terug naar het overzicht

Rondreis Authentiek Vietnam

Een complete rondreis door het authentieke Vietnam! Tijdens uw bezoek aan het noorden bezoekt u uitgebreid het gezellige en verrassend groene Hanoi. In Ninh Binh ontdekt u het landelijke leven en de prachtige Halong Bay ervaart u vanaf de boot. Vervolgens reist u af naar centraal Vietnam. U ziet de overblijfselen van vroegere keizerlijke monumenten in Hue en het lieflijke Hoi An. Ten westen van Hoi An, in het binnenland, maakt u kennis met het Vietnam uit vroegere tijden. Kon Tum en omgeving is bijzonder en puur, heel anders dan u verder in het land tegenkomt.

In het binnenland heeft de tijd stil gestaan, de dorpen zijn nog écht zoals het vroeger was. Er heerst een zeer prettige sfeer en u bent overal welkom. Een must voor een ieder die van de gebaande paden af wilt! Via de koffie- en rubberplantages en het romantische Dalat reist u naar de metropool Saigon. Omdat het minder reistijd kost gaat u eerst heerlijk relaxen aan het tropische strand van Mui Ne. De Mekongdelta bewaren we voor het laatst.

Wat maakt deze reis bijzonder
Cruisen door Halong Bay
Inclusief binnenlandse vlucht
Oranje zandduinen bij Mui Ne
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 2600,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 25 dagen / 24 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Authentiek Vietnam

Dag 1   Aankomst Hanoi
Dag 2   Hanoi
Dag 3   Ninh Binh
Dag 4   Ninh Binh
Dag 5   Halong Bay
Dag 6   Hue
Dag 7   Hue
Dag 8   Hoi An
Dag 9   Hoi An

Dag 10   Hoi An
Dag 11   Kon Tum
Dag 12   Kon Tum
Dag 13   Kon Tum
Dag 14   Buon Me Thuot
Dag 15   Buon Me Thuot
Dag 16   Dalat
Dag 17   Dalat

Dag 18   Mui Ne
Dag 19   Mui Ne
Dag 20   Mui Ne
Dag 21   Ho Chi Minh City
Dag 22   Ho Chi Minh City
Dag 23   Mekongdelta
Dag 24   Ho Chi Minh City
Dag 25   Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

U wordt opgehaald bij de luchthaven door uw gids en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding. Bijkomen van de reis. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Informatie Hanoi:

De stad Hanoi heeft een aparte sfeer. Het heeft een Frans-koloniaal karakter door de mooie historische gebouwen en villa’s uit de tijd van de Franse overheersing. De Oude Wijk heeft talrijke smalle straatjes, elk zijn eigen ambacht; u treft er kappers aan, maskermakers, er wordt leer bewerkt, zijde verkocht, noem maar op. Vele handelslieden verdienen hier de kost. De ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi is met zijn meren, boomrijke boulevards, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en mooie gebouwen een zeer boeiende stad. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiemmeer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen tai chi beoefenen. Hanoi kent ook mooie musea, zoals het museum voor schone kunsten, waar voornamelijk moderne schilderkunst te vinden is. De geschiedenis van het turbulente land weerspiegelt zich in vele historische gebouwen. Gaat u ’s avonds eens een keer naar een voorstelling in het Waterpoppen Theater, een typisch Vietnamees volksspel. Een centraal punt van de stad is het Hoan Kiemmeer, waarin de Ngoc Son-pagode is gebouwd. Er zijn diverse leuke restaurantjes aan het meer waar u heerlijk kan genieten van een Vietnamese specialiteit: ‘Iced Vietnamese Drip Coffee’.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Hanoi

Vietnam - Hanoi - 039(8) Vietnam - Hanoi - 007(8) Vietnam - Hanoi - 017(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Dag 3 Hanoi- Parfum Pagode- Ninh Binh

Vietnam-PerfumPagoda-kabelbaan(8) 5_uybip9(8) DSC_8093(8)

Vandaag gaat u een interessante tocht maken op weg naar Ninh Binh, via de ‘Parfum pagode’. Doordat deze plek behoort tot een van de belangrijkste pagoden van Vietnam is het een geliefd bedevaartsoord. Vooral tijdens het Tet-festival (januari/februari, vergelijkbaar met ons Nieuwjaar) en de paar maanden daarna kan het in het weekend zeer druk zijn met pelgrims. U wordt rond acht uur in de ochtend bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur voor de autorit van een uurtje of twee. In Huong Son, 60 km ten zuidoosten van Hanoi, ruilt u de auto in voor een eenvoudig roeibootje. U wordt geroeid door de groene omgeving waar u heerlijk van de rust en het prachtige landschap kunt genieten. Na een uurtje varen meert u aan, aan de voet van de heilige berg. De aankomst is rond lunchtijd daarom wordt u eerst de mogelijkheid geboden om te lunchen in een restaurant. Na de lunch is er voldoende tijd om de twee meest interessante pagoden op de berg te bezoeken. De mooie Thien Tru pagode ligt vlakbij het restaurant, neem even de moeite de trappen op te lopen, zeer fotogeniek. Omdat de heilige berg best hoog is en de Parfum pagode zich bijna op de top bevindt is er een kabelbaan aangelegd (Oostenrijkse kwaliteit). Lopen kan ook, dit duurt een uurtje of 2,5 a 3 over een pad met veel trappen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen heen met de kabelbaan te gaan en terug te lopen. Langs de wandelroute zijn de primitieve winkeltjes met souveniertjes, offerandes en drankjes aaneengeschakeld. De Parfum pagode ligt diep verscholen in een oude grot. Deze plek wordt als de kern van het Boeddhisme in het noorden van Vietnam gezien. De boottocht, wandeling en pagoden tezamen zorgen voor een heerlijke dag in de mooie natuur rondom het karstgebergte. Na het bezoek rijdt u verder naar Ninh Binh. Voor het bezoek aan de parfum pagode zijn goede wandelschoenen een aanrader.

 

Overnachting in Ninh Binh

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, entreegelden, boottochtje en kabelbaan

Varen en fietsen bij Tam Coc
Ninh Binh

Varen en fietsen bij Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een boottocht van circa 1,5 uur door een van de...

Op bedevaart naar de Parfum Pagode
Ninh Binh

Op bedevaart naar de Parfum Pagode

De Parfum Pagode is een geliefd bedevaartsoord voor Vietnamezen. U rijdt in ongeveer 1,5 uur naar Huong Son...

Cuc Phuong Nationaal Park
Ninh Binh

Cuc Phuong Nationaal Park

Het Cuc Phuong Nationaal Park werd in 1962 geopend en was daarmee het eerste nationale park van Vietnam. De...

Dag 4 Ninh Binh, halve dagexcursie Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een prachtige boottocht door een van de mooiste delen van het karstgebergte in Ninh Binh, ook wel Halong Bay op het land genoemd. U wordt geroeid, de meeste mensen doen dat hier nog op de traditionele manier, met hun voeten! Wat deze tocht nog meer zo bijzonder aantrekkelijk maakt zijn de rijstvelden in combinatie met de weelderig begroeide kalkstenen rotsen. Er zijn heel veel mensen die willen genieten van dit mooie gebied dus laat u niet afschrikken door de drukte, Tam Coc is zeer populair. De lokale bevolking probeert een centje bij te verdienen door op de route van de boottocht wat drinken en andere versnaperingen te verkopen (soms wat té actief). Afhankelijk van het seizoen hebben de rijstvelden prachtige kleuren. Groen na planting (februari/maart) en langzamerhand verandert dit in geel. Tegen juni/juli is het oogsttijd Als het weer meezit kan er nog een keer geplant worden in juni/juli, dan is er in september nog een oogst. In de winter, vanaf oktober t/m januari zijn de rijstvelden niet beplant, toch is de omgeving dan de moeite waard. Aan het eind van de boottocht staan de fietsen klaar. U fietst via een rustig weggetje het landelijke Ninh Binh in, naar Bich Dong (de groene grot). Als u wilt kunt u de steile trappen beklimmen naar de grot. De fietstocht is gemakkelijk en niet lang. U komt fietsend gemakkelijk in contact met de vriendelijke mensen en de buffels die gewoon over straat lopen. De middag is ter vrije besteding. U kunt dan ook nog gebruik maken van de fietsen of zelf een stuk gaan wandelen of relaxen. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en het fietsen een uurtje of langer als u wilt.

 

Overnachting in Ninh Binh

Inclusief ontbijt, fietsen en boottochtje, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en evt. entreegelden

Dag 5 Ninh Binh - varen in Halong Bay

Vietnam-VanVerre25(13)

Om de boot in Halong Bay te halen vertrekt u 's ochtends vroeg uit het hotel. Uw chauffeur brengt u naar Halong Bay. De rit duurt zo’n 4 uur en er is wat speling nodig voor onvoorziene situaties op de weg. De route is niet zo heel interessant jammer genoeg, er is alleen geen andere optie om Halong Bay te bereiken. De bebouwing langs de weg is rommelig en sommige stukjes akkerbouw maken het uitzicht nog enigszins kleurrijk. U bent op weg naar een van de absolute hoogtepunten van Vietnam, dat is voldoende om deze route voor lief te nemen, nietwaar?

 

Een hoogtepunt tijdens uw reis: varen door de prachtige Halong Bay. Rond het middaguur wordt u aan boord van het schip van Pelican Cruise welkom geheten met een drankje. De bemanning staat voor u klaar en zal u eerst informeren over de veiligheidsvoorschriften en vertellen wat u de komende dagen te wachten staan. Zodra het schip gaat varen kunt u genieten van het uitgebreide lunchbuffet in het restaurant. De specialiteiten van deze regio zijn vis, schelpdieren en zeevruchten. De boot vaart intussen richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Het is werkelijk een schitterend gezicht. U passeert vele kleine en grote eilanden. Het uitzicht op het fantastische karstgebergte, dat overal om u heen hoog oprijst uit zee, is onvergetelijk mooi. In Halong Bay wordt een paar keer aangelegd om een grot of strandje te bezoeken. Met een klein bootje (tender) wordt u er naartoe gebracht. Aan het eind van de middag keert u terug naar het schip. Boven op het zonnedek is het genieten van de zon en het uitzicht. Ook 's avonds, na het diner, is het goed toeven op het dek. Met een drankje in uw hand bewonderd u (met een beetje geluk) de prachtige sterrenhemel. U overnacht op een vaste plek in de baai, de boot ligt dan voor anker zachtjes mee te deinen op de bewegingen van de zee.

 

Overnachting aan boord van het schip van Pelican Cruise 

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6 Halong Bay- Hanoi- Hue

Nog voor het ontbijt kunt u meedoen met een Tai Chi les op het dek van uw schip. Een fijne manier om de dag te beginnen. Na het ontbijt bezoekt u de prachtige Surprise-grot. Hierna vaart de jonk rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Rond het middaguur komt u aan bij de haven.

 

U wordt vanaf de jetty met een luxe minibus van Pelican Cruise in ongeveer 3 uur rijden naar het centrum van Hanoi gebracht. Hier heeft u de tijd om te dineren voordat u wordt opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt in de avond naar Hue. Daar aangekomen wordt u opgewacht door uw chauffeur, en naar uw hotel in Hue gebracht. 

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht

 

Dag 7 Hue

centraal, hue, boot op perfume river(17) DSC_3551_347xnc(17)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

In Hue kunt u vele excursies maken, wij noemen enkele bezienswaardigheden die wij de moeite waard vinden. Maakt u een boottocht over de Perfume-rivier en kies een huurfiets om de stad te verkennen. Bezoekt u de Thien Mu-pagode, deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Bezichtig het indrukwekkende grafmonument van Ming Mang, deze is buiten het centrum gelegen. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. De keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad mag zeker niet ontbreken. Hier kunt u zien hoe de keizerlijke familie in een geheel afgezonderde stad leefde. Even rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt en u snuift het dagelijks leven van Hue op. De grootste markt van Hue, waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 8 Hue- Hoi An

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur voor uw tocht van ongeveer 4 uur naar Hoi An. U rijdt zuidwaarts over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. In Danang bezoekt u het Cham-museum, waar de Cham-beeldhouwkunst de geschiedenis vertelt van het koninkrijk Champa. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u naar de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die opreizen uit het vlakke land. U bewandelt één van de bergrotsen, waar vele u als pelgrimstocht voorgingen. Vervolgens komt u in een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, soms komt er door gat in de grot een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. Hierna rijdt u door naar het oude Hoi An en wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Hoi An:

Hoi An was in vroeger tijden één van de drukste havensteden van zuidoost-Azië. Het is schilderachtig gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. Het oude stadje is bijzonder pittoresk, velen vinden Hoi An het leukste plaatsje van Vietnam. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Hoi An is uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed. Hoi An ligt vlakbij de kust, het zal dus duidelijk zijn, dat vis een belangrijk handelsproduct is. In Hoi An kunt u uitstekend kleding, schoenen en tassen laten maken van goede kwaliteit en goedkoop. Erg leuk om te doen: fietsen (vraagt u even bij uw hotel) naar het oude stadje, ongeveer 2 km en een bijzonder leuke route, langs de rivier.

Dag 9 en 10 Hoi An

DSC_4984(17) Vietnam - Hoi An - 71(17)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Hoi An.

Inclusief ontbijten

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

Per fiets verkent u deze ochtend het platteland rond Hoi An. U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw...

Wandelen in Hoi An
Hoi An

Wandelen in Hoi An

Het oude centrum van het charmante stadje Hoi An is het beste te voet te verkennen. U wordt opgehaald bij uw...

Kookcursus in Hoi An
Hoi An

Kookcursus in Hoi An

Leer de geheimen van de Vietnamese keuken kennen. Al vroeg in de morgen maakt u een boottocht naar de...

Dag 11 Hoi An – Kon Tum

U wordt per privé auto met chauffeur naar Kon Tum gebracht. Het is een mooie rit de bergen in, ongeveer 5 uur rijden. Dit is het begin van een aantal dagen Vietnam ‘beleven’. Op deze tocht ziet u hoe puur het leven nog is in de afgelegen gebieden. De rust en vriendelijkheid van de mensen in de dorpen is een intense ervaring en zal u nog lang bijblijven.

 

Kon Tum is een rustige stad gelegen aan de rivier de Dakbla en op 50 km afstand van het vliegveld van Pleiku. Het is het centrum voor een bezoek aan de vele minderheidsdorpen in de omgeving. In Kon Tum staat een prachtige houten, katholieke kerk uit het begin van de 20e eeuw, gebouwd door de Fransen. Erachter is een weeshuis wat behoort tot deze kerk. Tot op de dag van vandaag wonen hier nog heel veel kinderen. Even verderop is een klooster te zien uit dezelfde tijd. Waar het om gaat bij een verblijf in Kon Tum is niet de stad maar de omliggende dorpen waar traditie nog in veel facetten van het dagelijkse leven terug te vinden is. Onder andere vindt u hier de Jarai, de Bahnar en de  Rongaobevolking. Helaas dragen zij geen traditionele kleding meer maar de gemeenschapshuizen, de rongs, zijn een lust voor het oog. Vanuit Kon Tum kunt u verschillende dagtochten of meerdaagse tochten maken te voet of per (motor)fiets. Een nachtje slapen in een homestay is ook een aanrader! Omdat de bevolking in deze regio zo open en vriendelijk is zult u zich snel op uw gemak voelen. Tijdens deze tour ziet u een heel bijzonder en puur deel van Vietnam dan u verder in het land (nog) zult tegenkomen. In dit binnenland heeft de tijd stil gestaan, de dorpen zijn dan ook nog écht hoe het vroeger in heel Vietnam was. Er heerst een zeer prettige sfeer en u bent overal welkom. Een must voor iedereen die van de gebaande paden af willen!

 

Overnachting in Kon Tum

Inclusief ontbijt, prive-transfer

Dag 12 Kon Tum, dagexcursie

Vietnam-VanVerre61(17) Vietnam-VanVerre59(17)

Een afwisselende dag waarbij u dichtbij de lokale mensen komt. Deze ochtend bezoekt u allereerst in Kon Tum de houten kerk en het Vinh Son weeshuis en klooster. Weer in de auto naar Chu Mom Ray National Park. De route voert door bergachtig gebied, langs rivieren, rubberplantages en velden met tarwe en rijst. In het dorpje Sa Thay bezoekt u een lokale markt. Verbaas u over de voor ons vreemde producten die hier verkocht worden. Vanaf hier is het nog maar een paar kilometer rijden naar het bosrijke nationale park. Bij aankomst bezoekt u eerst de orchideeëntuin en kleine dierentuin waar u dieren ziet die in dit natuurgebied leven. Een lokale gids van Chu Mom Ray neemt u mee op verkenning de jungle in. U wandelt over smalle paadjes door dichte begroeiing. Hier bent u ver weg van de bewoonde wereld. Bij een riviertje gaat u picknicken en kunt u zwemmen. Op route terug naar Kon Tum stopt u bij authentieke dorpen waar u de tijd heeft om rond te wandelen en de mensen van de Bahnar stam te ontmoeten. De Rong-huizen (gemeenschapshuizen) steken ver boven de andere huizen uit.

 

Overnachting in Kon Tum.

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 13 Kon Tum -Konkotu

Vandaag rijdt u naar Kon Ray. Hier bezoekt u een aantal dorpjes en ziet u het dagelijks leven van verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Sodra mensen en de Jo Long bijvoorbeeld. Vanuit het dorp Konkotu maakt u een wandeling van ongeveer 3 km langs de Dakbla-rivier naar de bron. Daarvandaan wordt u met een houten boot teruggevaren naar Konkotu. Hier overnacht u in een homestay.

 

Overnachting in een homestay in Konkotu

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje

Dag 14 Konkotu - Buon Ma Thuot

Vietnam-BienMaThot-KonTum-plantage(17) P1020728_30qso6(17)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een lange reis naar Buon Ma Thuot. Tijdens deze rit van ongeveer 6 uur rijdt u door het grootste exportgebied van de wereld. Uw chauffeur en gids begeleiden u. Men verbouwt hier voornamelijk peper, koffie en rubber. Al eens gezien hoe koffie eigenlijk groeit of hoe het aftappen van rubber in z'n werk gaat? In het seizoen zijn er ook avocado’s, cashewnoten, jackfruit en veel  andere soorten inheems fruit te vinden. Tijdens de reis wordt gestopt voor de lunch (voor eigen rekening). Bij aankomst in Buon Ma Thuot wordt u naar uw hotel gebracht. De avond is ter vrije besteding.

 

Buon Ma Thuot is de belangrijkste en grootste stad van de Centrale Hooglanden, voorheen was het tevens het centrum van de handel in koffie, thee, rubber en hardhout. Toeristisch gezien is het geen interessant oord. De omgeving maakt twee overnachtingen in deze plaats noodzakelijk zodat u de tijd heeft om het te gaan verkennen. Een van de bekendste buitenwijken van Buon Ma Thuot is Ako d’Hong met een geheel eigen sfeer, ga daar zeker een kijkje nemen. Het is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yok Don Nationaal Park.

 

Overnachting in Buon Ma Thuot

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje

Dag 15 Buon Ma Thuot, Yok Don National Park

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan het Yokdon National Park. Dit park is een van de grootste parken van Vietnam en ligt 45 km van Buon Me Thuot. Er komt nog groot wild voor in Yokdon, zoals de Aziatische olifant, de tijger en het luipaard. Helaas zijn deze zelden te spotten. Wel heeft u een goede kans om herten, apen en vele vogels te zien. U maakt een makkelijke wandeling van circa 3 uur door het bos van het nationale park. Uw gids vertelt u onderweg van alles over de flora en fauna in dit gebied. Aangekomen bij de Serepok rivier stapt u aan boord van een bootje waarmee u een half uur vaart. Na de lunch in een lokaal restaurant wordt u naar het dorp Tul gebracht. De inwoners van dit dorp wonen in traditionele huizen op palen. Op de begraafplaats ziet u beelden die de voorouders moeten voorstellen. Hierna wordt u teruggebracht naar Buon Me Thuot. Onderweg heeft u een korte koffiestop bij een museum fabriekje waar de beroemde Trung Nguyen koffie vandaan komt. Het is een soort Vietnamese Starbucks te noemen. 

 

Overnachting in Buon Me Thuot

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje

Dag 16 Buon Ma Thuot - Dalat

Lak Lake onze boot+schipper op het meer(13)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de tocht naar Dalat. Voordat u Buon Ma Thuot verlaat rijdt u naar Ako d’Hong. Dit dorp is inmiddels aan Buon Ma Thuot vastgegroeid. Het is het rijkste minderheidsdorp van Vietnam, dat is zeker! Aan de straatkant ziet u de oude langhuizen met daarachter de villa’s waar de mensen nu wonen. Een bijzonder contrast. Op de route naar Dalat wordt er geluncht bij het Lak Lake. Een rustgevende plaats aan het een na grootste meer van Vietnam. In vroegere tijden heerste hier een levendige sfeer en was er veel vermaak. Nu is het vergane glorie maar leuk om even aan te doen. U ziet de imposante berg: ‘Chu Yanh Sin’ en leuke vissersdorpjes. We reizen door naar Dalat: een lange autotocht door wat ooit jungle was. Bij aankomst in Dalat volgt er een korte citytour waarbij u het Zomerpaleis van Bao Dai gaat bezoeken. Dit is door de Fransen begin vorige eeuw in Art Deco-stijl gebouwd, erg interessant. U kunt zien hoe de keizer en zijn familie hier in die tijd hebben geleefd. Daarnaast zijn er ook mooie kunstvoorwerpen te zien. Ook het beroemde Crazy House staat nog op het programma. De tour eindigt op de markt. Daarna wordt u naar uw hotel in Dalat gebracht. Een tocht naar Dalat (zonder excursie in Dalat) duurt ongeveer 6 uur, inclusief stops.

 

Overnachting in Dalat.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje

Dag 17 Dalat, highlandtour

Na het ontbijt, om 08.30 uur wordt u opgehaald voor een excursie naar een van de mooiste watervallen van het centrale hoogland: de Elephant Falls. Op weg naar de watervallen stopt u een aantal keer. Zo brengt u bijvoorbeeld eerst nog een bezoek aan een koffieplantage, een fabriekje waar rijstwijn, een zijderupsen- en krekelkwekerij. Hier maakt u mee wat er zoal gebeurt in dit afgelegen gebied. Aan het eind van de rit wordt u beloond met een prachtig aanblik op de Elephant Falls. U krijgt de gelegenheid om helemaal naar de top van de waterval te klimmen, als u dat wilt. Via een paar dorpen, zoals Buon Chuoi, gaat de route terug naar Dalat. U maakt hier kennis met de lokale levensstijl en cultuur van de K’Ho mensen. Rond een uur of half 3 bent u weer terug in Dalat. U heeft dan nog voldoende tijd om de stad te bekijken.

 

Overnachting in Dalat.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje en entreegelden

 

Dag 18 Dalat - Mui Ne

Vietnam-VanVerre120 mui ne(13)

U wordt opgehaald door uw chauffeur. U reist naar de kust in een uurtje of 5. De bergen worden verruild voor de vlakke land met rijstvelden en de kust. Vlak nadat u Dalat verlaten hebt kunt u de zogenaamde ‘Chicken-village’ bezoeken, bekend vanwege de 5 meter hoge houten haan maar interessanter om te zien hoe de Koho minderheid hier leeft. De route volgt het Di Linh plateau waar veel thee verbouwd wordt. Vraagt u gerust om even te stoppen bij een plantage, vooral als er geplukt wordt. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Muine gebracht.

 

Informatie Mui Ne:

Mui Ne was ooit een kleine vissersplaats aan een prachtig zandstrand. Mui Ne heeft haar bekendheid te danken aan de zandduinen in het achterland en het heerlijke strand. Vanwege de populariteit is er buiten het oorspronkelijke dorp een langgerekte badplaats ontstaan met vele accommodaties, restaurants en winkeltjes. Tegenwoordig is het dé strandbestemming voor Rusland, veel naamborden zijn dan ook in het Russisch geschreven. Toch is het er nog steeds goed toeven. U kunt hier genieten van zon, zee en strand. De (meeste) hotels zijn in resortstijl gebouwd, geen hoogbouw dus. Er worden veel watersporten beoefend, vooral voor kitesurfers is het een zeer aantrekkelijke plek. 's Avonds is er genoeg vertier in de restaurants en bars. Het plaatsje Phan Thiet ligt op ongeveer 10 km afstand van Mui Ne, leuk om eens te bezoeken. De bewoners in Phan Thiet leven van de visvangst, op de dagelijkse markt ziet u wat er allemaal opgevist wordt. U kunt ook een leuke wandeling maken door de haventjes. Vis eten in een van de vele restaurantjes is hier bijna een must. Vergeet u niet de zandduinen te gaan zien bij zons- opgang of ondergang. Het zand verandert dan van kleur, heel bijzonder. Ter plaatse kunt u fietsen of brommers huren, maar ook erg spectaculair is een excursie per 4-wheeldrive de duinen in. Mui Ne ligt op zo'n 5 uur rijden van Ho Chi Minh.

 

Overnachtingen in Mui Ne

Inclusief ontbijt

Dag 19 en 20 Mui Ne

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Mui Ne

Inclusief ontbijt

Dag 21 Mui Ne - Ho Chi Minh City

VietnamHoChiMinhCity-kapperopstraat(17) P1020345_9u9obv(17)

U wordt opgehaald door uw chauffeur en in 5 uur naar Ho Chi Minh gebracht (transfer).

 

Informatie Ho Chi Minh City:

Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, door de bevolking wordt het echter meestal nog Saigon genoemd. Het is een zeer dichtbevolkte stad en telt ruim zes miljoen inwoners. Het is een stad waar oude en nieuwe invloeden door elkaar lopen. De stijgende economie van Vietnam komt hier het meest tot uitdrukking. Er heerst een grote bedrijvigheid, overal wordt gebouwd en overal wordt handel gedreven op de hoeken van de straten. Saigon kent ook nog veel monumentale gebouwen, met name uit de Franse koloniale periode. In de wijk Cholon, ook wel Chinatown genoemd, wonen veel Chinezen, hier zijn dan ook talrijke Chinese tempels en huizen te bewonderen. Hier is ook de grootste overdekte markt van Saigon te vinden, waar de meest uiteenlopende zaken te koop zijn. De Dong Khoi Street was in vroeger tijden, de tijd van de Fransen, het uitgaansgebied met mooie winkels en gebouwen. Diverse historische gebouwen zijn omgebouwd tot hotels. De Vietnamezen gaan het liefst naar de Ton Duc Thang Street; je kunt er langs de boulevard stokbroodjes eten en met de ferryboot naar Cholon varen. De Notre Dame is een kerk, daterend uit 1880; iedere ochtend wordt daar een mis gehouden. Ho Chi Minh City kent ook interessante musea met belangrijke informatie over de geschiedenis van het land. Waren het een aantal jaren geleden met name de fietsen die het straatbeeld beheersten, tegenwoordig gebruikt men naast de fietsen veelal scootertjes (duizenden crossen er door de straten).

 

Overnachting in Ho Chi Minh City. 

Inclusief ontbijt

De verborgen juweeltjes van Saigon
Ho Chi Minh City

De verborgen juweeltjes van Saigon

Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, kent vele bezienswaardigheden waar massa’s toeristen naartoe gaan. Ga...

Kennismaking met Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Kennismaking met Ho Chi Minh City

Maak kennis met Ho Chi Minh City. Samen met uw gids bezoekt u deze ochtend, gedeeltelijk wandelend, een aantal...

Proef Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Proef Ho Chi Minh City

Een bijzondere avondmaaltijd in Ho Chi Minh City. Samen met een lokale inwoner van de stad gaat u op pad om...

Dag 22 Ho Chi Minh City, dagexcursie Tay Ninh en Cu Chi-tunnels

De hele dag op pad buiten Ho Chi Minh City. U rijdt eerst naar Tay Ninh, naar de kerk van de Cao Dai. Een bombastisch en kleurrijk gebouw, waar dagelijks honderden gelovigen samenstromen in wapperende witte gewaden. Onderweg ziet u overigens meer Cao Dai-kerken, die u herkent aan een groot oog op de gevel. Rond 11.30 uur staat u de gelovigen op te wachten buiten, een zeer fotogeniek schouwspel. De priesters zijn het meest fotogeniek: gekleed in het wit, rood en blauw, de volgelingen in witte gewaden. De dienst bijwonen is een ware belevenis, deze vindt plaats om precies 12 uur. En bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom.

 

Hierna rijdt u terug, halverwege de terugreis komt u aan bij Cu Chi-tunnels. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Vervolgens keert u terug naar Ho Chi Minh City.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City. 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Exclusief entreegelden

Dag 23 Ho Chi Minh City- Mekongdelta

Vietnam - Mekong Delta - 28(8) Vietnam - Mekong Delta - 17(8) Vietnam-VanVerre96(8)

Uw chauffeur haalt u op bij het hotel in Ho Chi Minh en brengt u in een uurtje of drie naar de Mekongdelta. Deze delta is het vruchtbaarste deel van Vietnam. Het is een labyrinth van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. In Cai Be verruilt u de auto voor de boot voor een mooie tocht over de Mekong rivier naar de Mekong Lodge. Hier schuift u aan voor de lunch. Na de lunch zijn de kamers klaar en kunt u inchecken.

In de namiddag staan fietsen voor u klaar. Per fiets ziet u het drukke dagelijkse leven van de deltabewoners in slowmotion voorbij komen en maakt u gemakkelijk contact met de mensen. U fietst een route van ongeveer 10 kilometer (2 uur) over Tan Phong island. Er zijn vooral veel kleine boomgaarden waar de lokale mensen hun eigen fruit en groente verbouwen voor eigen consumptie en de verkoop. Wanneer u terug bent in de lodge kunt u deelnemen aan een korte kookcursus mocht u dat leuk vinden. Lunch en diner zijn inbegrepen vandaag.

 

Overnachting in de Mekongdelta.

Inclusief ontbijt, lunch en diner, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, evt. entreegelden

 

Dag 24 Mekongdelta - Ho Chi Minh City

In de vroege ochtend ontbijt u in de lodge. Rond acht uur vertrekt de boot naar een (kieine) drijvende markt. U maakt hier kennis met de oorspronkelijke manier van handeldrijven in deze regio. Met een beetje geluk is het er erg druk met bootjes, hoe meer hoe leuker, dit verschilt per dag. Aan de bamboestok met daaraan het handelswaar geknoopt kunt u al van verre zien wat er op die boot wordt verkocht. Om half twaalf is de check out en wordt u per boot naar Cai Be gebracht om vervolgens met een busje naar Ho Chi Minh terug te keren. Aankomst rond 14.30 uur bij uw accommodatie.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, evt. entreegelden

Dag 25 Ho Chi Minh City, vertrek

U wordt opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht (transfer).

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën