Van Noord- naar Zuid-Vietnam

Mieke, Inge en Tina zijn 3 vriendinnen die elkaar tien jaar geleden leerden kennen tijdens een groepsreis in Vietnam. Tijdens deze reis hadden ze niet heel veel contact met elkaar, maar na de reis veranderde dat. Ze onderhielden contact via Facebook, en dat klikte zo, dat ze sinds die tijd samen heel de wereld over hebben gereisd. 

 

Mieke vertelt dat het heel bijzonder is om elkaar op deze manier ontmoet te hebben. "We wonen niet in de buurt van elkaar en zien elkaar dan ook niet vaak. Maar wel elk jaar op Schiphol en dan is het elke keer zoals het was. Dit jaar was extra bijzonder, omdat deze Vietnam rondreis van Noord naar Zuid, ons jubileum was.”

Varen-in-Ninh-Binh_1_651265

Jubileumreis van Noord- naar Zuid-Vietnam

In 17 dagen reisden Mieke, Tina en Inge van Noord- naar Zuid-Vietnam. “We wilden graag in het najaar op reis en kwamen al gauw bij Azië uit. We zeiden altijd dat we nog eens terug wilden naar Vietnam om het noorden te ontdekken, om vervolgens vanaf daar naar het zuiden te reizen. Onze groepsreis naar Vietnam was inmiddels alweer tien jaar geleden. Dat betekende dat het ons jubileum was: een mooie reden om weer eens terug te keren!"

Zonsopgang-Halong-Bay_1_651284

Overnachten op een schip in Halong Bay

Mieke vertelt dat ze tijdens deze reis veel nieuwe dingen hebben gezien. “Tien jaar geleden zaten we veel meer in de rust bij de Mekong Delta. Dit keer bezochten we juist meer steden en we vonden het erg leuk om het land ook op deze manier te leren kennen. Na een bezoek aan de bedrijvige stad Hanoi reisden we door naar Halong Bay, waar we een nacht op een groot zeilschip (jonk) sliepen. De zonsondergang was hier prachtig! En om dan ‘s ochtends wakker te worden in alle rust, dat is onvergetelijk."...

Marble-Mountains-grotten-met-zon_1_651304

De grotten van de Marble Mountains

Een aantal ervaringen tijdens deze Vietnam reis van Noord naar Zuid sprongen er voor de vriendinnen uit. Zo stopten ze onderweg van Hue naar An Bang bij de Marble Mountains. "Hier bezochten we een grot, waar het zonlicht op dat moment precies mooi doorheen scheen. In eerste instantie hadden we zoiets van “oh een grot, hoe bijzonder zal het zijn.” Maar we zijn toch maar even wezen kijken .We hadden heel erg mazzel dat het zonnig was." 

Lampjes-in-Hoi-An_1_651293

Lampjes in Hoi An en een cursus Vietnamees koken

"Ook vond ik Hoi An een leuke stad", vertelt Mieke. "Het is er giga druk en heel toeristisch, maar door al die bootjes en lichtjes was de stad ook heel sfeervol. Verder hebben we nog gefietst in de Mekong Delta, over smalle paadjes, door bossen en langs stroompjes naar een fruitboomgaard. Verder hebben we nog een cursus Vietnamees koken gedaan bij een familie thuis."

Ninh-Binh-verlichte-tempels_1_651274

Varen en een privé tour in Ninh Binh

"We bezochten ook Ninh Binh, waar we een boottochtje maakten langs rijstvelden en met uitzicht op de karstenen rotsen. Grappig is dat ze daar niet met hun handen roeien, maar op de traditionele manier: met hun voeten. ’s Avonds hebben we nog een privé tour gedaan langs allemaal tempels. De eigenaar van de homestay vertelde ons dat het park 's avonds sluit, dus dat wij de enige aanwezigen zouden zijn. De tempels waren allemaal verlicht, het was prachtig om te zien!"

Vietnam- HoChiMinhCity-brommertjes_2_479781

Tips voor andere reizigers

Mieke vertelt enthousiast dat ze alles leuk vindt aan Vietnam. "Sla niks over. Dompel je onder in de wereld van Vietnam en de Vietnamezen. De straat oversteken is al een hele belevenis. Je ziet al die scootertjes met hele gezinnen erop. Ik vond het dit jaar weer geweldig om te zien! Dat ze met z’n vieren of vijfen op een scooter zitten en dat je denkt: "oh god, gaat dit wel goed". Mijn tip is: dompel je onder en laat het over je heenkomen. Maar ga ook zeker fietsen, in de Mekong Delta en bij Hue...

Halong_Bay_Vietnam_400621

Wil jij ook een rondreis naar Vietnam maken?

Laat jouw droomreis naar Vietnam werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.