart over de brede Mekong-rivier stroomafwaarts, de boot gaat snel, het is geen zogenaamd idyllisch boottochtje, het is een efficiënte manier van reizen vanaf Phnom Penh naar Chau Doc. Bij aankomst in Chau Doc wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Chau Doc.

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht

Dag 7 Mekongdelta, Chau Doc- Vinh Long

Per boot vaart u de zeer brede rivier op. Eerst naar een dorp waar de bewoners onder hun drijvende huizen vis kweken: enorme kooien gaan er schuil onder water. Bij één van de huizen kunt u een kijkje nemen (en wat voer strooien door een luik: de vissen springen zowat naar binnen). Daarna naar een Cham-dorp aan de rivier, hier leeft een moslim-gemeenschap, een minderheid hier. Daarna naar een ooievaarseiland, de bewoners hebben de vogels in hun hart gesloten, ze worden goed verzorgd (gevoederd). Honderden ooievaars hebben hier hun nest. U wandelt over het eilandje.

 

Daarna per auto of busje naar Vinh Long, een prachtige tocht, dwars door de delta, rond 3 à 4 uur. Hier gaat u aan boord van de boot, die u naar uw gastfamilie brengt. U vaart op de smalle watertjes tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd.  Bij één van de eilanden gaat u aan wal, waar u door uw gastgezin wordt welkom geheten. U kunt het eiland wandelend of per fiets verkennen en u komt makkelijk in contact met de lokale bevolking. U logeert bij een lokale familie. De accommodatie, kleinschalig en eenvoudig (soort guesthouse) wordt gerund door deze lokale familie en is zorgvuldig geselecteerd door ons op reinheid. Het kan zijn dat u met andere gasten in één ruimte slaapt (er zijn geen aparte slaapkamers). Het is een bijzondere ervaring, zo temidden van de deltabewoners te zijn. Eén nacht is voldoende, u zult waarschijnlijk over deze ervaring veel verhalen hebben bij terugkomst. Uw gastvrouw maakt uw maaltijd klaar vanavond en u wordt uitgenodigd om te kijken hoe zij dat doet.

 

Overnachting in een homestay op Vinh Long.

Inclusief ontbijt en diner, privé auto/busje, privé-boot, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 8 Mekongdelta, Vinh Long- Ho Chi Minh City

Vietnam-HoChiMinhCity-straatbeeld(17) Vietnam-HoChiMinhCity-parkmetkunstenaars(17)

Na het ontbijt in uw gastverblijf kunt u nog genieten van het landelijke leven op het eiland. Er is tijd om even rond te wandelen, u kunt zelfs nog even fietsen hier. U komt hier makkelijk in contact met de lokale bevolking. Vervolgens vaart u naar de grote drijvende markt van Cai Be, waar u ziet hoe de deltabewoners hun waren verhandelen op het water. Naar uw auto of busje voor de terugtocht van ongeveer 3 uur naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt en diner, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, evt. entreegelden

Dag 9 Ho Chi Minh City

Vandaag gaat u de hele dag op pad met uw gids. Heel vroeg op, naar de Cu Chi-tunnels, dan is het nog rustig. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Na afloop van de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden  

Cu Chi-tunnels
Ho Chi Minh City

Cu Chi-tunnels

’s Ochtends vroeg rijdt u naar de bekende Cu-Chi tunnels. Aangekomen bij de tunnels gaat u samen met uw gids...

Dag 10 Ho Chi Minh City- Hoi An

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Danang. Na aankomst wordt u opgehaald en in ongeveer een half uur naar uw hotel in Hoi An gebracht. 


Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

 

Dag 11 Hoi An

IMG_5602(8) centraal, hoi an, oud straatje(8) Hoi An(8)

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt natuurlijk een dagje lekker ontspannen aan het strand of het zwembad, maar u kunt vandaag ook een uitstapje maken. U kunt bijvoorbeeld een leuke fietstocht langs de rivier en door de rijstvelden en dorpjes rond Hoi An maken. Of u bezoekt de nabijgelegen ruïnes van de Cham-stad My Son. De ruïnes zijn gelegen in een prachtig groene omgeving. Een aanrader! Verder van Hoi An (op ongeveer een uur rijden) kunt u wandelen over een gouden brug op 1400 meter boven zeeniveau. De Golden Bridge is gelegen in de groene heuvels van Ba Na. De brug wordt gedragen door twee gigantische stenen handen. Een modern kunstwerk dat veel toeristen trekt, en waar een erg hoge entree voor wordt gevraagd.

 

Overnachting in Hoi An.

inclusief ontbijt

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

Per fiets verkent u deze ochtend het platteland rond Hoi An. U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw...

Wandelen in Hoi An
Hoi An

Wandelen in Hoi An

Het oude centrum van het charmante stadje Hoi An is het beste te voet te verkennen. U wordt opgehaald bij uw...

Dag 12 Hoi An

Genieten van nog een dag ter vrije besteding in dit fijne plaatsje. Leuk om te doen: een kookcursus. Vindt u het Vietnamese eten ook zo lekker? Tijdens een kookcursus leert u zelf Vietnamees koken. Wij kunnen deze uitstapjes natuurlijk vooraf voor u boeken. Vraagt u ons om meer informatie.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Hoi An- Hue

U wordt opgehaald bij uw hotel door chauffeur voor uw tocht van 4 à 5 uur naar Hue. U rijdt noordwaarts, het is een prachtige rit. U bezoekt de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die opreizen uit het vlakke land. U bewandelt één van de bergrotsen, waar vele u als pelgrimstocht voorgingen. Rond deze rotsen is een heel dorp ontstaan wat leeft van het uithakken van het bijzondere roze marmer. Vervolgens komt u in een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, soms komt er door gat in de grot een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. In Danang bezoekt u het Cham-museum, waar de Cham-beeldhouwkunst de geschiedenis vertelt van het koninkrijk Champa. U rijdt vervolgens over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Bij aankomst in Hue wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 14 Hue

P1230090(17) DSC_3662(17)

Deze dag is ter vrije besteding. In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus u moet kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. U kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen langs vijvers, door tuinen, tempels, paleizen en de Verboden Purperen Stad. De kleurrijke Dong Ba-markt bevindt zich ook aan de noordzijde van de Parfumrivier. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. Er wordt van alles verkocht. Leuk om even rond te struinen. Stap op een drakenboot en vaar een stuk over de Parfumrivier. U kunt u bij de Thien Mupagode af laten zetten. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Iets ten zuiden van de stad bevinden zich zeven keizerlijke graftombes. De tombe van Ming Mang is een aanrader. Dit is één de mooiste graftombes in Hue. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles in bloei staat. De stad Hue kunt u prima per fiets bekennen. De graftombes zijn wellicht iets te ver weg; hiervoor kunt u beter een taxi nemen.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 15 Hue- Hanoi

U wordt opgehaald van uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Hanoi. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. 


Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 16 Hanoi

Vietnam - Hanoi - 088(17) Vietnam - Hanoi - 036(17)

U wordt opgehaald door uw gids en chauffeur voor een excursie van een halve dag in Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst rijdt u naar het mausoleum van Ho Chi Minh. Van begin september tot begin november wordt het lichaam gereinigd, dan is mausoleum niet toegankelijk; ook op maandagen is het mausoleum gesloten (u bezoekt dan de Tran Quoc-pagode of Hanoi Hilton, de vroegere gevangenis). Daarna naar het erachter gelegen ‘Huis van oom Ho’. Ho Chi Minh heeft gewoond in dit eenvoudige huis op palen, prachtig gelegen in het schaduwrijke park, aan een karpervijver. U kunt ook het fraaie presidentiële paleis bewonderen (aan de buitenkant), daterend uit de Frans-koloniale tijd. In dezelfde omgeving ligt de unieke houten Pagode op één zuil, middenin een lotusvijver. Vervolgens naar de Tempel van de Literatuur, waarvan het oudste deel dateert uit de 11de eeuw. Het tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. De Oude Wijk met zijn talrijke (36!) ambachtsstraatjes en de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiemmeer vormen het boeiende sluitstuk van deze excursie. Na afloop wordt u terug naar het hotel gebracht. 
 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

De hoogtepunten van Hanoi
Hanoi

De hoogtepunten van Hanoi

De hele dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. Vanuit uw hotel rijdt u naar het mausoleum van...

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Dag 17 Hanoi- Ninh Binh

U wordt deze ochtend bij uw hotel in Hanoi opgehaald en in circa 3 uur rijden naar uw hotel in Ninh Binh gebracht.

 

Informatie Ninh Binh:
In de provincie Ninh Binh ligt ook de gelijknamige stad. Ninh Binh wordt ook wel 'Halong bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Ninh Binh stad is een grote stad met een relatief klein centrum. In het centrum bevinden zich wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Naast Tam Coc zijn er nog diverse andere plaatsen waar de roeibootjes klaarliggen om u door het prachtige landschap te vervoeren. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 18 Ninh Binh

shutterstock_232120861(13)

U maakt een prachtige boottocht door een van de mooiste delen van Ninh Binh: Tam Coc (drie grotten). Hier ziet u met eigen ogen waarom Ninh Binh ook wel 'Halong Bay op het land' wordt genoemd. U wordt geroeid. De meeste mensen doen dat hier nog op de traditionele manier: met hun voeten! Wat deze tocht nog meer zo bijzonder aantrekkelijk maakt is het prachtige landschap van rijstvelden in combinatie met de weelderig begroeide kalkstenen rotsen en de drie grotten waar u doorheen vaart. Er zijn heel veel mensen die willen genieten van dit mooie gebied dus laat u niet afschrikken door de drukte; als u eenmaal in uw bootje zit is er ruimte zat. De lokale bevolking probeert een centje bij te verdienen door op de route van de boottocht wat drinken en andere versnaperingen te verkopen (soms wat té actief). Afhankelijk van het seizoen hebben de rijstvelden prachtige kleuren. Groen na planting (februari/maart) en langzamerhand verandert dit in geel. Tegen juni/juli is het oogsttijd Als het weer meezit kan er nog een keer geplant worden in juni/juli, dan is er in september nog een oogst. In de winter, vanaf oktober t/m januari zijn de rijstvelden niet beplant, toch is de omgeving dan de moeite waard. Aan het eind van de boottocht staan de fietsen klaar. U maakt een ontspannen fietstocht via een rustig weggetje door landelijke omgeving naar Bich Dong (de groene grot). Als u wilt kunt u de steile trappen beklimmen grot. U komt fietsend gemakkelijk in contact met de vriendelijke mensen. U ziet waterbuffels die gewoon over straat lopen. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en het fietsen een uurtje of langer als u wilt.

 

Overnachting in Ninh Binh

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, fietshuur, boottochtje, Engelssprekende gids en entreegelden

Varen en fietsen bij Tam Coc
Ninh Binh

Varen en fietsen bij Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een boottocht van circa 1,5 uur door een van de...

Dag 19 Ninh Binh - Halong Bay

Varen in de wereldberoemde Halong Bay. U wordt door uw chauffeur opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur, een afstand van 160 km, naar Halong Bay gebracht. Rond het middaguur gaat u aan boord. Na een welkomstdrankje, gevolgd door de briefing van de bemanning, is het lunchtijd. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunchbuffet terwijl u vaart richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechthaan). Het is een prachtige baai. U passeert diverse kleine eilandjes en het fantastische karstgebergte, wat zomaar oprijst uit zee, overal om u heen. Wanneer de vleermuizengrot in de buurt komt kunt u met een kleinere boot er naar toe. Mocht u liever gaan kajakken, dit is ook een optie. Rond 17.15 uur keert u terug naar het schip om heerlijk te relaxen aan boord. Er wordt een kookdemonstratie gehouden op het zonnedek om u de kneepjes van het Vietnamese koken te leren. Tegelijkertijd is het happy hour (bij een drankje is de tweede gratis). Het diner bestaat uit een goed verzorgde barbecue. Er worden voornamelijk visgerechten bereid aan boord. Om 21:30 wordt er voor de liefhebbers een film vertoond, maar u kunt ook lekker gaan uitrusten in uw comfortabele hut. Mocht u behoefte hebben aan een traditionele massage, informeer er naar bij een van de medewerkers (tegen betaling en bij aankomst reserveren). U overnacht ergens in de baai, de boot ligt dan stil.

 

Overnachting aan boord van de Jonk

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids en transfer met privé-auto/busje

Dag 20 Halong Bay- Hanoi

Vietnam - Halong Bay - 54(17) Vietnam-HalongBay-grotten4(17)

Als u wilt: tai chi-les aan dek (bij goed weer), nog voor het ontbijt, u begint de dag fit. U vaart langs de eilanden, Trong, Trinh Nu, Coc Ngoi en de Me Cung grot. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige Suprise-grot. Hierna vaart de jonk rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Vanaf de haven wordt u terug naar Hanoi gebracht. 

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, brunch en transfer

Dag 21 Hanoi, vertrek

U wordt opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Hanoi gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën